Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2009

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ciąg dalszy informacji na temat Lampa + celuloza + zasłyszane nowinki ....

Jeżeli gdzieś coś przekręciłem czy przekłamałem to, przepraszam z góry.

Hotel Sobieski:

Pokój 507 - Albedo / Audio Connect / HiEnd Studio, czyli połączone siły. I tak już od lat. W tym roku będą tam grały zupełnie nieznane na naszym rynku duńskie Horning Eufrodite Mk3 i być może będzie można obejrzeć model Aristoteles (mniejsza konstrukcja). To 3 drożna, ale nietypowa konstrukcja o wysokiej skuteczności. Napędzana będzie kolejną nowością monoblokami ADAGIO firmy Art Audio na EML 520 lub lampami z rodziny 300BXLS. Jest to konstrukcja w układzie PSE dająca w zależności od amplifikacji 40 – 50 watów mocy (tak wyczytałem na stronie producenta). Wysterowaniem zajmie się Pre Line Conductor ART AUDIO pewnie w trybie CF:) ci, którzy tej konstrukcji słuchali wiedzą o co chodzi (w tym pre mamy 2 tryby do wyboru i w zasadzie dwa przedwzmacniacze.Dźwiękowo bajka). Dźwięk z płyt CD będzie podawał dzielony Horning SATI DAC + Transport (też podobno z zasilaniem lampowym na napędzie Philipsa). System będzie okablowany przez ALBEDO, w tym nowym topowym głośnikowym kablem METAMORPHOSIS o budowie ze srebrnych żył różnych przekrojów z dodatkiem taśmy srebrnej. Umarł król Versus, niech żyje nowy:). Cena to też chyba rekord wśród polskich konstrukcji, tzn trzeba zapłacić około dwa razy więcej niż za Versusa. Być może będzie także system analogowy, ale to jeszcze nic pewnego.

W pokoju 707 - Avcon / Hi End Studio będzie można posłuchać głośników (żebym tylko nie przekręcił nazw) AVALANCHE + TIVANO + SUESTADO.

Pierwsza konstrukcja to zupełnie nowy głośnik. Potężny 3 drożny monitor z dołem i średncą pasma opartą na celulozowych głośnikach Seasa i wstęgą na wysokich tonach. Słuchałem ich w 15 m2 więc są strojone pod średnie pomieszczenia i nie ma potrzeby z łóżkiem i szafą wynosić się na balkon (teraz chłodno troszkę). Miałem przyjemność posłuchać ich w trakcie wygrzewania z amplifikacją TRI. Robią wrażenie tak dźwiękiem jak i jakością wykonania stolarki. Brawo Panie Przemku. Podstawkowe mniejsze Tivano podobały się bardzo mojemu znajomemu. Głośnikom będzie towarzyszyła elektronika TRI Japan. CD TRV-CD4SE + premierowy wzmacniacz TRV-845SE na lampach 845 20 Watów pięknego nasyconego brzmienia z układu SE i słusznej postury(38 kg wagi) + zamiennie TRV-88SE maluszek (18 kg) na Kt 88 z wielkim sercem do grania. O tym, że elektronika TRI gra (o wyglądzie nie wspomnę) naprawdę dobrze może świadczyć choćby fakt że grać będą na niej prawdopodobnie także Panowie z Ansae pokój 501. Tam dźwięk zawsze na wystawie był b.dobry (mają ucho albo nawet dwa).

Pokój 315. Jedna z moich 3-4 ulubionych marek głośnikowych, Harpia Acosustics (głosowałem portfelem) gościnnie korzysta z pokoju Moje Audio. Będzie można posłuchać Harpii 300B Grand w nowej wersji na basowym głośniku Eminenca, aluminiowym średniotonowym i tradycyjnie taką samą kopułką wysokotonową Seasa. Zagrają Harpie z elektroniką Neo-Manley 300B PSE, źródłem Blacknote DSS 30 Tube. Znając marki w tego dystrybutora stawiam na okablowanie Harmonixa (sam będę go chciał posłuchać).

Hotel Bristol

Sala Curie I Ancient Audio. Kolega Elberoth wspomniał już o nowych monitorach. Powiem, że Pan Jarek Waszczyszyn jest więcej niż zadowolony z tych nowych głośników. Zagrają z Primem I Single Six na 6C33S. Okablowanie w założeniu w całości Acrolink 7N. W tamtym roku było świetnie.

Velum. Mam nadzieje, że spotkamy się na holu jak co roku. Wiem, że coś tam ciekawego się szykuje. Znajomy u którego testowano prototyp nowego IC pozytywnie się wypowiadał o tej konstrukcji.

Mam wielką nadzieję że w tym roku usłyszymy głośniki Sound&Line. Dosyć absencji na wystawie Panie Marcinie:). Może z Nautilusem się uda wystawić? Poza tymi potężnymi Dynaudio Consequence chciałoby się posłuchać Enigm Medius z godziwą amplifikacją, bo to znakomite konstrukcje.

pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia i usłyszenia ma AS 2009 :)

Trzeba by Audio System podpytać oni są chyba dystrybutorem. Sam bym posłuchał Harbeth Monitor 40.1.

Audio System się wystawia w Sobieskim w salach Arkadii i w pokojach 301 i 302. Może inni forumowicze coś wiedzą na ten temat.

Witam....coś z innej beczki;)

...nagrywam sobie właśnie nieoficjalną składankę AS.2009 żeby nie targać pod pachą ze 15płyt...

...ale tak słucham i podoba mi się bardziej ta co rok temu sobie nagrałem a na początku się nie podobała;)... pewnie z tą będzie tak samo;)...

....nagram kilka sztuk to może komuś sprezętuje.

.

...A gdzie będą grały JBL K2?????

"Super reklamka AS.Będzie i tak jak w zeszłym roku czyli brzmieniowa klapa."

Przecież jak to wyżej koledzy pisali to jest wystawa a nie odsłuch. Ja nie wiem po co w ogóle tam leci jakakolwiek muzyka. Przecież najważniejsze to zajść zrobić zdjęcie i iść do następnego pokoju po to samo.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Może to zamierzone?Zawsze potem będzie można powiedzieć:na AS nie grało bo tam nic nie gra,ale jak kupisz i postawisz u siebie w domu to dopiero zagra.Jak w banku.

Info z ostatniej chwili:

W tym roku nasza firma obchodzi wyjątkowy jubileusz, 10-lecie marki Linn w Polsce. Z tej okazji na wystawę Audio Show przygotowaliśmy dla Państwa, ale także i wszystkich odwiedzających wyjątkowe atrakcje. Każdy miłośnik dobrej muzyki znajdzie u nas system dla siebie.

W sali Sonata hotelu Kyriad Prestge w Warszawie będziemy prezentować między innymi:

- Trzy wersje gramofonu Sondek LP12 - ‘Majik’, ‘Akurate’ oraz referencyjną ‘Klimax’

- Wybór systemów stereo Linn’a na różnych stopniach zaawansowania, od najtańszych systemów zintegrowanych, po referencyjne urządzenia serii Klimax

- Wszystkie odtwarzacze Linn DS, w tym mające swoją światową premierę wzmacniacze strumieniowe DS-I, razem z przykładowymi systemami

- Ostatnie ulepszenia dla gramofonu Sondek LP12 – phono-stage Urika oraz zasilacz i kontroler silnika Radikal

- Zaawansowane zasilacze impulsowe 5. tej generacji Linn Dynamik poprawiające jakość brzmienia

- Oryginalne akcesoria – między innymi. kable sygnałowe, głośnikowe, zasilające, podstawki

- Ofertę urządzeń oraz kolumn przeznaczonych na rynek instalacji specjalistycznych

- Produkty towarzyszące firm Quadraspire, Illustrate oraz Hewlett-Packard

- Nagrania Studio Master firm Linn Records, ECM, Ozella Music i innych…

Grający system to:

- Sondek LP12 ‘Klimax’ – referencyjny gramofon analogowy

- Klimax DS – referencyjny odtwarzacz strumieniowy

- Klimax Kontrol – referencyjny przedwzmacniacz stereo

- Klimax 350A – referencyjne kolumny podłogowe, wykończone w lakierze fortepianowym

Na wystawie swoją premierę będą miały również dwa najnowsze produkty z rodziny Linn DS. Zintegrowane wzmacniacze strumieniowe DS-I: Majik oraz Sekrit. Więcej informacji o Majik’u DS-I znajdą Państwo na naszej dedykowanej podstronie – www.linnpolska.pl/dsi Więcej informacji nt. naszych produktów, zalecanych systemów oraz ich rozbudowy - www.linnpolska.pl

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Tak z ciekawości - czy organizatorzy i uczestnicy biorą w jakiś sposób pod uwagę zagrożenia wynikające z ew. ataku świńskiej grypy w zatłoczonych, niewentylowanych pokoikach Sobieskiego?

Ze swej strony - nie pojawię się tam jeśli miałbym kichać albo kaszleć w w/w zatłoczonych venues...

Mam nadzieje ze nie bedzie nosiciela bo AS rzeczywiscie zle wspominam od tej strony poniewaz w 2006 roku przywiezlismy wirusowe zapalenie pluc i oboje z zona ledwo z tego wyszlismy a skutki jeszcze dlugo nas nekaly po jego przebyciu:(

Ludzie cywilizowani powinni wiedziec ze na tego typu zbiorowe imprezy nie powinni przychodzic z grypa itp przypadlosciami by nie zarazac innych.

Ale oczywiscie bedzie jak w szkolach ,przedszkolach i zlobkach ze rodzice z premedytacja prowadzaja swoje dzieci chore i tym samym zarazaja inne (taki urok zascianka i biednej polski)

robix

Póki co nie ma u nas zagrożenia grypą. Zarazić można się wszędzie gdzie są ludzie - w autobusie, w sklepie, w pracy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie jestem od technicznych rozwiazań, organizatorzy są, w świetle tego co przeżyłeś Robix ja bym oczekiwał od edycji 2009 jakiś urządzeń profilaktycznych na bramce typu wykrywacze gorączki jakie stosuje się dla wykrycia chorych na grypę

>Jakew, 2 Lis 2009, 14:42

Za dużo książek sf się naczytałeś jako taka kamera termowizyjna to 50kzł i pewnie elberoth trzyma ją w szafie :)

>elberoth

Tak w sumie szkoda by było żeby się targi rozpirzyły z takiego powodu jak pandemia grypy. Należy sadzić że niedogrzanie ludzi na Ukrainie było przyczyna epidemii.U nas jeszcze społeczeństwo nie jest tak wyniszczone przez państwo.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

polski sanepid nawet jak jest epidemia corocznej grypy nie jest w stanie ustalic jaki szczep dopadł ludzi a juz tym bardziej ogłaszac epidemii grypy bo to kosztuje

dodatkowo nie widziałem polski w spisie panstw ktore juz maja zakupiona szczepionke

szczepionki nie ma na wolnym rynku :) nastepny hit

proponuje dac sobie spokoj bo sie zadreczymy

u mnie w pracy dzis kichał i chrypiał co drugi i musze przyznac ze czesc zdrowa bardzo złowrogo łypała na tych przeziebionych

moze czas na maski ? byłby to pamiątkowy AS :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

robix, 2 Lis 2009, 14:29

>Mam nadzieje ze nie bedzie nosiciela bo AS rzeczywiscie zle wspominam od tej strony poniewaz w >2006

>roku przywiezlismy wirusowe zapalenie pluc

Zapalenie płuc jest odbakteryjne i najczęściej jest powikłaniem np grypy,która skolei jest wywoływana wirusem.

P

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

cir, 2 Lis 2009, 17:25

>polski sanepid nawet jak jest epidemia corocznej grypy nie jest w stanie ustalic jaki szczep

>dopadł ludzi a juz tym bardziej ogłaszac epidemii grypy bo to kosztuje

Jest to nieprawda i mam wrażenie nieudolne wprowadzanie w błąd.Wirusy na sezon epidemiologiczny są rekomendowane dla wszystkich części świata przez WHO.Gdyby na całym świecie panował jeden wirus nazywano by to pandemią i podobnie jak po hiszpance istnieje duże prawdopodobieństwo,że już byś nie żył.Natomiast każdy przypadek zachorowań na grypę sezonową jest bez problemu izolowany i opisywany w Polsce i kosztuje grosze.

>szczepionki nie ma na wolnym rynku :) nastepny hit

Kolejna rewelacja rodem z Faktu,nie ma bo jej ilość jest zbyt mała i taka sytuacja puszczona "na żywioł"spowodowałaby spekulacje,windowanie ceny,oraz wybieranie lepszych według własnego widzimisię farmaceutów.Odrębną sprawą jest,że Pańtwo ma zasrany obowiązek zadabać o obywateli,którzy na to państwo łożą,Niemcy kupili 50 mln dawek i mają szczepionkę dla każdego-nie ulegaj manipulacji min zdrowia

>proponuje dac sobie spokoj bo sie zadreczymy

Proponuję trzymać rękę na pulsie,bo rzeczona hiszpanka zabiła na całym świecie więcej ludzi niż II wojna światowa.

P

a ja jestem ciekaw z którego laboratorium którego koncernu rzekomy "niewyhodowany wirus" wyciekł? I kto miał w tym największy biznes? Pamiętacie ebole testowana na biedakach też niby sama z się tak wyszła z dżungli.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

no własnie facet nie rozumiesz roznicy miedzy grypa a paragrypa

jesli przyznaliby się ze to prawdziwa grypa to mieliby pasztet a tak mamy cały czas paragrype czyli jak narod to teraz nazywa grype sezonowa ktorej nikt nie sprawdza bo po co?

co nazywasz izolowaniem i opisywaniem za grosze jestem bardzo ciekaw ? bo sam transport materiału jako skazonego przy duzej licznie zachorowan generuje juz niezłe koszty a gdzie pocedury labolatoryjne?

u niemcow jest rozna szczepionka :) nie doczytałes gazet

od kilku dni wałkuja dlaczego ich wojsko mam inna szczepionke :) niz cywile

na hiszpanke ludzie umierali jak muchy bo wtedy nie było leków p-goraczkowych

robix mogł miec wirusowe zapalenie płuc jak pisze i jest taka jednostka chorobowa ,jesli masz małe dziecko to mozesz o tym usłyszec lub przekonac sie na własnej skorze -poczytaj wreszcie troche niz zaczniesz tu medycyne nauczac

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

cir, 2 Lis 2009, 18:25

>no własnie facet nie rozumiesz roznicy miedzy grypa a paragrypa

Ja rozumię doskonale,jestem lekarzem,nie ma grypy i paragrypy,grypa jest wywoływana wirusem,jego typ dla szczepionek na sezon epidemiologiczny, tak jak pisałem, jest rekomendowany przez WHO reszta twoich paragryp to infekcje wirusowe niemające nic wspólnego z grypą i nie pisz do mnie "facet"dyletancie.

>jesli przyznaliby się ze to prawdziwa grypa to mieliby pasztet a tak mamy cały czas paragrype czyli

>jak narod to teraz nazywa grype sezonowa ktorej nikt nie sprawdza bo po co?

>co nazywasz izolowaniem i opisywaniem za grosze jestem bardzo ciekaw ? bo sam transport materiału

>jako skazonego przy duzej licznie zachorowan generuje juz niezłe koszty a gdzie pocedury

>labolatoryjne?

Grypa zawsze jest prawdziwa!i ta tak zwana sezonowa też. W każdym kraju gdzie wystąpi jest badana właśnie po to aby można było z dużym prawdopodobieństwem wytypować typ i miejsce jej występowania w przyszłym sezonie szczepiennym.

>u niemcow jest rozna szczepionka :) nie doczytałes gazet

>od kilku dni wałkuja dlaczego ich wojsko mam inna szczepionke :) niz cywile

>

Szczepionka jest produkowana przez trzy firmy ich działanie jest praktycznie takie samo-nie czytaj Bilda,choć po Twoich wypowiedziach nabieramn wątpliwości czy Ty znasz jakikolwiek język obcy.

>na hiszpanke ludzie umierali jak muchy bo wtedy nie było leków p-goraczkowych

Tej piramidalnej bzdury to szkoda nawet komentować.Jedyne skuteczne leki p/grypie na świecie są dwa:Tamiflu i Relenza,gdyby były znane w czasach hiszpanki sprawy miały by się inaczej i leki przeciwgorączkowe nie maja tu nic do rzeczy,tak samo jak antybiotyki,których w leczeniu grypy się nie podaje.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

cir, 2 Lis 2009, 18:30

>wywoływana wirusem>

>robix mogł miec wirusowe zapalenie płuc jak pisze i jest taka jednostka chorobowa ,jesli masz małe

>dziecko to mozesz o tym usłyszec lub przekonac sie na własnej skorze -poczytaj wreszcie troche niz

>zaczniesz tu medycyne nauczac

Miałem na myśli etiologię,tak w uproszczeniu a teraz szybko pogooglaj, bo znowu będziesz wypisywał bzdury podobne tym o lekach p-gorączkowych.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

cir, 2 Lis 2009, 18:25

>co nazywasz izolowaniem i opisywaniem za grosze jestem bardzo ciekaw ? bo sam transport materiału

>jako skazonego przy duzej licznie zachorowan generuje juz niezłe koszty a gdzie pocedury

>labolatoryjne?

Materiał jak to nazywasz pobiera się w formie glutów z nosogardła,potem wystarczy to wychodować na jakims cukrze i po paru dniach mamy wyizolowany konkretny typ wirusa razem z pertaktyną,hemaglutyniną włókienkową i białkiem matrix,czyli wszystkimi niezbędnymi antygenami potrzebnymi do produkcji szczepionki.Taką izolację robi się raz!w danym kraju bo ona pozwala jednoznacznie ocenić,który wirus występuje w populacji.Zanim następny raz zwrócisz komuś uwagę to się doucz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.