Skocz do zawartości
IGNORED

Epalenie - wybawienie czy zagrożenie?

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Kiedyś paliłem do 60 normalnych dziennie. Rzuciłem od razu i nie palę prawie ćwierć wieku.

Z powyższego wynika, że nie paliłeś e-papierosów, więc dlaczego się na ich temat wypowiadasz ?

E-papieros to szkodliwe świństwo.

Dla mnie e-papieros to, jak seks z (cyber)lalką.

Też robiłeś porównania ?

Bo wg mnie i skoro jesteś taki "ruchliwy", to prędzej coś podłapiesz od partnerki niż od lalki.

Pomijam w rozważaniach sprawę samej przyjemności, choć i na ten temat można by wiele napisać.

Mogę natomiast zrozumieć niechęć części społeczeństwa do palaczy, ale są przecież przepisy które regulują pewne sprawy społeczne i tylko źle wychowana osoba będzie paliła w miejscu "prawnie zabronionym".

Jednak najbardziej chyba irytujące bywa psioczenie na palaczy, zwłaszcza w takich aglomeracjach miejskich, gdzie ruch kołowy produkuje niesamowite ilości pyłu powstającego na skutek ścierania się opon, lub gdzie w piecach pali się czym tylko popadnie i co do nich się zmieści.

Na co dzień oddychamy większym syfem niż chmurka z analoga lub e-papierosa, ale musi być poprawnie ...zwłaszcza politycznie.

Bo póki co nie są w stanie "ugryźć" sprawy akcyzy na e-papierosy, wiec tak należy sterować świadomością niepalących, aby ta wymuszała wciąż nowe przepisy.

Czyli w skrócie - należy stworzyć problem i spowodować, aby obywatele sami domagali się rozwiązania jego.

Tylko taki fakt: "Ojciec trójki dzieci trafił do szpitala po tym, jak do jego gardła wylał się gorący płyn z nikotyną z elektronicznego papierosa. Substancja wypaliła w jego prawym płucu dziurę."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To samo zdarzenie , inny punkt widzenia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...

Jest rok 2018 i nowa ustawa w/g mnie krzywdząca bo "starego drzewa nie da się naprostować"

W czym rzecz: zostało mi 200 ml bazy nikotynowej - ludzie no i jak tu żyć? (ma ktoś sposób)

Rzecz w tym, że naszym miłościwie nam panującym nie zależy na zdrowiu tylko na kasie od big tobacco.

Glicerynę i glikol kupisz bez problemów, nikotynę tylko nielegalnie via net (hiliq np.).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.