Skocz do zawartości
IGNORED

Forum stereo, czy forum o bezsensie stereo? Czyli - czy tak ma/musi być?

zukzukzuk

Rekomendowane odpowiedzi

Oj, Panowie! Jacku!

Samiści sobie winni.

Bagienko XYZeta zostało zarządzeniem Administracji - zresztą wbrew regulaminowi - ograniczone do poletka samego Pawła.

Nie potrafię zatem zrozumieć, po jaką cholerę wchodzicie dobrowolnie do bagienka, i nie po to, by poobserwować, jak banda gówniarzy obrzuca się błotkiem (co jeszcze byłoby poniekąd zrozumiałe - choć osobiście wolałbym pooglądać półnagie panny w kisielu), ale po to, by brać udział w tarzaniu się w bagiennej mazi!

Czy do Was nie dociera, że dyskusja tylko wtedy ma sens, gdy wszyscy interlokutorzy będąc otwartymi na argumenty strony przeciwnej CHCĄ przekonać się do słusznośći swych poglądów i/lub wypracować wspólne stanowisko.

Wszystkie tematy XYZa i to co się w nich dzieje jest wyłącznie biciem piany, ponieważ obie strony (z chlubnymi wyjątkami tj. chociażby Palton) są NIEPRZEKONYWALNE!!! Szermowanie argumentami jest jak rzucanie grochem o ściany.

Panowie! Ludwiku Dornie! Psie Sabo! Nie idźcie tą drogą...

PS. Zupełnie czym innym jest tolerowanie przez administracjomoderację dzikiego chamstwa na forum. Można zwyzywać kogokolwiek od najgorszych, a jedyną reakcją (tylko czasami) jest wycięcie postu. Wstyd Panowie adminomoderatorzy! Nie przymierzając - kolegę Atoposa można było skutecznie wywalić na zbity pysk, a hordy zwykłych bydlaków hasają swobodnie po dziś dzień!

muls.

Wulgaryzmy, ordynarne ataki personalne, poważne błędy ortograficzne są objawem bezradności intelektualnej.To chyba nie podlega dyskusji. Z wyjątkiem głęboko uzasadnionej potrzeby wypowiedzi artystycznej.Zatem zacznijmy np.rapować.

niedługo minie 2 lata od tego przełomowego wpisu a wy ciagle narzekacie :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

bonaventura, 7 Gru 2009, 21:19

Można pisać ,co się chce w "meritum".

Z resztą się absolutnie zgadzam:)

Ale właśnie pisanie w meritum o bezsensowności meritum, doprowadziło do tego, co mamy:(

Posłużę się (któryś raz) przykładowym (domniemanym) wpisem na innym, tematycznym forum.

"Facet - zgłupiałeś? Po co Ci wędka za 10 kzł?

Myślisz, że na nią więcej złapiesz, niż na sękaty kij?"

Po czym następuje seria testów, pomiarów i dowodów...

Pewno, że w audio występują nieco inne zależności, ale zasada ośmieszania i szydzenia z "człowieka z branży" - jest ta sama...

Pisanie, że audio to omam i oszustwo - to niewątpliwie, jak najbardziej MERYTORYCZNE wpisy na forum poświeconym... audio:(

Więc po raz kolejny zadaję pytania.

Jaki cel ma uświadamianie, przekonywanie czy dowodzenie (zaznaczam - "na siłę") audioholika, że wszystko gra tak samo? Albo filatelistę, że wydawanie 100 kzł na wymarzony znaczek - jest głupotą?

Czy wpisy "w tym stylu", mają rację bytu lub zdominować ściśle zorientowane, jakiekolwiek forum?

berberys>>.

Masz słuszność! To był/jest WIELKI BŁĄD!

Ale, jak tu się nie dołaczyć do zabawy w wojsko i partyznantów. Skoro leśniczy nie wyrzucił Nas z lasu?

Chodzi mi o P.S....

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

musze przyznac racje.Jestem w zupełnym dołku intelektualnym.Lekarze zaproponowali mi to forum jako lekarstwo na moje wpojone przez ojca poczucie małej wartosci.Powiedzieli ze tu spokojnie wyrównam szanse.Cholera chiba wpadłem w jeszcze wieksze dno intelektualne.Moze oni mieli na mysli jakies inne forum???

Bardzo podoba mi sie tytul watku i wlasnie dlatego chce sie do niego odniesc.

Forum stereo-powinno byc dla wszystkich,sluchajacych muzyki i na tym tanszym,i na tym gorszym

sprzecie[kazda konfiguracja gra inaczej].Wpisujacy powinni wymieniac sie radami,doswiadczeniami-a

tak jest tylko niekiedy,bo wiekszosc zapadla na dolegliwosc xyz-eta.Wlasnie w tym momencie zaczyna

sie narzucac kolejna czesc czlonu pytania tytulowego-czy to jest forum o bezsensie stereo?????

Idac dalej zle slyszacemu zawsze gra wszystko tak samo,NIGDY nie ma roznicy i tu dla mnie jest ten

bezsens stereo.Tylko Panowie przypatrzcie sie kto go tworzy????Zostawie to do oceny kazdego tu

piszacego-a wiec juz czas bic sie w piersi i cos zmienic????Anonimowosc pozwala sie wyszumiec do

woli,budzac przy tym emocje-calkiem niezdrowe,nie majace nic wspolnego z tym o czym powinnismy

pisac-czyli o stereo.Teraz do drugiego pytania-tak nie powinno byc.a czy tak musi byc?-tez nie.

No wlasnie tylko kto to zmienic moze???Po prostu nie mam tutaj ani wiedzy,ani pojecia???

Wiadomo mi o takim pojeciu tolerancja,lecz przez niektorych jest to po prostu trollrelancja.

Wlasnie system komputerowy pozwala na bycie skoczkiem pod roznymi nazwami,czy tak musi byc???

Oczywiscie,ze nie-tylko do tej pory nikt nie jest na tyle wladny,aby to zmienic.

Takze wlasciwe byloby,abysmy dalej pisali wylacznie zgodnie z forum,czyli o stereo.

Wiem,ze ten wpis wielu jest nie na reke,lecz chyba rozsadek powinien tu przewazyc.

"to niech chociaz bedzie ładnie"

to moze cos z klasyki rok chyba 2006 lub cos koło

-----------------------------------------------------------

Zydelek: A cóż Ty tłumaczysz dla matoła organizującego popijawy dla biznesmenów.

Qubric: Zydelek - sp***dalaj zarabiac na nowego golda, kmiocie!

Zydelek: Mam dzieciaku dwa- Cymę i Rolexa.

Zydelek: Cymę zakładam na specjalne okazje, a Rolexa jak mam zamiar dac po ryju.

Zydelek: ......jak cie dopadnę... biedziesz cienko spiewał dzieciaku.

Qubric: Zydelek - a ja czterdzieści baranów zjadłem - w tym cztery śmierdzące - i żyję! I dobrze.

A teraz klikam "ignoruj" i kolejny kmiot zmienia kolorek pięknie zlewając się z tłem. Strata dla mnie mała bo i tak nic mądrego nie potrafisz napisać - zwłaszcza w dziale DIY. Ale swoim chamskimi tekstami przeszkadzasz tutaj innym!

Wysyp słomę z butów, wyprostuj rogi w dowodzie i ogranicz swoją twórczość literacką do działu "bocznica". Nie przeszkadzaj innym, palancie.

Zydelek: Juz jest pare odpowiedzi na ogłoszenie- a więc....

Zydelek: Ciekaw jestem, czy w twarz to samo powiesz, jak ci krtań przergryżę.

Qubric: Spadaj pojebie!

Zydelek: A co??? Przeszkadzam walić konika????

-----------------------------------------------------------

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

szkoda bo opada.A taka mysl starego audiofila.>>>Czy to jest forum o bezsensie stereo??Czy taki człowiek moze pisac na forum powaznie... przyrównując sytuacje braku róznic do efektu stereo.Gdzie pies a gdzie miska???czy tacy ludzie MOGA wypowiadac sie o stereo ???Czy oni cos rozumieja z efektu..stereo.

MULSIK-byle jak ,ale sie zachowuj.Zaloz se WASC watek o efekcie stereo,badz o bezsensie stereo

wtedy stan przed lustrem i zobaczysz triumfatora.

muls, 7 Gru 2009, 22:47

mulsie>>> czy Twój "menszczyzna" Cię nie kocha? Co jest z Tobą? Załamałeś się?

Taki bystryś, a przestałeś kumać pewne alegorie:(

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Mulsik-piszesz glupoty np.gdzie pies, a gdzie miska,wlasnie trafiles w sedno.

Przez Ciebie WASC forum schodzi na psy......lepiej idz spac.

>>XYZPawel>>

>>>ale ja się nie denerwuję audio... jedynymi, którzy tu się denerwują, to audiofile albo "producenci". Jedni, bo im psuję własny wizerunek kiperów audio i burzę im spokój dobrze wydanych pieniędzy, a drudzy bo im interes psuję>>>>

Tak trochę między wierszem,trochę wyjęte (a może jednak nie) z kontekstu ale słowa klucze świecą w tym wpisie dosyć jasno:...PSUJĘ....BURZĘ...PSUJĘ...

To cała istota tego zrywu.I mała wisienka na deserze:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

seniortelefono, 7 Gru 2009, 21:33

>mlb, 7 Gru 2009, 21:17

>>Nie czuję się specjalnie winny. Często biorąc udział w dyskusji trzeba dostosować się do poziomu

>>reszty dyskutantów żeby zaczęły docierać argumenty.

>

>I jak rozumiem to prawo działa tylko w jedną stronę? Twoją?

Jeśli sobie tak życzysz. To jest reguła znana od stuleci, każdy ma prawo z niej korzystać. Wystarczy ją znać i stosować.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

a Ci dalej swoje. Czy jeśli ktoś kupi sobie jakiś nowy klocek czy kable to trzeba go piętnować? Czy to znaczy, że kogoś okradł? Zachowuje się w złym tonie? Czy wy naprawdę nie macie nic innego do roboty oprócz zaglądania ludziom do kieszeni?

"zakupoholizm da się leczyć" - zawiść wychodzi z gumiaków i tyle, a żeby wszystko było jasne to wiedz, że piszę to posiadacz sprzętu raczej budżetowego, który nie rozumie tej szopki jaką tu odstawiacie.

Gość

(Konto usunięte)

Rebciu, 8 Gru 2009, 04:31

>a Ci dalej swoje. Czy jeśli ktoś kupi sobie jakiś nowy klocek czy kable to trzeba go piętnować? Czy

>to znaczy, że kogoś okradł? Zachowuje się w złym tonie? Czy wy naprawdę nie macie nic innego do

>roboty oprócz zaglądania ludziom do kieszeni?

>"zakupoholizm da się leczyć" - zawiść wychodzi z gumiaków i tyle, a żeby wszystko było jasne to

>wiedz, że piszę to posiadacz sprzętu raczej budżetowego, który nie rozumie tej szopki jaką tu

>odstawiacie.

Uprzejmię proszę moderację o nieusuwanie moich postów tutaj, jako, że jest to wątek o mnie (już chyba z 10 :))

Rebciu drogi :) Jeśli o mnie chodzi, to ja Tobie doradzam to samo co innym twardogłowym audiofilom: kupuj jak najdroższe klocuszki i kabelki, niech mądrzejsi robią lepszy użytek z Twoich pieniędzy... Złóż się na kolejne Ferrari cwanych producentów :) Dołóż im się do klamki :)))

Nic innego Tobie nie ma sensu radzić...

Ja piszę WYŁĄCZNIE do ludzi, którzy potrafią wyciągać logiczne wnioski. WYŁĄCZNIE.

Gość

(Konto usunięte)

Ten wątek JAWNIE ŁAMIE regulamin, który zabrania tworzyć watków o innych forumowiczach.

Moderacja ma to gdzieś...

Jako, że moje posty są stąd usuwane: ŻĄDAM usunięcia tego wątku.

ten watek lamie pewien schemat obecny na AS! nie jest watkiem reklamowym! usunac go!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Drogi Jebciu!

Zawiść?? Absolutnie nie, mnie gadżety tak bardzo nie podniecają.

Ten audiofilski wyścig zbrojeń jest po prostu... smutny. Ktoś na forum polecał ten klip:

Ukryta Zawartość

Oglądnij i posłuchaj co sama audiofilska śmietanka ma do powiedzenia o swoim uzależnieniu.

Ukryta Zawartość

Piotrek608, 8 Gru 2009, 10:53

>No i drodzy Panowie na tym bysmy zakonczyli tą radosną dyskusję Przenosimy na Bocznicę!!

Z ubolewaniem stwierdzam, że zawsze znajdzie sie jakiś Rządowiec, któremu COŚ wadzi.

Czym różni się ta "radosna dyskusja" od niemalże identycznej pyskówki, prowadzonej wątku, który pozostał w dziale STEREO?

Poruszyłem (zdaje się) niesłychanie ISTOTNY temat "nienormalnego" funkcjonowania forum, jakby nie było - o tematyce AUDIO.

Znowu ŹLE!!!

Jak Przewodniczącemu pasuje (wczoraj jakoś nie przeszkadzało?:), to Pierwszemu Sekretarzowi nie odpowiada. Nawet z działu DIY, nie było ciężko wyciągnąć łap po swoje!!!

Przepraszam.

Czy wstałeś dziś lewą nogą?

To CHORE!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.