Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do Musical Fidelity A3

djkwintus

Rekomendowane odpowiedzi

stanleypl

Podobaja Ci się Dynki? Wejx w Dynki podłogowe. C1.1 w 24 m2 to już chyba na granicy, tak wiec czas na Contour na podłogę.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie spotkałem nigdy tych kolumn, ani nawet ich nie widziałem. Byłem ostatnio z moim wzmacniaczem u kolegi burza i podłączyłem wzmacniacz pod jego konfigurację i było ok. Jest to Cambridge CD4 z prztwornikiem DIY na PCM1710, kolumny KIT Dynaudio Focus, Flatline Gold i interconect ze srebra DIY. Bas w pierwszym utworze Pink Floyd z "Ciemnej strony Księżyca" czułem w całym brzuchu.W jaazie basu aż za dużo.

Zależy od budżetu bo z C1.1 przejść na gorsze ale podłogowe to trochę smutne.

Może Contour 1.8 mkII

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 8 miesięcy później...
Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Witam serdecznie. Ja odnośnie głośników do tegoż wzmacniacza, czy ktoś sprawdzał jego konfigurację z Dynaudio Audience 42 ? Szukam kolumn podstawkowych więc jeśli mógł bym prosić o radę.... Dziękuję.

Miałem kiedyś A 300 z JMLabami Electra 905. Było to bardzo udane zestawienie. Tak więc i do ciut

>słabszego mocowo A3 polecam jak najbardziej JMLaby/Focale.

Też używałem przez 3 lata A-300 i z kolumnami miękkimi:Def.Technology BP 2000 było za ciepło.Natomiast znacznie mniejsze podłogówki diy na 18 cm vifie i peerlesie na górze zagrały kapitalnie.Wogóle kolumny zniknęły, scena świetna bas duży dobrze kontolowany.Myślę ,że generalnie sprawdzą sie triangle(focale),może cabassy , coś jasnego.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Myślałem również o Focalach 706, lub numerek wyżej... ktoś już pisał wcześniej, że to gra fajnie. Również przemyśliwałem o paradigmach Monitor Titan v. 6 - dość korzystna cena jak na nowe a poza tym efektywność 93 i "ogromny" głośnik średnio-niskotonowy: 19 cm. Ale czy to zagra razem dobrze nie mam pojęcia.Poza tym wolał bym używki ale o klasę lepsze więc myślałem o dynaudio 42.Triangli nie znam ale cena nowych nie zachęca.

witam ja po zmianie na te kolumny mam lepiej niz z poprzednimi(B&W CDM7SE) , a sprzet to oczywiscie MF A3.2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

MF A3 jest wzmacniaczem dość 'mulastym' w mojej opinii, więc proponowane JMLaby jak najbardziej do sprawdzenia.Ja proponuje zapoznać sie równiez z Elac'em ,ale modele z wstęgą Jet na górze.Miałem okazje bezpośrednio porównywać na MF E11 m.in Proac studio 100,110,VA Haydn,jakieś B&W i jak dla mnie Elac wypadł zdecydowanie najlepiej.Scena i powietrze w innym wymiarze,szczegółowo ale nie tak dobitnie jak Focal, i choc to były podstawki słychac bas,który nie buczy a ładnie schodzi..

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Budżet w granicach 1500 zł za używki, metraż niewielki, właściwie jest to część pokoju otwartego na schody i kuchnię, teren odsłuchowy wyznaczają trzy ściany: na wprost - tam jest sprzęt i głośniki: jakieś 2,5 m dł., boczna prawa - zabudowana stanleyem - ok 3 m dł, przeciwległa pusta z kanapą. Po lewej od głośników otwór drzwiowy kuchenny, po przeciwnej otwór drzwiowy - zejście do garażu a obok nich wejście otwarte na górny poziom domu. Ha, mam szczęście że ja to widzę a Wam życzę mnogo wyobraźni :)) Ogólnie kicha z tym pomieszczeniem ale nic innego nie mam do dyspozycji. Trochę namotałem z tym opisem, sorki :)). Dziękuję za wszystkie rady.

Ja mam 14m2 i obecnie korzystam z podłogówek (już druga para). Prędzej w tym metrażu miałem kilka monitorków i niestety grały krótko mówiąc gorzej. Więc może warto posłuchać w małych pomieszczeniach także podłogówek. Co do analitycznych kolumn to polecam ESA Triton. Epos m22, które obecnie posiadam są naprawdę bardzo dobre, ale chyba poza budżetem.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

-> GratefullDe

W tym metrażu i tym budżecie szukałbym Paradigm Studio 20 (v.1, v.2, v.3), jak już gdzieś wcześniej wspomniałem w tym wątku.

Może też być Epos M12.2 lub ES11, model M15.2 również brałbym pod uwagę (małe podłogówki), ale nie wiem czy 1500 pln styknie.

And last but not least...

ADAM ANF10

Ukryta Zawartość

Urodą nie grzeszą (studyjny surowy dizajn), ale grają super.

Oczywiście mowa o propozycjach do poszukania w s/h.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

aTom

Te Adamy zapowiadają się ciekawie. Ciekawe czy znajdę gdzieś używki. A może rzucić się na nowe... kiedy tak jednak patrzę na moją piękniejszą połowę to coś mi mówi że to nie jest dobry pomysł :(( W każdym razie dzięki za propozycje, wiem już czego szukać i w czym wybierać. Jak coś złapię to dam znać oczywiście a do tego czasu może jeszcze komuś wpadnie coś do głowy i napisze... Pozdrawiam wszystkich.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.