Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do Musical Fidelity A3

djkwintus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów.

Jestem zainteresowany zestawieniem wzmacniacza MF A3 z kolumnami - no i właśnie, jakimi???

Aktualnie gram na AE evo one bo te monitorki w tym zestawieniu produkują całkiem niezły bas a co najważniejsze uzupełniają pewien brak przejrzystości wzmacniacza.

No ale ich cena jest niewspółmierna z ceną wzmacniacza dlatego chciałbym spróbować z czymś lepszym.

Kwota - do 3tyś (używki oczywiście)

Pokój 16m2

PS: Myślałem o Dynaudio Audience 62 ale obawiam się że to już przesada z ociepleniem.

Byłbym wdzięczny za dobrą radę.

Pozdrawiam.

Może jedne z monitorów Dali serii Mentor..., może coś z Monitor Audio serii GS, może Proac 125, posłuchaj jeśli możesz. Metraż troszkę skromny jak do podłogówek...ja bym szukał monitorów, tym bardziej, że pewnie już podstawki posiadasz.

Z Dynaudio mogłyby Ci się spodobać Focusy 110 (do takiego metrażu) - tylko pozostaje pytanie czy MF A3 je uciągnie...

Oczywiście zakładam, że skoro wybrałeś A3 nie jesteś wielbicielem "klinicznego", bo wymienione przeze mnie monitory do skrajnie neutralnych bynajmniej nie należą.

Pozdrawiam!

Wbrew pozorom i posiadanemu wzmacniaczowi lubię kliniczne brzmienie (mój dotychczasowy faworyt wśród wzmacniaczy to Audiolab 8000s Made in england) dlatego chciałbym nadać A3 drapieżności i konturu - czyli schłodzić go głośnikami.

Focal, Focal i jeszcze raz Focal w mozliwie najlepszym wydaniu na jakie Ciebie stać.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Rzeczywiście zastanawiałem się również nad Focalem. Ale przyznam że nigdy nie obcowałem z tymi głośnikami dlatego nie mam pojęcia jakimi modelami warto się zainteresować.

Ech, spostrzegawczość 0/10 ;)

Do 16 m^2, hm... ADAM HM2? Tylko nowe budżet przekraczają, a używane... raczej też, o ile je w ogóle znajdziesz w second-handzie. Poza tym Paradigm Studio 20 v2 i v3 fajnie grają z tym MF. Focal/JMlab tez dobry kierunek przy takich preferencjach, a z naszego podwórka może Sundial Impetus?

Impetusy mogą być za małe i raczej nie wstrzelą sie w troche wypchnięty przełom śr i wys w MF-e

Jmlab Electra 905, pierwsza seria Cobalt model 810 lub 815), może coś z serii Deline - to z używek.

Hard corowo - JmLab Point Source 5.1

Cztery wymienione Jmlaby warte zainteresowania w cenach około 3kzł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam. Focal bardzo ładnie współpracuje z MF. Ja słuchałem kiedyś Zollera z MF i to było bardzo udane połączenie. Jeszcze spróbowałbym poszukać Monitor Audio Bo to też może być to. Monitory są trochę łatwiejsze w prowadzeniu przez wzmacniacz. Wtedy do kompletu polecam kabelki Nordosta i dźwięk na lata. Z monitorów duży wybór ale ja szukałbym z drugiej ręki na podstawkę i drogo.

Pozdrawiam

Ale te propozycje to raczej nie do 16m2

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

E, tam.

Problem moze być ale nie musi z Cobaltami 815 Deline 6.1, mozna jak sie trafi Cobalt 810 lub Deline 3.1.

Ukryta Zawartość

post-8986-100005971 1252943663_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hi. U mnie (co prawda z MF A5 + Primare cd21) pracuja Avance signature 3 mk2. Pokoj ok 16m. Wg mnie ten wzmak jest stworzony dla Avance. Duza moc a Avance maja niska efekt. System gra porownywalnie do co najmniej 2x drozszych zestawow. To moje zdanie i niektorych kumpli :) jesli mozesz, sprawdz z tymi monitorkami jak zagra A3

Przyznam że zaczynają mnie kusić focal-e. Xniwax czy mógłbyś mi napisać coś więcej na temat charakteru brzmienia focala?? Będę wdzięczny :) PS: mam na celu schłodzenie mojej A3.

Podczepię się pod temat. Poszukuję kolumn podłogowych lub podstawkowych do Musicala Fidelity A3.2 i Maranztza CD17. Obecnie posiadam Dynaudio Contour 1.1 jednak w obecnym pokoju, który ma przeszło 24 m2, nie wyrabiają z basem. Chodzi mi aby brzmienie było bardziej przyjemne dla ucha (mniej ostre)i bas był bardziej "mięsisty". Słucham głównie rocka, popu, klasyki i trochę elektroniki.Moje contoury byłyby na pewno dobrym zakupem dla autora tematu. Zastanawiałem się nad Viennami Mozart ale czytałem, że jest problem z uzyskaniem dobrze kontrolowanego basu.

witam w moim jednym watku jest odwrotnosc tego co szukacie mam za duzo tego czego wy chcecie aby bylo a kolumny mam b&w cdm 7se porownywalem te kolumny z audio physic cos kolo 16 000 i wyszly b&w jako godne polecenia a sa to kolumny leciwe :)

Miałem kiedyś A 300 z JMLabami Electra 905. Było to bardzo udane zestawienie. Tak więc i do ciut słabszego mocowo A3 polecam jak najbardziej JMLaby/Focale.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.