Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin MC-10L - gdzie kupić?

Apetyczny

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ja też kupiłem z netsklepu (allegro) i zero problemów ze sprzedawcą. Szybka wysyłka, wszystko w komplecie jak powinno być + ładnie przygotowana PL instrukcja (zbędna ale jak ktoś lubi).

• 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pieniądze nie grają !

Boras1, 25 Sty 2010, 15:14

>

Ukryta Zawartość

Ale reklama jak nic ! i jaka cena 1999 pln ! a w netsklepie na allegro 1500 pln bez laski :]z wysylka 1550pln i po 2 dniach mialem go w domu :]

A mozna tez licytowac bo jest zawsze od 1 pln moj znajomy kupil go za 1400 pln na licytacji ;)

Ukryta Zawartość

Bardziej możliwość odsłuchu w innym mieście jak gorzów wlkp, a gdzie kto kupi to już wolny wybór. Co do ceny to nie wnikam w media markt tv kosztwał np 5499 zł a na ceneo niecałe 4000, jak to mówią wolny rynek

Pieniądze nie grają !

Co do licytacji to różnie bywa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ten MC-10L np poszedł za 2010 zł

Ukryta Zawartość

Pieniądze nie grają !

Czy poszedl to nie wiadomo moze ktos poprostu podbil sztucznie np.: drugiego konta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Boras1, 25 Sty 2010, 18:06

>Co do licytacji to różnie bywa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ten MC-10L np poszedł

>za 2010 zł

a jesli chodzilo o odsluch to ok ;)

Ukryta Zawartość

za 1401 tez :]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 lata później...
  • 5 miesięcy później...

Hej czy istnieje obecnie jakiś "żywy" sprzedawca / dystrybutor tego sprzętu w Polsce ? Użytkownik NET_Sklep z Allegro jest nieaktywny od 2012 roku. Chciałbym zakupić ten sprzęt, niestety nie udało mi się znaleźć żadnego kanału sprzedaży nie licząc zagranicznego ebay (droga i ryzykowna jak dla mnie wysyłka).

MC-10L jest już od lat nieprodukowany, ma następcę - MC-10T, a kupisz tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

W sumie to masz rację , najchętniej kupiłbym używany ,ale ciężko go dorwać,więc raczej zdecyduje się na nowy tylko jeszcze troszkę muszę uzbierać kaski.

Daj sobie czas upolujesz jakiegoś średnio raz na miesiąc się pojawiają na allegro w cenie ok 1500 pln . Nowy patrząc na cenę i jakość dźwięku też nie drogi bo rozkłada nowe tranzystorki po 5000 pln bez problemu no ale warto poczekać i mieć 1000 pln w kieszeni na lampki się przyda a i straty praktycznie nie będzie gdybyś się go chciał kiedyś pozbyć .

Panowie, spokojnie! Ja mam "tranzystorek", co prawda jest to hybryda lampowo - tranzystorowa Spark H-100, za NOWY wzmacniacz zapłaciłem 3600 pln, a zagrał tak, że MC-10L od razu wylądował na allegro. Jedyną rzeczą jaką przewyższał go Yaqin była nieco lepsza przestrzeń.

Radzę posłuchać różnych wzmacniaczy, świat nie kończy się na MC-10L.

Zaznaczam że jest to moje prywatne zdanie i nikt nie ma obowiązku się z nim zgadzać, nie zamierzam się też angażować w żadne pyskówki.

Panowie, spokojnie! Ja mam "tranzystorek", co prawda jest to hybryda lampowo - tranzystorowa Spark H-100, za NOWY wzmacniacz zapłaciłem 3600 pln, a zagrał tak, że MC-10L od razu wylądował na allegro. Jedyną rzeczą jaką przewyższał go Yaqin była nieco lepsza przestrzeń.

Radzę posłuchać różnych wzmacniaczy, świat nie kończy się na MC-10L.

Zaznaczam że jest to moje prywatne zdanie i nikt nie ma obowiązku się z nim zgadzać, nie zamierzam się też angażować w żadne pyskówki.

No tak bo pewnie MC10L nie dawał rady z Illuminatorami . Ciekawy ten Spark fajnie że o nim napisałeś bo jak mi się znudzi lampka to już mam jakiś trop też z Chin ale jak widać potrafią coś dobrego zrobić w dobrej cenie a nie jak ta reszta "Hi Endowych" firm ceny 5000 pln a dźwięk średni bardzo . Napisz może jak wypadają barwy dźwięku w tym Sparku czy są takie fajne jak w MC10L ?

Ps. Chyba tego Twojego byłego Yaqina z allegro ja właśnie mam tylko z tym upgrade tak zwlekam że aż wstyd bo kondensatory kupione leżą u mnie już ponad 6 miesięcy ;)

Sebolx

Wtedy jeszcze nie miałem Illuminatorów tylko do dyspozycji 3 pary łatwych do napędzenia kolumn.

Cayin / Spark H100 - 17 kilo wagi, bardzo solidna obudowa, wielki toroidalny transformator, dwa osobne zasilacze po 40800 uF ( 6 kondów po 6800) na kanał. Niestety dość skomplikowana konstrukcja, ścieżki z dwóch stron, niektóre rezystory metalizowane, niektóre weglowe, więc ktoś tam tego posłuchał i coś tam podobierał. Kondensatory JH różnych serii ( widywałem je w NAD - ach) oraz Nichicon Gold Tune. Niebieski ALPS oraz pilot. Oryginalne lampy oczywiście warto wymienić choć od wielkiej biedy jakoś to na nich grało, ja mam GE w wersji five stars '68 oraz RCA z czarnymi anodami '57. Lampy 4 x ecc82, z cenami tych lamp handlarzynom jeszcze się we łbach nie poprzewracało.

Bas nisko schodzi, jest dobrze ale nie idealnie kontrolowany, średnica mniej eksponowana niż w Yaqinie, ale moim zdaniem jeszcze barwniejsza, nie jest nachalna co mi się niekiedy zdarzało w Yanku, góra łagodna ale wyraźna, jest wszystkiego proporcjonalnie i po równo, dźwięk jest jedną całością do tego stopnia że zaskoczyło mnie to nieco. Gra raczej ciepło, spokojnie (niekiedy trochę za spokojnie) z dobrą szczegółowością. Nawet przy cichym graniu dynamika jest bardzo dobra. Oczywiście co inne lampy to gra inaczej. Przestrzeń jednak trochę gorsza niż w Yaqinie.

Wydajność prądowa bardzo dobra, trudne do napędzenia Illuminatory wręcz fruwają w powietrzu.

Jakbyś miał okazję to posłuchaj, ja posłuchałem tego cudaka "dla picu" i już u mnie został. Ne zamierzam tu oczywiście krytykować MC-10L, wspominam go z wielkim sentymentem bo był moim pierwszym wzmacniaczem grającym dobrym dźwiękiem.

PS. Ty masz mojego Yaqina? Ciesze się że żyje. Wymiana kondów to podstawa w tym wzmaku. Tak jak Ci kiedyś obiecałem, tuning masz u mnie za free.

Jakbyś miał okazję to posłuchaj, ja posłuchałem tego cudaka "dla picu" i już u mnie został. Ne zamierzam tu oczywiście krytykować MC-10L, wspominam go z wielkim sentymentem bo był moim pierwszym wzmacniaczem grającym dobrym dźwiękiem.

Szukałem w necie ale jakoś mało o tym wzmacniaczu jest i chyba kupić go można tylko w Chinach albo za słabo szukałem . Z posłuchaniem pewnie też będzie problem no ale fajnie że już coś wiem o tym piecyku bo hybrydy zawsze mnie ciekawiły . Kiedyś zachorowałem na Pathos Classic Cne mk III ale cena była wysoka a na odsłuch miałem ponad 400 km była zima więc odpuściłem ale już sam wygląd tego pieca mnie zachwycił wiem wiem wygląd nie gra no ale Pathos i wygląda i podobno gra fajnie . Tak ja mam Twojego MC10L i działa idealnie cały więc jestem bardzo zadowolony z niego . Co do tego tuningu to napiszę do Ciebie na PW i jak będziesz miał czas to Ci wyślę go bo szkoda żeby te kondensatory się zmarnowały u mnie ;)

Ja mojego kupiłem w Studio16Hertz, Grzegorz robił mi zwrotnice do kolumn, wypróbowaliśmy je na kilku wzmacniaczach i ten przypasował mi najbardziej. Z tego co wiem, sprzedał ich kilka, mój był ostatni, wiadomo - czarnuch. Widziałem je też na jEBAYu, ale tam były droższe.

• 5 tygodni później...

Kupić wzmacniacz za 1500zł a po kilku latach sprzedać za 3500zł. Genialne!

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.