Skocz do zawartości
IGNORED

Slepy test wody za 50 euro kontra woda z kranu dzis w Galileo

marianek

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkim negujacym slepe testy proponuje obejzec dzis o 23 Galileo na tv4.Jezeli ktos po obejzeniu bedzie mial jeszcze jakies watpliwosci to niech kazdy sobie przeprowadzi sam taki test np. z drogimi winami a potem dvd za 200 zl z cd za 50 kzl i opisze rezultaty na forum.

Ja pilem rozne wody zrodlane i mineralne ale najsmacniejsza dla mnei zawsze bedzie zwykla woda z kranu, tyle ze nie w Polsce bo bynajmniej tam gdzie mieszkalem w PL czuc strasznie wapn w wodzie, jest ohydna, w Holandii jet od razu zdatna do picia.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Koleś w pracy pije tylko żywca, bo jak twierdzi, tani chłam który kupuje nam pracodawca(sorry kupował;-) nie nadaje się do picia. Kiedyś przelaliśmy zawartość obu produktów, zamieniajac je miejscami i...koleś dalej pił mlaskając smakowicie. Pijąc cały czas tylko żywca, nie rozpoznał smaku innej wody, która w jego ocenie była zupełnie nie nadającym się do spożycia chłamem.

Taka ciekawostka, niczego nie sugeruje i wierzę w kable :D

Gość brodacz

(Konto usunięte)

wode to ja lubie nawet bardzo,w Pl pije ja prosto z kranu mieszkam prawie w centrum kraju i jest wysmienita w Irl jest gorsza niz w rodzinnym domu lecz w barach podaja wlasnie taka przyzwyczailem sie i wale z kranu jak idzie ale panowie tak naprawde lubie ja dopiero gdy dodadza do niej kilku niezbednych skladnikow pozwola na proces fermentacji i wychodzi taki zolty napoj bogow z pianka- mniam :) tylko uwaga od tej po przerobieniu brzuch rosnie to jej jedyny minus ( a moze i plus wiecej mozna zmiescic haha) smacznego

Kupcie sobie wodę Franciszek z Uzdrowiska Wysowa ... nie pomylicie jej z niczym innym, a jej smak pozostanie wam w ustach na wiele, wiele lat ...

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Gość

(Konto usunięte)

qman, 7 Gru 2009, 16:59

>Koleś w pracy pije tylko żywca, bo jak twierdzi, tani chłam który kupuje nam pracodawca(sorry

>kupował;-) nie nadaje się do picia. Kiedyś przelaliśmy zawartość obu produktów, zamieniajac je

>miejscami i...koleś dalej pił mlaskając smakowicie. Pijąc cały czas tylko żywca, nie rozpoznał smaku

>innej wody, która w jego ocenie była zupełnie nie nadającym się do spożycia chłamem.

>Taka ciekawostka, niczego nie sugeruje i wierzę w kable :D

kiedyś widziałem test wód, ta z Żywca to był największy shit o jakości kranówki :))

Żywiec zawiera dużo bakterii, i jak za długo postoi po otwarciu to zaczyna mieć organiczny "smaczek". Ale uwielbiam go za to, że pity na świeżo nie ma smaku. Wiele innych wód ma jakiś smak, czy to chemiczny czy to mineralny, nie lubię tego. A Żywiec to po prostu...woda, bez smaku. Nie wykonywałem ślepych testów... ;)

P.P. Oczywiście Żywiec Zdrój, Żywiec Kryształ to kicha... :)

P.P.P. BEZ GAZU!!!

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Chcecie mieć dobrą wodę w domu? Zamontuj zmiękczacz do wody i filtr odwróconej osmozy i masz wodę do picia. Ja tak mam i nie muszę już wydawać kasy na tzw "mineralną"

Dla mnie najgorsza mineralna w smaku to Staropolanka.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

panerai_47, 7 Gru 2009, 20:42

>Chcecie mieć dobrą wodę w domu? Zamontuj zmiękczacz do wody i filtr odwróconej osmozy i masz wodę

>do picia. Ja tak mam i nie muszę już wydawać kasy na tzw "mineralną"

daj jakieś namiary na te "klocki" bo jak odpaliłem google to nie wiem co do czego i za ile?

jakie ty masz?

Temat nr: 60025

Autor: zukzukzuk

IP: 6963f7d28e17f72

Temat nr: 59900

Autor: jakub102

Temat nr: 60017

Autor: marianek

znowu lukasik, ile można mieć kont na audiostereo?

Gość cadam

(Konto usunięte)

>znowu lukasik, ile można mieć kont na audiostereo?

Nie łukasik tylko każdy założyciel wątku dostaje ten sam numer 6963f7d28e17f72

pankracek załóż nowy wątek to też zostaniesz łukasikiem

panerai_47, 7 Gru 2009, 20:42

>Chcecie mieć dobrą wodę w domu? Zamontuj zmiękczacz do wody i filtr odwróconej osmozy i masz wodę

>do picia. Ja tak mam i nie muszę już wydawać kasy na tzw "mineralną"

Mater dei, jesli masz taka wode w domu to zamiast ja pic, to pakuj w kanistry 5 litrowe i sprzedawaj jako destylowana do akumulatorow lub zelazek. Pic tego nie nalezy, bo wypłukuje co się da z organizmu. Najlepsza jest woda twarda, bo zbawiennie wpływa na nasz uklad krwionośny.

najbardziej podoba mi sie prezentacja polaczona z elektroliza wody bezposrednio z wodociagu - brazowawy syf powstaje, kiedy woda z odwroconej osmozy jest po takiej operacji czysta.

ktoz przy 'zdrowych' zmyslach chce nadal pic gnoj?

wody zdemineralizowanej sie nie pije, odkamieniacz jest po to zeby sie dobrze prało, zmywalo naczynia i nie osiadal kamien w klozecie, ta woda jest zupelnie bez wartosci smakowych i nie ma nic wspolnego z woda zrodlana czy mineralna, woda mineralna jest ozonowana zeby nie kwitla w butelce i to jest glowne jej przygotowanie do sprzedazy po odebraniu z ujęcia....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

zywiec zdrój to jest jedna z gorszych wód i zródlana , a nie mineralna, zywiec jest natomiast najwiekszym producentem wody w polsce i nic nie wskazuje , ze te palme pierszenstwa jakas firma mu w najblizszym czasie odbierze...

jesli ktos chce posmakowac dobrej i niedrogiej wody MINERALNEJ , delikatnej w smaku i niskosodowej to polecam cisowianke, mysle, ze picie wody zrodlanej jest bez sensu ...to jest woda o pietro nizej od mineralnej , czesto porownywalna z lepszą kranówą....

mysle, ze te abx-y to troche nudny juz temat i nie ma sensu porownywac drogich win czy manty z jakims hi-endem, moze np. zróbcie abx moczu z bialym winem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.