Skocz do zawartości
IGNORED

Karta USB PCM2704 - Zbiorowe Zamówienie

maxdila

Rekomendowane odpowiedzi

Małe pytanie do osób które montowały to: jakiego jacka na wyjściu analog kupowaliście? (najmilej widziany link/oznaczenia) Bo dzisiaj w sklepie pan spojrzawszy na kartę powiedział, że w ogóle nie ma jacków stereo 3-złączowych, a on w ogóle takich nie ma. Widzę jednak po zdjęciach z paru poprzednich stron, że są...kupiłem 2 chinche, ale z jackiem by było prościej i szybciej.

Może nie pierwszej jakości ale pasujące pinami

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

@Muzg - no właśnie tu na miejscu nie mam NIC...a wiem że w domu przynajmniej jedna taka się wala dźwiękówka chyba jeszcze pod ISA...(student)

@krz - wyszperałem właśnie tę aukcję, jutro jeszcze pójdę do jednego innego sklepu, może tam dostanę coś takiego...

Wie może ktoś gdzie mógłbym kupić rezystory DALE ? Jakiś link do sklepu internetowego? ;)

Kurde chyba jednak będę musiał zrezygnować z budowy tej karty, wszystkie części musiałbym od kogoś innego kupować i dochodzi przesyłka, to suma by wyszła mi więcej niż kupił bym gotową... :(

Jeżeli chcesz wstawić dale po obejrzeniu moich zdjęć, to na prawdę się nie przejmuj. Ja wstawiłem te rn55 bo to jedyne rezystory metalizowane, do jakich miałem wtedy dostęp. Wstaw sobie beyschlagi i się nie przejmuj. W zasadzie nie wiem, czy byłaby różnica między zwykłymi węglowymi za 2gr a metalizowanymi.

Witam

Jestem szczęśliwym posiadaczem pierwszej wersji karty.

Mam pytanie: Czy macie podłączoną tą kartę do Huba USB?

Gdy podłączyłem swoją kartę do Huba aktywnego a później pasywnego to podczas odtwarzania muzyki słychać trzaski.

Jeśli karta jest podłączona bezpośrednio do laptopa wszystko jest w porządku. Próbowałem też z innymi kablami o różnych długościach dalej tak samo.

Czy ktoś zauważył u siebie coś podobnego?

Pozdrawiam

Ja używam huba pasywnego i często mam tak, że nagle komputer przestaje wykrywać kartę i dźwięk przełącza się na wewnętrzne głośniki laptopa. Wtedy muszę odłączyć i podłączyć kartę, co powoli zaczyna mnie już irytować. Przyznam szczerze, że nie próbowałem podłączać bezpośrednio. Dodam, że do huba mam podpiętą jeszcze myszkę i dysk zewnętrzny (z własnym zasilaniem).

Gość traxman

(Konto usunięte)

Mam huba pasywnego takiego za kilka PLN, karta wisi na nim z myszką, STK500 i drukarką. Nie zdarzyło mi się, aby sama się wyłączyła lub miała jakieś zakłócenia podczas pracy.

Hub może wprowadzać jakieś swoje zakłócenia do karty, może przez swoje zasilanie (jeśli ma zasilacz), albo może jest przeciążony i nie daje rady. Próbowałeś podłączyć tylko samą kartę pod tego huba, bez innych urządzeń? Może któreś wprowadza zakłócenia.

Należy pamiętać że usb to prąd max 500mA.

2,5W mocy nie zawsze wystarcza aby uciągnąć wszystko co podpinamy do huba.

Spotkałem się z hubem co podawał max 50mA co było bardzo uciążliwe.

Witam,

Kartę można jeszcze zamówić ? :)

Jestem zainteresowany cały zestawem tzn. plytka, czesci, lutowanie calego, obudowa.

Jaki by był koszt zamówienia takiej karty?

I jak jest ze sterownikami usb? Ona sie po prostu sama instaluje jako nowa karta dzwiękowa i nie ma zadnych korektorów itp.

Pozdrawiam

Podłączyłem tę kartę poprzez HUBA USB do laptopa z Windowsem XP. Trzasków nie było.

Na moim laptopie z Windowsem 7 trzaski są po podłączeniu do HUBA ale tylko w szasie słuchania muzyki. Prawdopodobnie problem z systemem.

Dodam, że do HUBA nic nie jest podłączone. A HUB posiada mocny zasilacz w końcu to D-Link DUB-H7 :)

Witam !

Ja również jestem zainteresowany taką kartą. Chętnie bym zamówił PCB wraz z wlutowanym układem. Może jeszcze raz zbiorówka jeśli będą chętni?

Witam!

Też jak koledzy powyżej jestem zainteresowany kartą. Najchętniej kupił bym pcb,części obudowę a polutował sobie sam. Tak że jak coś to jestem chętny.

Ja również pisałbym się na tą kartę jeszcze raz + wlutowanie PCM (sporo problemów mi to sprawiło przy obecnej) ;) i nie chce mi się składować części z kilku stronek, bo to jednak kosztuje. Więc może powtórka ze zbiorowego zamówienia?

• 4 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.