Skocz do zawartości
IGNORED

LP do wygrzewania wkładki

ancho

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadło

niektóre gramofony mają funkcje automatyki ramienia "powtarzaj" i można zapętlić taka płytę.

Jeśli coś takiego jest w gramofonie to polecam wydawane płyty dla DJ-ów na dużej płycie mieści się parę minut (3-5) nagrania z bardzo dużą dynamiką rowka.Na upartego można z 33 zmienić obroty na 45. Nawet mam taką "koszmarną" płytę z disco z lat 80 i właśnie tak sobie rozruszałem nowa wkładkę na początku przez parę godzin. Podobno trzeba 50 ale mi igły szkoda było :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

jak kolega już tematy dj poruszył to zdecydowanie łatwiej i lepiej jest użyć płyty z tzw. loopami.

Płyta taka ma zapętlone ścieźki i gra bez końca ;) Nie trzeba żadnego mechanizmu w gramofonie.

Pytanie tylko, czy nie lepiej, jak człowiek poczekać aż się sama dotrze słuchając płyt zwykłych? Czy pośpiech pasuje do analogowej pasji?

????

Właśnie o taką z loopem mi chodziło... Mechanizm automatycznego przekładania ramienia nie pasuje mi do analogowej pasji :)

A potrzeba szybkiego wygrzania - prozaiczna - dostałem świeżą wkładkę na parę dni i chcę porównać z moją aktualną, ale tak by porównanie miało sens...

no to musisz się udać do sklepu djskiego.

np tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo tu w stolicy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

????

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.