Skocz do zawartości
IGNORED

CDeki DENONA które warto kupic.

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Za tysiąc to wolałbym kupić używkę, nie tuningowaną.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Za tysiąc to wolałbym kupić używkę, nie tuningowaną.

no to coś poszło nie tak z tym pewnie moim pisanie...... Rafał pisał "910 sporo starszy, z 200zl. DCD-1015 ok 300zl" - myślałem że to koszt tuningu - :-) sądziłem że takie info o kosztach tuningowania jest powtarzalne. a na Alledrogo rzeczywiście 1015 około 300zeta

Dzięki Jarex i Rafał.

Jarex a co w tych kosztach ? (do 1tys - albo używane bez tuningu albo tak jak 1015 plus tuning - zakładam że pewnie z 500setek - są takie ogłoszenia na A-go)

Weź nówkę Denon DCD-720AE i na kilka lat masz spokój.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Albo tak :-)

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

dzięki Rafal735r a jest to porównywalne/lepsze po tuningu niż nowe DCD 520AE lub coś podobnego ?

widzę 1015 piotrka na olx za 1k

Na co ten Piotrek liczy? Na allegro jest 1015 za 320 zł.

Albo starocia DCD-2700 :)

Ten "staroć" po modach wykoleił u mnie flagowy przetwornik Naima NDAC na PCM1704k za kawał kasy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Teraz poważnie, ale nie do końca :-)

Kiedyś zaprosiłem do siebie znajomego, piliśmy trochę wódeczki, gadaliśmy o pierdołach, słuchaliśmy muzyczki.

Miałem wtedy DCD-1015 na stanie, i z niego słuchaliśmy płyt, ale jak to na takich spotkaniach bywa, ktoś rzucił hasło: "a posłuchajmy teraz z tego starego odtwarzacza Grundiga CD 8150" (który sobie grzecznie na półce stał/leżał)

Panowie, krótko - pojawiło się coś, co niektórzy nazywają "muzykalnością", dźwięk się stał nasycony, miły dla ucha.

Denon zabrzmiał w konfrontacji z Grundigiem strasznie twardo, bez barwy, ale to nadal dobra maszyna :-)

Używaliśmy jakiejś niedrogiej integry Rotela i kolumn Eltax.

Ten "staroć" po modach wykoleił u mnie flagowy przetwornik Naima NDAC na PCM1704k za kawał kasy...

Możliwe, to dobry CD. Ja miałem bliźniacze DCD 3000. Trochę miskowato gra jak to u Denona, ale przestrzeń, barwa pierwsza klasa. Pewnie mody dużo mu dodają.

?👈

Można ze starej meblościanki dorobić, powstaje tylko kwestia: jasny, czy ciemny orzech? ;-)

Chwytaj za "laubzegę" i do Casto po wkręty :-)

Kiedyś sobie dorobiłem boki ze zwykłej wiórówki.

cbb4a4a0b7f5f4c7bb2eed9a3e2dc3f8_1.jpg

194305868853ba3d29a9e8e42dfa3175_1.jpg

rafal735 nie obraż sie ale wyglada to tandetnie. Chodzi o drewno i widoczne słoje polerowane na wysoki połysk,oczywiscie zaokrąglone dłuższe boki.

Po pierwsze nie wszystkie były w połysku i z zaokrąglonymi brzegami. To że jakaś marka tak robila nie znaczy że to standard. Chociażby SONY są kanciaste.

A po drugie robiłem to na wzór oryginalnego prospektu:

4c3bda4928a642438a5984239062d362_1.jpg

Pojmał?

?👈

A ja zrobiłem na wzór oryginału. Rozumiem że można było zrobić z drewna w mahoniu, ale nie miałem dostępu. Wole bliżej oryginału nawet jeżeli brzydsze niż ładniejsze inne.

?👈

Mi sie poprostu to nie podoba. Ważne ze tobie sie podoba. Napisałem zebyś sie nie obrażał to moje zdanie. Pojde do stolarza aby zrobił to porzadnie tak jak ja chce.

A mi się tam podoba,nie ważne czy widać tam słoje czy twarz Chytrusa.

Zrobił to sam więc nie sztuka zlecić zlecenie profesjonaliście.

Łokmen Saba

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.