Skocz do zawartości
IGNORED

Przytumiony dzwięk Dynaudio 52.

kdo5

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

kdo5, wypożycz ProAc studio 100.

Ps. Tu wyższy model, niestety nie słuchałem :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Te prozaki 1 Sc kupil juz Nautilus 81 i niebawem przekona sie jak to gra z Manleyem:)

100 sa naprawde udane i w moim przekonaniu znacznie lepsze od dyniek 42 ale juz od contour 1.1 niekoniecznie bo te sa fenomenalne (sam bym je przygarnal pod strzeche:)

robix

• Użytkownicy+

robix, " Te prozaki 1 Sc kupil juz Nautilus 81 i niebawem przekona sie jak to gra z Manleyem:)"

Właśnie tak myślałem, tak nawiasem mówiąc to kolega nautilius "trochę" zamieszania zrobił przy sprzedaży dynek.

Kolega załorzyciel wątku ma 52, a nie 42, jednak i tak wolę studio 100.

Dynaudio grają cieplej, gęściej... Ale z tym zamuleniem coś jest.

Swego czasu grałem na Audience 42 a napędzał je dzielony Naim 92/90. Kupiłem wtedy tak na próbę i dla poznania kolumny Origin Live (gramofony) OL1a na przetwornikach Morela. I od razu po przełączeniu obraz muzyczny się oczyścił. Miało się wrażenie przetarcia szyby. Dźwięk się wyklarował, stał się bardziej rozdzielczy nie tracąc przy tym na muzykalności.

Podniosą się głosy że były łatwiejsze elektrycznie, ale nie. One także są 4 omowe, a ich skuteczność to 86dB. Zagrały po prostu lepiej, i lekkie zamulenie A 42 dla mnie stało się faktem. Te Morele to były lepsze przetworniki klasowo - przyznaję.

Obecnie gram na Contourach 1.1 (pozdrowienia dla robixa) i także mogłem je z A 42 porównać. Tu już było inaczej. Tj C1.1 pokazały klasę, A42 nieco uproszczenia. Wokale jednak często na podobnym poziomie. Nieco wolniejsze jednak są Contoury. A42 zdają się bardziej ekspresyjne, ale nawet rocka wolę w wydaniu C1.1. Ciekawa jest góra. Cichnie po przepięciu z Audienca na Contour, ale łagodnieje, i urzeczywistnia się.

Z dołem mam jednak problem. O ile te same kawałki na A42 grają z krótszym, suchszym basem to C1.1 potrafią przyłożyć i zadudnić...

Wiem, wiem...do klubu Dynek z dalszymi wywodami :)

palton, 1 Paź 2009, 00:14

>robix, " Te prozaki 1 Sc kupil juz Nautilus 81 i niebawem przekona sie jak to gra z Manleyem:)"

>Właśnie tak myślałem, tak nawiasem mówiąc to kolega nautilius "trochę" zamieszania zrobił przy

>sprzedaży dynek.

>Kolega załorzyciel wątku ma 52, a nie 42, jednak i tak wolę studio 100.

Kolega mi sprzedawał na allegro i sprzedał przed czasem i on troche namieszał. Miałem kupic contour 1.3 (i rozwazałem vienny mozart grand) bo 42 mi sie podobały ale w ostatniej chwili zmieniłem zdanie po namowie robixa. Kupiłem 1sc w ciemno miomo ze nie lubiałem studio 130 i 140 które wg mnie są słabo grajacymi kolumnami. 1sc to przeciwienstwo suchych 140 tu płynie muzyka w czym pomaga stingray i wg mnie swietny odtwarzacz amplifona. W wokalu jest kosmos.

Dynki tez nalezą do ciepło i muzykalnie grajacych kolumn i nawet podstawowa seria audience jest bardzo dobra. 1sc moze sprzedam dopiero jak trafią mi sie sonus faber elektra amator 1 czyli nigdy :).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.