Skocz do zawartości
IGNORED

Furukawa La skala - znacie ten kabelek głośnikowy?

jary7

Rekomendowane odpowiedzi

Używałem go chyba ze dwa lata,obecnie korzystam z usług modelu niższego Aida.LaScalę byłem zmuszony sprzedać ponieważ po zmianie stolika i wzmacniacza kabel okazał się...za krótki.Było to jedynym powodem sprzedaży.Porównywany przeze mnie z wieloma kablami z podobnych okolic cenowych (~500zł/m) jak dla mnie nie miał konkurencji.Mimo słabego (prawie żadnego) marketingu cieszący się uznaniem wśród użytkowników,nie produkowany już i niezwykle trudno dostępny z drugiej ręki,a jeżeli już się gdzieś pokaże to w cenie jak kiedyś za nowy lub jedynie nieznacznie tańszy.

l'enfant sauvage

Do La Scali podchodziłem dwa razy. W moim lampowym systemie dawał bardzo doładowany, energetycznie dynamiczny i "gruby" przekaz. Dla mnie za bardzo jednak "podrasowany" na basie, ogólnie za duży. W systemie pozostał Kondo KSL -SPC dający mniejszy i bardzie zrównoważony przekaz, z podobną detalicznością i niegorszą barwą oraz przestrzenią. W systemach o odmiennej charakterystyce brzmienia, szczególnie tranzystorowych efekt jaki wnosi La Scala może być jeszcze bardziej interesujący.

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

Witam.

Włsnie czeka na ten kabelek ( oczywiście z rynku wtórnego ) mam nadzieje, że wpasuje sie miedzy Pentagonem a Dali Grand Coupe.

Dzieki za wpisy do mojego postu.

Pozdrawiam.

Janusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.