Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

modrzew47, 16 Lis 2009, 15:34

>x1.

>Zawsze ziejesz taką nienawiścią do ludzi o innnym niż Ty zdaniu?

Które moje wyrażenia i posty świadczą o zianiu nienawiścią ?!?

Pisanie o kimś, że zieje nienawiścią wbrewa faktom, jest wyrazem złej woli albo wyjątkowo zaburzonej perpcepcji.

Pokaż tą nienawiść albo przeproś, bo skończę z Tobą rozmawiać, bo jesteś nieuczciwy.

mlb, 16 Lis 2009, 15:22

>Jeśli pokażę że słyszę, co to zmieni? Nic. Powstaną tylko kolejne wątpliwości, że światło świeci ze

>złej strony, przekupiłem, sfałszowałem rezultaty, podglądałem itd. Zresztą powyżej zrobiłem prosty

>test bo sam chciałem się przekonać na ile wyrównanie głośności może mieć wpływ wynik - ma wpływ, ale

>nie tak duży jakby się wydawało.

Dlaczego zakładasz, że będę mnożył wątpliwości? Jeśli okaże się, że kable słychać, to będę słuchał muzyki, jak słuchałem, tylko będę pamiętał o tym, że Ty słyszysz w niej więcej. I tyle. Może kupię nawet kable droższe niż 50 zł. za ic (taki przyjąłem sobie limit).

>Myślę że w większości przypadków "wątpiących" to nie jest kwestia złego słuchu ale systemu który

>takich różnic nie potrafi pokazać, lub materiału dźwiękowego czy umiejętności słuchania, lub złej

>akustyki. Tyle że żeby się o tym przekonać, trzeba ruszyć się sprzed kompa w teren, posłuchać tego i>owego do dobrych systemach,

Nie rozumiem skąd u Ciebie ten ton poczucia wyższości - naprawdę myślisz, że tylko Ty umiesz słuchać muzyki, ustawić kolumny zgodnie z zasadami akustyki i tylko Ty słyszałeś drogi sprzęt?

>nauczyć się wyciągać wnioski.

Do tego mam przygotowanie zawodowe.

Jakoś te argumenty kojarzą mi się z tą kreskówką o stepującej i śpiewającej żabie, która ku rozpaczy właściciela przestawała śpiewać przed publicznością.

x1, 16 Lis 2009, 15:36

>Ależ zmieni, będziesz pierwszy na świecie :)

Pierwszy na świecie. Łał. _TO_ się nazywa dar przekonywania.

A za mną pójdą inni?

A tak konkretniej, ci co już mają dobre systemy? Hmmm, chyba nie, bo po co?

Ci co mają słabe systemy? Hmmm, wątpię. Kasa.

Sobie nie musze udowadniać, juz to zrobiłem.

Znowu słabną Twoje argumenty...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Edward, 16 Lis 2009, 16:09

>zukzukzuk, 13 Lis 2009, 01:28

>>Znajduję naprawdę KAMIENIE MILOWE w historii audio na blogu Pawła (...)

>

>Czy mogę prosić o adres, bo w wyszukiwarka niewiele pomogła?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Nie rozumiem skąd u Ciebie ten ton poczucia wyższości - naprawdę myślisz, że tylko Ty umiesz słuchać

>muzyki, ustawić kolumny zgodnie z zasadami akustyki i tylko Ty słyszałeś drogi sprzęt?

Oczywiście 3x nie, skąd to wrażenie? Może jako jedyny chcę tu dyskutować?

Ale pewnych barier sprzętowych niestety się nie przeskoczy.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb, 16 Lis 2009, 16:07

>x1, 16 Lis 2009, 15:36

>>Ależ zmieni, będziesz pierwszy na świecie :)

>Pierwszy na świecie. Łał. _TO_ się nazywa dar przekonywania.

nieprawdaż ? ;)

>A za mną pójdą inni?

A po co. Wystarczy jeden człowiek na świecie :)

>A tak konkretniej, ci co już mają dobre systemy? Hmmm, chyba nie, bo po co?

jasne, po co...

>Ci co mają słabe systemy? Hmmm, wątpię. Kasa.

>Sobie nie musze udowadniać, juz to zrobiłem.

>Znowu słabną Twoje argumenty...

poraziłeś mnie swoją argumentacją... Zastanawiam się po co piszesz w tym wątku ? Sobie nic nie musisz udowadniać, a innym też nie chcesz...

x1

To przeczytaj swój post jeszcze raz i zobacz co napisałeś i jakich aroganckich użyłeś słów.

Pisze bez złośliwości i powiem Ci tak:Wystarczy jedno słowo i nie wejdę więcej do tego wątku.

Tylko wtedy zastanów się nad sensem tegoż wątku.Po co założyłeś ten wątek skoro każdego inaczej myślącego obdzielisz banem?Mnie jest wszystko jedno może być ban.

x1, 16 Lis 2009, 16:21

>A po co. Wystarczy jeden człowiek na świecie :)

Znowu zabrzmiało jak groźba.

>Sobie nic nie musisz udowadniać, a innym też nie chcesz...

Inni muszą sami znaleźć odpowiedź na to pytanie. Przekonywanie nic tu nie da.

mlb, 16 Lis 2009, 16:25

>x1, 16 Lis 2009, 16:21

>>A po co. Wystarczy jeden człowiek na świecie :)

>Znowu zabrzmiało jak groźba.

dobrze się czujesz ? Masz podobne problemy emocjonalne co modrzew. Jest to niegrzeczne kolego

>>Sobie nic nie musisz udowadniać, a innym też nie chcesz...

>Inni muszą sami znaleźć odpowiedź na to pytanie. Przekonywanie nic tu nie da.

Inni sobie na pewno poradza bez Ciebie. Gwaranuję Ci to :)

>Inni sobie na pewno poradza bez Ciebie. Gwaranuję Ci to :)

I dokładnie o to mi chodzi. Niech sobie radzą bez żadnej fałszywej pomocy.

czy może parzystokopytni i reszta stada NIE ZAUWAZYŁA ze watek ten jest sprawozdaniem z przebiegu interesującego testu sprowadzonym do postaci chlewu przez bliżej niezidentyfikowane stado .

Kolego zielony masz rację (byc może), problem w tym, że cały watek wcale nie dotyczył tego o czym piszesz. Ty o tym wiesz i inni również. Ciekawe jest to, że niektórzy bronią tez Pawła, w które ON sam nie wierzy.

x1

Pisz z sensem to i każdy przeczyta ze zrozumieniem, póki co trwonisz telent (bezprzecznie).

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

mlb, 16 Lis 2009, 16:44

>>Inni sobie na pewno poradza bez Ciebie. Gwaranuję Ci to :)

>

>I dokładnie o to mi chodzi. Niech sobie radzą bez żadnej fałszywej pomocy.

Napisz jeszcze, po co zamulasz ten wątek ?

x1, 16 Lis 2009, 18:33

>Napisz jeszcze, po co zamulasz ten wątek ?

Równie dobrze mógłbym zapytać z jakich pobudek tendencyjnie interpretujesz wyniki. Pisałem to już wielokrotnienie - temat testów jest interesujący, ale trzeba rozumieć po co się testy robi, jakie są warunki brzegowe i w jaki sposób interpretować wyniki.

Ciekawym elementem przy badaniu wzmacniaczy byłoby określenie warunków brzegowych dla których zaczynają zanikać różnice pomiędzy badanymi klockami. Czy warunkiem koniecznym jest np. akustyka, efektywność kolumn, dodatkowe elementy w torze, jakość przetworników, jakość źródła, znajomość akustyki pomieszczenia przez testera itp.

Tyle że do takiego testu należy podejść w sposób systematyczny a nie a priori zakładać wyniki.

x1, 16 Lis 2009, 16:16

>>Czy mogę prosić o adres, bo w wyszukiwarka niewiele pomogła?

>

Ukryta Zawartość

Dziękuję. Przeczytałem. A czy x1 to xyzpawel i autor blogu w jednej osobie?

Ukryta Zawartość

x1.

Poczytaj swój wątek(pawełku)i zobacz kto z nas ma problemy emocjonalne.

Zadaje sobie pytanie czy człowiek bez takich problemów założyłby taki wątek i do tego w taki sposób go prowadził.

szrek.

Powtórze się raz jeszcze,tym razem do obrońcy(mało profesjonalnego)jeżeli ta zasada jest taka prosta to zablokujcie wszystkich o odmiennym zdaniu a wtedy zobaczymy co się stanie i z kim będziecie dyskutowac.

jak na razie profesjonaliści profesjonalnie robią wszystko żeby osobę i test zdyskredytować.Przy okazji odkrywają swoje żenujące oblicza.Paweł nie ma się czego wstydzic.Jako nieprofesjonalista.

Edward, 16 Lis 2009, 19:51

>x1, 16 Lis 2009, 16:16

>>>Czy mogę prosić o adres, bo w wyszukiwarka niewiele pomogła?

>>

Ukryta Zawartość

>

>Dziękuję. Przeczytałem. A czy x1 to xyzpawel i autor blogu w jednej osobie?

x1 to x1, a xyzpawel... to xyzpawel :)) Aktualnie banowany na AS za poglądy...

Ukryta Zawartość

modrzew47, 16 Lis 2009, 20:04

Modrzewiu ! (w zasadzie powinienem napisać Modrzewku...), przypominasz mi (razem z mlb), pewnego znanego polityka z jego słynnym zawołaniem:

Ratunku, Niemcy mnie biją !!!!!

>Modrzewiu ! (w zasadzie powinienem napisać Modrzewku...), przypominasz mi (razem z mlb), pewnego

>znanego polityka z jego słynnym zawołaniem:

Do moderacji napływa coraz więcej skarg na ten wątek z zarzutami że wątek nie ma nic wspólnego z testami audio - bo zamiast odsłuchów jest coraz więcej wycieczek personalnych.

Są możliwe następujące rozwiązania: albo dyskusja wróci do tematu testów albo wątek wyląduje na Bocznicy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.