Skocz do zawartości
IGNORED

Karta USB PCM2704 - Zbiorowe Zamówienie

maxdila

Rekomendowane odpowiedzi

Brencik, 17 Gru 2009, 09:49

>Takie uklady to ja robilem jak mialem 12 lat...Nie iwem czym sie podniecac, to uklad smieciowy

>podobnie jak LM3886 stosowany w sprzecie audio dla ubogich.

Brencik robisz sie coraz bardziej żałosny, cieszy mnie to ze robiles takie uklady jak miales 12 lat, ale daj na luz i pozwol innym cieszyc sie z tego co maja.

Krawiec

Jakub,

przesyłka doszła, wielkie dzięki i szacun za projekt, który jak widać wielu z nas dał mnóstwo fanu, a tylko nielicznym - klientom MM - smutek i żal :). Łączę się w bólu, szczere wyrazy współczucia, Brencik.

Próbował ktoś wyjść z digital OUT?

Witam Panowie

U mnie ta karta gra gorzej niż cd-ek Fonici, ale ciut lepiej jak zintegrowana w dellu gx280. Jakiś czas temu miałem u siebie DAC ZERO i grało to co najmniej klasę lepiej od Fonici.

Gainclone jej nie lubi czy co ??

pozdrawiam

Witam

Płytka bardzo ładnie wykonana, dlatego też z lutowaniem nie było żadnych problemów. Odpaliła bez żadnych problemów, instalacja w win xp sp3 bez trudności. Wszystko dokonuje się właściwie samo.

Zero trzasków, szumów itp. Słuchałem niedużo tak tylko dla sprawdzenia, w porównaniu z kartą na płycie głównej jest więcej basu i dźwięk jest lepszy. Jedynie wysokie są przy bardziej spokojnej muzyce dość ostre - może to kwestia czasu.

Ogólnie bardzo fajna karta, za relatywnie nieduże pieniądze, warta niewątpliwie polecenia.

Jedna mała uwaga dla osób mniej wprawnych w lutowaniu uważajcie na elementy, zwłaszcza rezystory , aby je wlutować w odpowiednie miejsce, bo płytka jest z metalizacją otworów i potem dość trudno jest wylutować element o niewłaściwej wartości.

Ps. Podziękowania dla pomysłodawców i realizatorów zamówienia.

Z obudowąnie ma problemu w elektronicznym sąuniwersalne mozna spokojnie dobrac moja kosztował 4,50zł :) mysle ze wiecej z pc audio nie ma sensu wyciagac gra ładnie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-12926-100007651 1261068620_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moja płytka nie szumi, nie trzeszczy ani z komputerem stacjonarnym ani z laptopem. Sprawdziłem też wyjście cyfrowe. Działa. I to całkiem nieźle w duecie ze zlampizaowaną lampucerą. Odtwarzacz to foobar z ASIO.

Co do dźwięku z wyjść analogowych karty. Jest całkiem nieźle. W odniesieniu do SB Live! gra nieco

dokładniej, przyjemy bas. Jedyne co mi się nie podoba to suche wokale. W ogóle ta karta ma typowo

komputerowe brzmienie.

Faktycznie z tym zasilaniem w laptopie to jakaś masakra jest. Jak włączam stacje lutowniczą to słychać tylko głośny stuk i karta przestaje grać;/ Musze ją wypiąć z USB i podłączyć, żeby znowu grała;(

kamson, 17 Gru 2009, 23:13

>Faktycznie z tym zasilaniem w laptopie to jakaś masakra jest. Jak włączam stacje lutowniczą to

>słychać tylko głośny stuk i karta przestaje grać;/ Musze ją wypiąć z USB i podłączyć, żeby znowu

>grała;(

To jakas niedoróba! Nie spełnia podstawowych norm EMC i nigdy nie powinno to urzadzenie wyjsc poza biurko pseudo-konstruktora. Nie mowiac juz o sprzedazy. Znalu CE tez by nie dostało.

Kto tu cokolwiek mowil o sprzedazy co. Wszystko szlo NO PROFIT. i komu tu zalezy na znaczku CE bo mi z pewnosci nie.

Przeczytaj swoj wpis "O mnie" i sie zastanow bo sam jestes idiota.

Pozwolę sobie przyznać koledze Brencikowi prawo do znaku TF (TROL FORUMOWY).

Mi ta karta gra na tyle dobrze, że nie zgłaszam już żadnych "ale". Po kilku dniach uformowały się kondensatory i jest dobrze kontrolowany, szybki bas, i detaliczna góra. Wszystko to bez jakichkolwiek zakłóceń. (jedynie poziom sygnału podniosę op-ampem). Pozdro

Brencik z łaski swojej nie cytuj moich wypowiedzi jeśli ich nie rozumiesz bo to mi uwłacza!! Chodziło mi o to że to konkretnie MÓJ laptopowy zasilacz jest coś nie teges. Ta karta jedynie to potwierdza, bo nie jest pierwszym urządzeniem, które miało problem z zasilaniem z MOJEGO usb. A karta gra elegancko!!. Sądzę, że nie miałeś tych 40 kilku złotych żeby ją złożyć i po prostu nam zazdrościsz!

Karta już działa :))))) Jest dużo lepiej w porównaniu do SB Live 1024 i zintegrowanej. Póki co słyszę wiecęj basu i średnich :) Karta po podłaczeniu odrazu zaskoczyła za pierwszym razem dając bardzo szeroki uśmiech na twarzy.

Wielkie podziękowania dla Krwaca za indywidualne podejscie.

Ukryta Zawartość

post-11326-100007562 1261141776_thumb.jpg

post-11326-100007563 1261141776_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy jak wyłączycie PC to dioda nadal świeci?? Bo u mnie świeci. tak ma być?? da się coś z tym zrobić??

Jest to dosyć denerwujące, gdyż daje po oczach i ojciec będzie gadał, że non stop prąd bierze :)

U mnie np na dwoch kompach LED swieci, tak samo jak wyl PC-ta to myszka z optyka swieci a droga juz nie bo jest troszke lepsza. ;-)

Led cos tam pobiera ale to pobor w skali mikro ;-)

To zależy od płyty głównej. U mnie w DAC PCM2702 dioda od zasilania też świeci się cały czas gdy DAC jest podłączony do gniaza USB na płycie głównej. Teraz przetwornik mam podpięty do osobnego kontrolera USB na PCI i po wyłączeniu komputera dioda gaśnie. Po prostu niektóre płyty główne cały czas podają napięcie na gniazdo USB.

Godzina klejenia i karta zagrała. Jak na świeżynkę może być, bass przekonujący :)

Nie chce za to zagrać na DIGOUT, DAC nie może się zsynchronizować, wychodzi połowa dźwięku. Sygnał cyfrowy na oscyloskopie ma właściwe 0.5Vpp, ale mocno zaszumiony na szczytach.

kurcze PCM'ka zaczęła mnie się w końcu podobać. Zgrabny, mocny basik, czysta i lekka góra. W dźwięku nie ma takiego sztucznego efekciarstwa, nic się nie narzuca na siebie, czuje się taką symbiozę :). A już myślałem że nic z tego nie będzie :). Jak za niecałe 5 dyszek to niezły hicior!

Usiadłem wczoraj dla relaksu z lutownicą i ... działa :) Ale jak!!! Wstyd się przyznawać że wcześniej z gniazda słuchawkowego słuchałem :)Dzięki za pomysł i poprowadzenie projektu wszystkim którzy się do tego w jakikolwiek sposób przyczynili.

U mnie też wszystko działa, karta jak za te pieniadze moim zdaniem gra rewelacyjnie. Wielki szacun dla kolegi Krawiec. Gra lepiej niz moj dvd pioneer i troszke gorzej niz moj stary cd NAD 512. A to z powodu ze w moim systemie gora by mogla byc troche mniej natarczywa,(tu wlasnie sprawdza sie nad) aczkolwiek jak juz pisalem jestem bardzo zadowolony. Dziala takze D out. Cyfrowo Poziom podobny do DVD pioneer 575 aczkolwiek to chyba z powodu mojego onkyo ktory w tym wypadku dekodowal sygnal cyfrowy.

Witam! Wcześniej pisałem, że straszne śmieci idą po usb. Dziś (tu podziękowanie dla jednego z kolegów, który to sugerował), nabyłem droga kupna kabelek usb złocony 3m. wspomniany właśnie przez kolegę, i jest szokująca poprawa! Śmieci prawie zero i milutko chodzą senki 600!

z jakim wzmacniaczem chodzą ci senki HD600 boprzymierzam się do ich zakupu ale ta karta gra dość ostro a senki są bardzo szczegółowe i może kłuć w uszy,dlatego z luisem kombinujemy na kartą z buforem .

Witam! Do Kuty - u mnie grają raz z samą kartą, raz z GC, raz z amplitunerem jvc z 1994 roku. Soha nadal w budowie. Nie odczuwam zbytniej jasności wysokich, raczej pewne zaokrąglenie barwy, podanie w delikatny nie krzykliwy sposób. Swego czasu hd600 miały lepsze noty jako high-end niż 650, które sporo droższe i niekoniecznie lepsze. Generalnie polecam, są bezlitosne dla wielu realizacji, przy dobrych zaś pokażą klasę. jedyny mankament chyba i jednych i drugich to dość mocno cisną w głowę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.