Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

ano ludzikiem go zwałem, ale on to taki mały zielony potworek, co to wszędzie wtyka te swoje łapska

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

muls, 21 Sty 2010, 20:17

>wracajac do tematu a wykorzystując fakt ze niepełnosprawni i uszate zajmuja sie jak zwykle soba

>ponawiam pytanie.Czy ktos chce pozyczyc GAINCLONA na tydzień.W miare przyzwoicie zrobionego

>......zasilanie,skrzynka itp.

Kiedys byli u mnie chlopaki z Poznania - miedzy innymi - Lancaster z Gaiclonem przez siebie zbudowanym. Nie pamietam juz w tej chwili czy porownywalismy z Rotelem czy tez z Cayinem A88T (przez dlugi okres mialem oba te wzmaki jednoczesnie). W kazdym razie, na probe podpielismy nawet pod GC moje owczesne, spore 3-drozne Credo na SS - 85 dB i GC - ku naszemu zdziwieniu - dawal sobie rade na tyle, ze mielismy problemy z odgadnieciem ktory wzmak gra - przy sluchaniu z "normalnym" poziomie natezenia dzwieku. Lan przelaczal niewidzialnie i probowalismy na slepo. Pamietam nawet siebie, ze przy pierwszej probie, od razu po pierwszych dzwiekach stwierdzilem ze gra Rotel lub Cayin, bo zaskoczyla mnie dynamika, impuls basu. Wowczas Lan powiedzial: no to podejdz i zobacz co jest wpiete... Byl wpiety GC.

Wiem, ze ten GC byl wytpasiony, jesli chodzi o komponenty, i jak pokazalo doswiadczenie..., dobry byl. Nie wiem czy Lancaster ma go jeszcze, ale mysle, ze nic nie stoi na przeszkodzie abys do niego napisal (znajdziesz go na Audiohobby) i spytal czy by nie uzyczyl.

XYZPawel, 5 Gru 2009, 18:48

">fafarskid, 5 Gru 2009, 18:11

>

>>Czyli moge sobie uprawiac audiofilie na lampowcach, to juz jakis postep :)

>

>możesz, jak chcesz płacić tysiące i dziesiątki tysięcy za pofalowaną charkę, proszę bardzo...

>

>>moze i z odtwazaczami CD by mozna znalezc jakies pole manewru

>

>wsadź tam lampę :)))"

Proponuję do testu ABX dołączyć wzmacniacz lampowy i zaprosić do udziału w teście XYZPawła. Jeśli XYZPaweł lampy w takim teście nie rozpozna, to oczywiście z pokorą przyzna, że lampa gra tak samo jak tranzystor.

freepio pomysł na tyle genialny co idotyczny, ale to twój problem.Jak na razie macie same takie.Zeby szło dalej .....Gainclone jest i moze byc pozyczony.Nic prostszego freepio zgłos sie a takiego gainclone z palcem ...rozróznisz.

Tak wiec wracając do wątku pomijając awantury z udziałem planktonu- przypominam Redaktorowi ze już pora jest zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami do zacieśnienia najbliższej daty testu w w-wie.Próbowałem dokooptować parę testerów, ale po rozpoznaniu ogniem okazała się to para meneli we wczesnym stadium rozwoju, którą nie należy wpuszczać nie tylko za próg domu ,ale nawet do psiej budy.Tak wiec może przyjechać dwóch obserwatorów (chyba ze jeden się omsknie)i jeden elektronik ze sprzętem.Dodatkowo dowiezione zostaną trzy wzmacniacze. Arcam A32,Sansui AU 919 i Gainclone( w formie na razie bliżej mi nieznanej.Proszę rozpatrzyć propozycje i ewentualna datę przekazać na PW.

Tarik, 24 Sty 2010, 14:05

>Brawa dla mulsa za konsekwencję i profesjonalizm w podejściu do testu! Ciekawy jestem jak się

>spisze Pan Redaktor.

Bardzo ciekawy wątek.

Pan Redaktor na razie jest zajęty usuwaniem normalnych postów z wątków w stereo...

Nie można tu krytykować kabli ?!?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

The_Ghost, 24 Sty 2010, 15:29

>moderacja takie chamstwo i chamów toleruje ?

też się dziwię, ale widać, że tak skoro jeszcze tu jesteś.

dużo tym razem klonów pozakładałeś?

• Użytkownicy+

pawellato, pierwszy wpis na forum - CIEKAWY ??? Ja też Cię Pawle witam...

Pytanko proponuję kierować bezpośrednio do AS. Pytasz tak z ciekawości, czy produkujesz kabelki ?

Robert

Muls musisz byc i TY koniecznie,bo biorac te zabytkowe klamoty mysle ze cus nawali.

Przeto zes i elektronik i inzinier nie?? Wez cyne i sreberko i lutownice,utrzymasz ja w racicy???

Jak nie to lutowal bede ja[najpierw Ciebie]Muls nie udawaj cfaniaka,bo kabli srebrnych mam dwa komplety i wiem o co chodzi. A TY nie motaj sie po wontkach jak piesek co Panu uciekl i w kazdym

ujadasz bez ladu i skladu.....Lecz sie i tyle.

Otworzyłem ten wątek przypadkowo, czytać nic tu nie zamierzam. Ale lista tych zablokowanych, co boldem pogrubiona na górze strony wyskakuje, imponująca jest! To prawdziwa martyrologia tego forum.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.