Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

mlb, 13 Lis 2009, 20:04

>I co teraz?

No cóż... wygrałeś. XYZPawel pewnie właśnie się chlasta. Ja też zaraz poszukam sobie jakiegoś sznura. Ehhh.... A tak było fajnie lansować oczywisty nonsens, że dwa dobrej klasy wzmaki się nie różnią... Żegnaj wspaniały, audiofilski świecie.

>ano nic.Takie same bohaterskie opowiesci toczył mój dziadek o wojnie polsko- ruskiej.Jak sie

>okaząło.. nigdy na niej nie był.

Możesz do mnie przyjechać i posłuchać razem ze mną, nie mam z tym żadnego problemu. Zrobię wyjątek, ale kwiatek dla żony przywieź ;)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

fotek, 13 Lis 2009, 20:20

>No cóż... wygrałeś.

Ja tego nie traktuję w kategoriach wygrany/przegrany. Brzmienie tych wzmaków znam doskonale więc wiedziałem czego mniej więcej oczekiwać, tyle że nie porównywałem ich wcześniej wyrównując głośność.

Niech sobie ludzie takie testy robią - im będą więcej słuchać tym lepiej, raz będzie się bardziej różniło a raz mniej, zależy od okoliczności. Tylko po cholerę na bazie jednego przypadku gdzie słychać mniej - budować jakieś bzdurne teorie?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb, 13 Lis 2009, 20:29

>fotek, 13 Lis 2009, 20:20

>>No cóż... wygrałeś.

>

>Ja tego nie traktuję w kategoriach wygrany/przegrany.

Nie bądź taki skromny. Pokazałeś po prostu, że test u Lutka był czystą farsą i tyle. Udowodniłeś nam, że masz rację i słyszysz różnicę. Zresztą nawet żadnego u Lutka testu nie było, więc nie musiałeś udowadniać. I tak racja była po Twojej stronie. Była, jest i będzie. Jeszcze raz gratuluję miażdżącego zwycięstwa siły argumentów.

No chłopaki - mlb słyszał wyraźne różnice:)

Nie stać Was na nic wiecej, tylko kłapanie i negację???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tutaj nawet cinche rozróżniali... UPS :):):) I to w podwójnym teście ABX. To musi boleć!

Warto przeczytać powyższy artykuł i co nieco POMYŚLEĆ - zamiast wkółko ujadać. Ale to zdaje się nie Wasza domena...

Coraz więcej znajdujemy dowodów na to, ...że ABX niczego nie dowodzi:)

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

>przez szacunek do przeciwnika wypada go zaprosic na próbe.

To znaczy kto kogo i gdzie? I o którego przeciwnika chodzi? Autora wątku raczej nie zaproszę po tym co wypisywał do mnie na PW.

Już pisałem - moje kolumny są przejrzyste - nie wiem czy na innych zabrzmi to tak samo. Może jeśli ktoś ma Harbethy, Spendory czy coś innego podobnej klasy i przejrzystości w Wwie czy niedaleko to możemy sobie posłuchać.

zresztą panowie instalatorzy ,kabelkarze i inni cinkczowcy.Teraz jak pomyslicie macie nastepny ruch.Mój kabelek zdał test ABX i okazał sie lepszy.Takie hasło powinno pobrzekiwac w głowie seby który bezinteresownie sprzedaje kabelki bo sa cudne.Ale beda jeszcze cudniejsze z ABX.Panowie kupcy.

>zaprosić kogoś, kto cie nie lubi.Najlepszy dowód na obiektywność.

Dziękuję ślicznie za poradę. I mieć później przez miesiąc wyrzuty od żony że gbura zaprosiłem? Już to ćwiczyłem, nie warto.

Ależ mi nie zależy na sławie, skromny człowiek jestem. Nauki? Ta już dawno udowodniła jak to wygląda.

szrek, 13 Lis 2009, 20:40

>tak tak szczegolnie ze dowody ładnie współistnieja z ...cenami.Zachodzi pytanie -kto tu na rozum

>upadł.

Spokojnie! Na rozum ewentulanie upadnie tylko ten, który ma na co upaść.

Wiec nie martw się o innych...

Nadal nie możesz zebrać choćby po kilka "myśli" w jedną całość?

Posty nabijasz, czy co?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Lutek>>>

Straszysz Go?

Choćby nie zdał, to co?

Powiedzmy, potem Ty pojedziesz do Niego (w ramach rewanżu) i zda test.

Gdyby tak się stało, smormułujesz jakieś wnioski?

Myślałem, że z Ciebie poważny facet?:(

>Niech przyjedzie do mnie, to mu to "wyrazne slyszenie roznic" wybije z glowy... :-)

Problem mam z kolumnami żeby je gdziekolwiek zabrać ze sobą. Dociążane, jedna waży ze 30kg.

Lutek, a to że u Ciebie wyraźne różnice da się wybić z głowy to ja wiem, sądzę że znam ten typ brzmienia. Kiedyś miałem inne kolumny o wyraźnym własnym charakterze - złe nie były, ale modyfikowałem, kombinowałem, ale w końcu się ich pozbyłem. Wolę obecne, mają większą neutralność i swobodę. Tyle że wzmak musi mieć niezłego kopa żeby jakoś to zagrało.

zukzukzuk, 13 Lis 2009, 20:35

>

Ukryta Zawartość

>

>Tutaj nawet cinche rozróżniali... UPS :):):) I to w podwójnym teście ABX. To musi boleć!

------------------------------------

Niesamowite, że udało się to właśnie komuś kto żyje z recenzjowania sprzętu i akcesoriów audio...

Ukryta Zawartość

heh, to sie czyta normalnie jak jakies wydanie NEXUS'a czy innego czasopisma o zjawiskach paranormalnych :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

zukzukzuk, 13 Lis 2009, 21:22

>Lutek>>>

>Myślałem, że z Ciebie poważny facet?:(

I dobrze myslales... Nie zauwazyles na koncu mojego wpisu " :-) " ?

A swoja droga...Gdyby mlb chcial wpasc do mnie na jakies male porownania elektroniki, to czemu nie... Mogloby byc interesujaco i sam bylbym ciekaw wynikow. Rewizyta pewnie rowniez bylaby mozliwa.

O ile pamietam, Ty z berberysem wybieracie sie do mnie - mam nadzieje, ze jeszcze w tym roku - ale tym razem, nie w celu testowania czegokolwiek, a posluchania muzyki, wymiany pogladow, doswiadczen itp. Zaproszenie aktualne - czekam tylko na propozycje terminu.

Że rezystory grają to wszyscy wiedzą, ale że są kierunkowe?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , cytuję:

and this I've try for the last 2 days

most of resistor I've try have direction too, some sounds better when I use opposite the reading code.

here's the result (according to my ears)

Takman -- opposite is better and sweeter

Dale RN60 -- both side is good but different character (depends on your need)

Audionote tantalum -- linear is better

Shinkoh tantalum -- linear is better

Mills wirewound MRA5 -- both side is good but same character I think

Kiwame carbon -- opposite is sweeter

Riken RMG -- opposite

Riken standard (brown one) -- opposite

KOA metal film (blue coating) -- linear

I'll wait for everyone feedback....

Ukryta Zawartość

Andy777, 13 Lis 2009, 21:51

No kurcze, audiofile się załamią... w każdym wzmaku jest pewnie setka lub dwie rezystorków.. i trzeba je wszystkie poustawiać odpowiednio... normalnie szok :)

PS

:-) dobrze, że akurat nie piłem czegoś, bo monitor by ucierpiał

foxbat, 13 Lis 2009, 21:31

>z akumulatorem na ja.. nikt jeszcze u Lutka nie zdal ;)

I prawdopodobnie nikt nie zda (pisano wielokrotnie dlaczego).

Lecz to jeden z milionow systemów audio na całym świecie.

Drugi ma mlb - i na tym zdał test (przynajmniej tak twierdzi).

Dziwię się, że mając jakiekolwiek zastrzeżenia, natychmiast nie urządzacie krucjaty, żeby się (Go)przekonać o prawdzie?

To mogłoby być wspaniałe, piękne zwycięstwo dla zwolenników ABX!

Gdzie ta niczym niezmącona pewność i buta?

Macie agrumenty i najmocniejszą broń (testy). Jest Was siła młodych, gniewnych, gotowych oddać życie za idee. Z drugiej strony li tylko głęboko okopany, osamotniony, zaszczuty i omalże bezbronny przeciwnik.

Po prostu - D..y z Was, a nie wojsko!

Tarik, 13 Lis 2009, 21:43

>zukzukzuk, 13 Lis 2009, 20:35

>>

Ukryta Zawartość

>>

>>Tutaj nawet cinche rozróżniali... UPS :):):) I to w podwójnym teście ABX. To musi boleć!

>------------------------------------

>Niesamowite, że udało się to właśnie komuś kto żyje z recenzjowania sprzętu i akcesoriów audio...

Jeśli kłamią - dowiedź tego! (podobnie - jak żądasz dowodów od innych)

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.