Skocz do zawartości
IGNORED

czy moj wzmacniacz pociagnie CERWIN-VEGA?

ostal1985

Rekomendowane odpowiedzi

witam.kupilem sobie niedawno wzmacniacz HK 1400 Line Amplifier...jest to klocek z wyzszej polki harmana i dlatego chcialbym dobrac do niego fajne kolumny...mialem kiedys Bose 901 i obecnie mam grundigi audiorama 7000 ale chcialem CV CLS-12

czy te kolumny wyjatlkowo prodozerne dadza sie napedzic przez mojego harmana? wzmacniacz ma ogranizona moc do 40wat rms na kanal przy 8 ohm ale za to 45A rezerwy

Cv maja niby 300 wat czy moj maly da sobie rade?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-16172-100003108 1255725057_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niebardzo, większość ludzi napędza Cerwiny końcówkami estradowymi.

Wiedz że to kolumny do Muzyki typu House,Trance i techno, mają ogromny bas ale kiepską górę.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Na moje oko, dobre 5W (słownie: pięć watów) wysraczy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

podobny z wyglądu (seria chyba z tego samego okresu co 1400) HK 680 pociągnął je bez problemu, a grały całkiem nieźle (mocno mnie zaskoczyły zważywszy na ich wygląd)

jednak bardziej mi się spodobało brzmienie tańszych VE 12F (być może była jakaś różnica w ich wygrzaniu)

Zagra to z każdym wzmacniaczem ;] Ale w jaki sposób chcesz połaczyc wzmacniacz do odtwarzania muzyki z kolumnami do dyskoteki nie rozumiem. To bez sensu jeśli interesuje Cię taki dzwięk to sprzedaj Hk i zainwestuj w końcówkę mocy;]

Raczej napewno nie da sobie rady i wykreśl wogłole coś takiego ;D jesli chcesz takie kolumny to sprzedaj Hk i kup końcówke mocy estradową..... bo to "estradówki" Pozdrawiam

To nie są czyste estradówki to jest kompromis, to są kolumny do domu z cechami estradówek.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

• 4 miesiące później...

czolgista778 co ty wypisujesz ze cls 12 maja kiepska góre sam je mam w domu i nic takiego nie zaobserwowałem , góra jest i to całkiem niezła no ale aby one rozwineły skrzydła potrzebny jest dobry piec lub koncówka i pomieszczenie minimum 30 m2 a ten h/k jak piszesz ma 40w na kanał na poczatek moze ci wystarczypuzniej bedziesz musiał dokupic jakas koncowke

Estradówki to zły pomysł do pomieszczeń mniejszych niż 25m2. Tyle.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Twój wzmacniacz, jeśli nie jest zepsuty ;) napędzi te kolumny bez trudu. To nie są kolumny prądożerne, to nie są kolumny estradowe. Seria CLS została skierowana na rynek konsumencki do użytku d o m o w e g o. Zachowują one jednak stylistykę produktów estradowych CV ze względu na ich wielką popularność i sympatię jaką cieszy się firma na tamtym kontynencie. Rozpoznawalność produktu ma tam wielkie znaczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.