Skocz do zawartości
IGNORED

Kto robił testy ABX ???

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś zrobiłem spis linków wszystkich forumowych testów ABX :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W sumie ten spis zawiera chyba wszystkie testy ABX jakie zostały przeprowadzone na tym forum, jakby w którymś linku nie było testów, to znaczy że zostały przesunięte bo były jakieś edycje w rodzaju skasowanych postów itp i trzeba ich poszukać na wcześniejszych lub późniejszych stronkach.

Ukryta Zawartość

widze ze znowu najwiecej do powiedzenia maja palton ktory testu nie przeszedl i inni poeci szermujacy... jezdem pewien,wydaje mi sie,mam przekonanie itd kocyply.O wyznawcach wina i samochodow nie wspomne bo ci som wszedzie i zawsze i zawsze im sie zdaje.. i

• Użytkownicy+

widze ze znowu najwiecej do powiedzenia maja palton ktory testu nie przeszedl i inni poeci szermujacy... jezdem pewien,wydaje mi sie,mam przekonanie itd kocyply.O wyznawcach wina i samochodow nie wspomne bo ci som wszedzie i zawsze i zawsze im sie zdaje.. i

W takim razie, o abx nie powinno sie pisac. Gdzie tu logika? Przecie nikt nie opisal zdanego testu. Czyli, na forum cisza,ew. link do hasla abx...

Panie muls, tak ma byc?

Swoją drogą ciekawy byłby taki eksperyment, ponieważ okazałoby się, że słuch nie jest wcale taki precyzyjny jak to się niektórym wydaje. Właściwie powinienem napisać pamięć brzmieniowa. Ta nieprecyzyjność jest zresztą przyczyną wszystkich tych "niewytłumaczalnych" zjawisk. Do tego dochodzi jeszcze kompletny brak dbałości o powtarzalność warunków pomiarowych w "testach" odsluchowych. Procedura ABX dba o takie warunki i mimo tego, iż jest męcząca, daje wiarygodne wyniki.

Poczytajcie sobie co kiedyś napisałem o zachodzących zmianach biologicznych nastaw ośrodka słyszenia w mózgu pod wpływem różnych czynników.

Wpiszcie sobie w wyszukiwarkę takie parametry wyszukiwania :

Znajdź słowa -> słyszenia

Znajdź autora-> Krak_oN

Wyświetl wyniki -> Jako posty

W takim razie, o abx nie powinno sie pisac. Gdzie tu logika? Przecie nikt nie opisal zdanego testu. Czyli, na forum cisza,ew. link do hasla abx...

Panie muls, tak ma byc?

wszystko juz bylo powiedziane i przeprowadzone.tak wiec mnie sie zdaje ,jezdem pewien,mam wrazenie to może w wontach o winie.

Znalazłem jeszcze jeden mój post z ciekawym przykładem o tym jak mózg potrafi zobaczyć lub usłyszeć (czyli sam potrafi wygenerować wirtualną rzeczywistość) to czego nie ma pod wpływem autosugestii :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.