Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka [lazma 46-52 do 4000PLN

Yotomeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ ostatnio spadły ceny telewizorów plazmowych z przekątną w okolicach 50" chciałby podpytać Was co warto kupić do 4000 PLN.

Zastanawiam się nad 50" Samsungiem, ale w kręgu branym pod uwagę są Panasonic i LG ...

Waham się pomiędzy Full HD a HD Ready (oglądane z odlegości ok 2,7m)

Oglądane będą głównie filmy DVD, filmy z sieci (HD), TV z platformy cyfrowej, gry (komp/konsola).

Moją uwagę zwróciły:

SAMSUNG PS50B530 ok 3600

SAMSUNG PS50B551 ok 3600

PANASONIC TX-P50X10 ok 3600

PANASONIC TX-P46S10E ok 3700

LG 50PS3000 ok 3700

Może jeszcze inne propozycje?

LCD jakoś mi nie podchodzą ...

https://www.audiostereo.pl/topic/59192-jaka-lazma-46-52-do-4000pln/

ps. widziałem Panasonica model 400 Hz i 600 Hz ... 400 Hz pulsował ... 600 Hz jeśli pulsował to trudno to było dostrzec (był szybki teledysk ... łatwiej to zobaczyć na naturze).

Nie grzebałem w ustawieniach tych plazm ... tak więc nie wiem czy model 400 Hz da się ustawić tak by był stabilny. Model 600 Hz był (sądząc jedynie po teledysku) już stabilny.

a co mają powiedzieć posiadacze "tylko" 100hz plazm ? mi jakoś nic nie pulsuje a do 400hz to daleko...

w nocy można spokojnie nawet na 50hz oglądać (raz się zapomniałem) i nic nie pulsuje, chyba że wpatrujesz się w statyczny obrazek

odnośnie tv to polecam jednak 46'ewentualnie 42 (choć chyba bardziej 46'), oglądam z tej samej odległości i 50' bym na pewno nie kupił

don111, 7 Lis 2009, 19:22

>a co mają powiedzieć posiadacze "tylko" 100hz plazm ? mi jakoś nic nie pulsuje a do 400hz to

>daleko...

Te herce to i tak bełkot więc rozpatrujmy Panasonic'ki w obrębie jednych oznaczeń. Bardziej stabilny od plazmy 400 Hz jest CRT 100 HZ !!!!

>w nocy można spokojnie nawet na 50hz oglądać (raz się zapomniałem) i nic nie pulsuje, chyba że

>wpatrujesz się w statyczny obrazek

... nie istotne jest co "można" ale co męczy ... to że nie widać za bardzo pulsowania CRT przy 85 Hz nie zienia faktu że 85 Hz męczy bardziej niż 100 Hz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.