Skocz do zawartości
IGNORED

Kto robił testy ABX ???

palton

Rekomendowane odpowiedzi

modrzew47, 23 Sty 2010, 11:55

Zrób test, bo już dawno popadłeś w śmieszność. Nie widzisz, że to Twoje "podrygiwanie" na forum jest coraz bardziej żałosne? Piszesz w wątku o abx, a nie masz na ten temat nic do powiedzenia.

Przeczytałeś wątek?Jak nie to nie pisz bzdur.Acha,nie uważaj sie za guru!Dwóch jus mamy od ABX-a.

XYZ i muls.Teraz jeszce TY?To jakaś choroba!Zaraźliwa musi być.

modrzew47, 23 Sty 2010, 12:13

>Przeczytałeś wątek?Jak nie to nie pisz bzdur.Acha,nie uważaj sie za guru!Dwóch jus mamy od ABX-a.

>XYZ i muls.Teraz jeszce TY?To jakaś choroba!Zaraźliwa musi być.

Zrób test modrzew, jeśli chcesz być poważnie traktowany, zrób test.

modrzew47, 23 Sty 2010, 12:19

>A ty przeczytaj wątek.Nie traktuje cie poważnie do czasu przeczytania wątku.Całego.Głupoty mulsa

>można odpuścić,moje też.

Przeczytałem. Śledzę go od czasu powstania.

alkbelka...mam watpliwosci.O ile palton wykazał tylko niedojrzałośc, ten przypadek swiadczy o czyms znacznie gorszym.ten przypadek NIE KWALIFIKUJE sie do zadnego testu.Chyba ze u psychiatry.Tak wiec pozostawmy ten przypadek....losowi.

elkabelka

Wsiadaj na MULSA i wio osiolku do stolicy na tesciki

A tak swoja droga dla Ciebie wsio gra tak samo,bo jak napisales o sobie kiedys wysoka polka,

teraz budzetowka.A moze ta wysoka polka,to jest scisle tak,ze kiedys tfoj sprzent stal na szafie-

-stad ta bardzo wysoka polka,a wysoka to kredensik.

Tak naprawde to jestem przekonany,ze nic high-endowego nigdy u Ciebie nie gralo,a zabierasz glos,

bo masz do tego prawo,ale powinnes z Mulsem do tego samego lekarza-wiesz tego co o niego sie

ocieralem na weselu.Takze sprzet budzetowy zagra zawsze przeto tak samo jak ten z wysokiej polki-

-chcialem naturalnie powiedziec z kredensu.

Powiem CI jak wyglada sprzet ze sredniej polki-tak akurat jest u mnie,bo stoi na komodzie-tak wyglada.

Tylko jak bedziesz jechal na testy,to idz pieszo bo Mulsa przeciazysz,bo mysle ze zabierzesz te bardzo

dobre kolumny-swoje zreszta.Albo tak zrob laduj kolumny,siadaj i wista wio,bo troche pokory to by

sie przydalo Tobie z Mulsem,bo pierdzielicie farmazony,bo bardzo glosno grajaca budzetowka kazda

jedna daje podobne znieksztalcenia do Waszych wpisow-gra,bo gra-ale jak??Niezrozumialy belkot.

muls, 23 Sty 2010, 12:29

Wkurza mnie, że gdy pierwszy raz od lat pojawia się na forum dyskusja, która może doprowadzić do konstruktywnych wniosków, to biorą w niej udział ludzie, którzy z przyczyn wyłącznie osobistych niszczą taką możliwość. A ludzi powinna cechować chęć zbliżenia się do prawdy. Tutaj tylko ja wiem lepiej, słyszę więcej, mam więcej pieniędzy, , "bardziej przejrzysty system". Co to za argumenty w dyskusji?

muls,elkabelka-na czym sluchacie??czy tylko na tym jak sie da w sklepie audio,albo jak ktos do

siebie zaprosi,albo co uslyszycie na audioshow,albo na inszych testach??

Smialo jak problemy walcie na PW.

modrzewku jeszce raz jak dla niepelnosprawnego.Ustalasz terminy z pierdoła i reduktorem.Przywozisz co chcesz i jakie chcesz.Mieszasz jakie chcesz i z czym chcesz.Robisz tak po 10 razy jak długo chcesz .sam.a druga osoba kontroluje.Wszystko modrzewku.A teraz pobełkocz troszke.

stary audiofil, 23 Sty 2010, 12:31

Co za erupcja intelektu !!! Stary audiofil przemówił, dyskusja pod ciężarem Jego argumentów powinna ucichnąć, bo On przecież zna lekarza i wie, gdzie mieszka diler samochodów. Jestem prawie przekonany.

elkabelka

Widze,że kompleksów przybywa.Do tego za mocno walnąłeś sie kołem albo za mocno przyłożyłeś kijem w torbe.Pokaż gdzie kto napisał,że ma wiecej pieniędzy,gdzie w ogóle napisał o pieniądzach.To jakaś choroba?Też.Następna?Do czego chcesz sie zbliżyć?Kup lepszy sprzęt,umyj dobrze uszy i idź do laryngologa.Jak zrobisz te rzeczy naraz,to przejdzie i nie napierdzielaj sie tym kijem,tak mocno...spodobało ci sie.Widać.

modrzew47, 23 Sty 2010, 12:42

>Pokaż gdzie kto napisał,że ma wiecej pieniędzy,gdzie w ogóle napisał o pieniądzach.

Każdy Twój wpis z naszej ubiegłotygodniowej rozmowy. Kłopoty z pamięcią? Moje kolumny to ułamek ceny Twoich. Dlatego słyszysz lepiej i nie musisz nikomu niczego udowadniać.

ELKABELKA-wiemy,ze masz bardzo dobre kolumny,i cos wiecej prosze-smialo.

MULS-masz juz ten aparacik sluchowy-zapewnia pomyslnosc nie tylko w trakcie testow.

Pan Muls juz aparacik ma,wielke uchle,wyksztalcenie w kierunku,poglondy nie ztej ziemi,jest uparty-

niestety te walory to wszystko za malo[jak dla mnie],aby stawac do testow ABX.

O -jeszcze predyspozycje u powyzszych jednakowe-wszystko gra tak samo.

stary audiofil, 23 Sty 2010, 12:49

>ELKABELKA-wiemy,ze masz bardzo dobre kolumny,i cos wiecej prosze-smialo.

Przynajmniej mam takie, jakie mi się podobają. I nie zakłóci tej przyjemności ich umiarkowana cena.

Wrodzona skromność nie pozwala mi przywołać nazwy otworu, w którym mógłbyś umieścić sieciówkę shunyata z Twojego O Mnie dla uzyskania jeszcze lepszych wrażeń odsłuchowych.

• Użytkownicy+

Kolejna powtórka z rozrywki :

palton

18 Lis 2009, 00:02

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 195 / 1599 / 0

Dzisiaj miałem trochę czasu i....testowałem :-)

W związku z zarzutami do DACa wypiąłem go z toru, za to użyłem "audiofilskie" rozdzielniki RCA. Mogłem z jednego CD, wyjść na dwa wzmacniacze. Właściwie końcówki były takie same (Cambridge audio), różniły się tylko preampami. Jednym był Rotel RC-971, drugi OTL M. Bożka.

Różnice w dźwięku zdecydowane, system z wpiętym Rotelem zagrał bardziej dynamicznie z lepszym konturem ataku, OTL grał plamami nieco cieplej, z większym wypełnieniem, jednak mniej dokładnie.

W teście ABX (całkowity ABX), trafnych odpowiedzi miałem 10/10, następnie powtórzyłem test i ponownie 10/10.

No i byłoby po temacie, gdyby nie to, że postanowiłem dalej testować. Podpiąłem te same wzmacniacze, które w dalszej fazie testowałem u Lutka (u Lutka najpierw testowałem na jego wzmacniaczach). Jeden system,pre Rotel+końcówka Cambridge, drugi system pre Thule+ końcówka Elektrocompaniet. Nadal słyszałem różnice (tak jak mój brat i szwagier również audiofil), jednak nie na tyle, żeby podejść do testu ABX.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.