Skocz do zawartości
IGNORED

Nordost znaleziony na zlomowisku w LA

Jazz :-)

Rekomendowane odpowiedzi

W surplus'ie Apex na San Fernando Road w Sun Valley, pokazlay sie zwoje roznych kabli Nordosta. Ewidentnie likwidacja magazynu, lub jego czesci. Szpule po okolo 15-25kg, wychodzi do 2.50zl/ft. Podobno sprzedaje sie jak swieze buleczki, ale dopiero po kilku miesiacach na wysypisku.

https://www.audiostereo.pl/topic/5976-nordost-znaleziony-na-zlomowisku-w-la/

Kupilem okolo 150m. Moj rusek z Apex'u dal mi cynk. Natomiast Nordost Nordost'em, rusek mi sprzedal w zeszlym roku platyne w teflonie z Northrop-Grumman, okolo 60m. Obecnie sa tez fajne flapsy z Ti6/4 do stolikow pod sprzet po $4/kg.

Nie emocjonujcie się zbytnio, panowie. Nordost podany saute, bez odpowiedniej konfekcji to tylko namiastka Nordosta. To jak kawior bieługi jedzony z gazety. Tajniki konfekcjonowania zgłębiają jedynie wybrani przez właściciela firmy osobnicy, na tajnych kompletach. W Polsce jest tylko jeden taki człowiek. Szef Nordosta, będąc parę lat temu na AS ujawnił, że imię jego Piotr (org. pan piotrush). Matecznik jego - Decibel.

Niestety pan Piotruś miewa momenty zaćmienia, bo jak konfekcjonował moje Red Dawny, to pomylił mu się plus z minusem, w związku z czym jedną parę końcówek muszę podłączać do góry nogami.

P.S. Aha, The Great Boss wspomniał w wywiadzie dla HFiM, że jak któryś odcinek nie spełnia wyżyłowanych parametrów, na śmietnik idzie cała szpula. Chyba właśnie słowo stało się ciałem.

"Polskie społeczeństwo czeka na Nordosta"

"Nordost w każdym gospodarstwie domowym"

"Wspólnie z Nordostem budujemy nasz dobrobyt"

"Audiofilu! Wpinając w swój system Fadela, wspierasz wrogą działalność francuskich agentur"

"Chopin, Kopernik i Nordost filarami naszej narodowej kultury"

• Redaktorzy

Zajrzałem ostatnio do pakamery, gdzie trzymam część nieodpakowanych bagaży jeszcze ze szkockich czasów. Coś mi się tułało po łbie, że jakimś drutem ze złomowiska wiązałem. Patrzę i faktycznie - lekko liliowe, przezroczyste. Napis: Valkyrja. Pewnie z przedprodukcyjnej serii. Niestety, przy wiązaniu supłów trochę się pogięło. Izolację powietrzną szlag trafił, ale teflon jeszcze pozostał. Tak że jeśli są chętni, zapraszam: kłębek interkonektu Nordost Valkyrja zamienię na mieszkanie w centrum. Supły odliczam - niech będzie moja strata.

• Redaktorzy

Stary, El Dorado to juz przeszlosc. Najwyżej na interkonekt sie nadaje. Sa teraz trzy nowe modele, z czego Valhalla (sparowany z całym systemem okablowania) kosztuje 1700 GBP. To będzie dopiero PRUND!

• 3 lata później...

Drogi dżezzzu.

Widzisz niedobry jak to jest, opluwają Cię, zakładają wątki a jak stałeś się człowiekiem majętnym za sprawą nordosta, to pucują się, żeby chociaż powąchać kawałek tasiemki :(

W związku z tym wnioskuję abyś przy podziale tych legendarnych produktów pominął wszystkich zawistnych i nieprzyjaznych a moją osobę obdarował podwójnym pakietem złomu, mając na uwadze fakt, że nigdy Cię nie lżyłem.

Ja ze swej strony niestety nie mogę obiecać pochlebnej recenzji, która napędzi sprzedaż kabla na szpule. Taki niewdzięczny jestem. Ale jakbyś potrzebował pomocy, to mogę podać kontakty do dwóch wybitnych specjalistów w dziedzinie marketnigu hardcorowego.

Jest ich więcej, właśnie dowiedziałem się, że pojawił się ku... kolejny mega konstruktor modyfikator, który popchnął znajomemu legendarne źródło po modyfikacji. Wiecie, takie co to bije klocki 10x droższe. Pech bo trafiło na człowieka niezbyt majętnego - dlaczegoś biedny boś głupi, dlaczegoś głupi boś biedny :(

No, ale uprzedzałem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.