Skocz do zawartości
IGNORED

Karta USB PCM2704 - Zbiorowe Zamówienie

maxdila

Rekomendowane odpowiedzi

Zastąpiłem rezystor R8 zworą i wszystko jest ok. Potencjometr na maksa a w słuchawkach zero szumu.

Zamiast dławika mam także zworę.

Teraz gra porównywalnie z karta na PCM2702

Panowie cieszę się że opinie są pochlebne.

Jak ktoś uruchomi Digital Out w karcie to niech się pochawali, ja mam częsci ale nie mam czasu :]

Mam 2szt kart jeszcze na sprzedaż.

Z Nichicon Muse 22uF lub z Silmic II wszystkie w wersji czerwonej.

Karty zmontowane i sprawne.

Poskładałem je z moich zasobów.

Jeśli ktoś chętny to zapraszam na PW.

Foto kart:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8002-100007888 1260821638_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Karta uruchomiona, na początku trochę pochrypiała i jak zwykle winny był windows, pomogło odinstalowanie i ponowne zainstalowanie sterowników USB, może poźniej podłączę dout, na razie jak na zasilanie z usb jest ok, poziom sygnału rzeczywiście jest bardzo mały

D-out działa:) podłączony bezpośrednio pod nos-dac Petera, troszeczkę słychać stuki z zasilania usb

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DARIUSZN, 14 Gru 2009, 23:27

>Czy były dwie koncepcje na c6 i c13 ponieważ w jednym kpl. otrzymałem 33 mikro a w drugim 47 mikro?

Musiala wystapic pomylka u dostawcy :-/ a przy takiej ilosci trudno to wychwycic, ale nie jest zle ja u siebie mam w tej chwili wsadzone w C13 47uF a w miejsce C6 33uF i tez jest dobrze.

Do Krawiec Dzięki rozumiem zastosuje. Właśnie złożyłem 1y egz. Fajnie ale śmieci idą. Dać faktycznie zworę za R8?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziwne,u mnie na kicie avt569 było czysto jak łza nawet po silnym wzmocnieniu na wzmacniaczu,co prawda miełem zatosowany koralik ferytowy,ale czy on ma aż takie znaczenie nie sądze.

Czesc

Wpis z jakiegos angielskiego forum:

I disagree. Noise leaking into the data signal would transpire as a god-awful mess when trying to listen to anything.

You have a dirty earth somewhere - it's the only likely culprit, IMO. Try, as suggested above, a USB socket on the rear of the motherboard. If you're using a hub, or a socket on your keyboard/monitor/etc, then I'd try and avoid that device.

pozdrawiam

dolphin123 - praktycznie żadna

megamas - jednemu użytkownikowi pisałem na PW że powodem u niektórych szumów może być zasilacz lub płyta główna, sam karta jest bezszumowa i wszelkie śmieci mogą pojawić się tylko z komputera

wiem bo mam na moim kompie i na żadnej podłączonej płytce nie miałem szumów

szumów podejrzewam na 100% nie powinno być przy podłączeniu do laptopów

Moj dac niestety nie chce zagrac, a co gorsza sam niewiem czemu.

Ukryta Zawartość

tutaj 3 zdjecia pogladowe, prototyp, tylko do uruchomienia i testu.

Teraz reszta informacji:

- komputer karte wykrywa i instaluje, wszystko poprawnie, urzadzenie dziala, wlaczone, w systemie widnieje dac usb, skala wysterowania dzwieku sie porusza, wiec wyglada na to ze dzwiek jest poprawnie wysylany do karty,

- po podlaczeniu do wzmacniacza cisza, jedynie jakies szumy generowane przez karte po odkreceniu galki wzmocnienia na max,

Jakis czeski blad czy co? Sam niewiem, niby wszystko poprawnie i ok a nie gra. Jakies sugestie?

Ukryta Zawartość

yyy w panelu sterowanie w zakładce dźwięk i urządz. wybierz ją jako główną

i w programie którego używasz do odtwarzania zobacz w opcjach czy też jest wybrana

szum w wzmacniaczu po odkręceniu na full bez sygnału też powinien być ;]

witam.

ja tez zmontowałem moją kartę, bardzo przyjemne zaskoczenie po włączeniu, wszystko działa od kopa, dzwięk mile mnie zaskoczył.

drugie zaskoczenie nastąpiło gdy w lapku kończyła się bateria i podłączyłem zasilacz, wtedy dzięk przygłuszył szum, trzaski i inne .... z poziomem głosności na poziomie muzyki. o co chodzi?

maxdila masz racje u mnie na lapku z podłączoną baterią i zasilaczem zero jakichkolwiek szumów stuków itp... przed chwilą zmieniłem kabel usb na ekranowany z dwoma ferrytami i dźwięk wydaje się miększy i bardziej plastyczny hmmm autosugestia?

>adamkwiatkowski

I tu jest właśnie często problem z lapkami, mają w większości b.słabe zasilacze impulsowe pracujące na pograniczu możliwości, często się zdarza iż w starszych ok.1-1,5 roku elektrolity są na wpół wysuszone ,wypowiadał się na ten temat jeden z forumowiczu w dziale pcaudio który pracuje w serwisie , spróbuj pożyczyć zasilacz najprawdopodobniej masz 19v i sprawdzić jak się zachowuje.

U mnie trzaski w trakcie odtwarzania zredukowało ustawienie we właściwościach głównego koncentratora usb, zakładka "zarządzanie energią", "zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii" na nieaktywne.

Ustawienie domyślne jest aktywne, było słychać np. pracę dysku, teraz jest OK

zasilacz jest nowy, poprzedni padł po 2 miesiącach.

już trochę opanowałem temat jest lepiej. muzyka mi nie zanikała tylko ją przykrywały trzaski. kable zasilający i usb się krzyżowały, potem biegły równolegle (było lepiej - tylko buczało :), teraz podpiąłem promieniście i jest zakłóceń znacznie mniej. wniosek - dobry usb z ekranem powinien rozwiązać problem bo zasilacz bardzo zakłóca.

KOLORY NA TWARZ WRACAJĄ!

lutowanie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.