Skocz do zawartości
IGNORED

DAC?

Eventor

Rekomendowane odpowiedzi

zyzio,

owszem, ale zapominasz dodać, że na dobrym transporcie. Dla DACów to BARDZO istotne.

Już taki TC-7510 kiedy poda się odpowiedniej jakości sygnał cyfrowy zmienia się nie do poznania. To co pisał michelangelo z Vincetem S1.1.

rambo54,

To może Cię zainteresuje. Nie gra szkieletowo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/59943-dac/page/2/#findComment-1528843

Witam i dzięki za wpisy.

Czy ten nowszy model beresforda 7520 gfmod V2 gra lepiej dużo od jego poprzedniej wersji..?

Czy po USB będe mogł za pomocą tego urządzenia przesyłać pliki flac 24/96 do wzmacniacza..?

Chętnie wypożycze tego BF do domu za kaukcją. Może akurat zagra u mnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/59943-dac/page/2/#findComment-1528881

Też kiedyś kupiłem taniego daca na huraa bo przeczytałem 4 zahebiste opinie. I też kiedyś myślałem że karty dźwiękowe są spoko. Dobry dac zewnętrzny zawsze będzie lepszy już założenia od karty dźw. (markowy powyżej 2000zł). W popularnych kartach na wyjściu zawsze będą opampy, kiepskie zasilanie, problem z zakłóceniami. Ja teraz będę stawiał na dobrego daca z wyjściem całkowicie na elementach dyskretnych, podłączonego toslinkiem. Większość opinii o obecnych dacach umieszczają osoby, które nie posiadają dostatecznego osłuchania. Dlatego że dace stały się powszechne jak ipody. Kiedyś śmiałem się z użytkowników starych dyskofonów CD, twierdzących że PC to śmieć. A teraz wiem że jest w tym dużo racji, bo wyjścia cedeków mają już 30 ewolucję za sobą i są dopracowane (mówię o tych drogich CD). Chińskie dace, jak ktoś wspomniał na tym forum to świetny sprzęt. Ale pod przeróbkę. Przy zakupie przetwornika powinno się kierować oceną układu przez osobę biegłą w tych sprawach.

https://www.audiostereo.pl/topic/59943-dac/page/2/#findComment-1532633

No.. chodziło mi o taki symboliczny próg za nowe urządzenie i pewną zasadę od której są jednak wyjątki. A na pewno za 800zł można znaleźć dobre urządzenie za tą cenę, lecz nie będzie to zasadą. To przecież będą mocno oszczędne konstukcje, często z zasilaczem zewnetrznym, w ogóle bez podziału na jakieś sekcje wewnątrz. Podczas kiedy topowe dace mają po 6 zasilaczy. Poza tym sam nie uważam siebie za osłuchanego w tych kwestiach. Miałem dopiero 2 dace co nie daje mi możliwości wypowiadania się o aspektach brzmienia. Nie mam zbytniego odniesienia. A jak jest - każdy wie. Ludzie bzdury wypisują bo jeszcze mało słyszeli.

https://www.audiostereo.pl/topic/59943-dac/page/2/#findComment-1532828
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.