Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Pro-Ac Klub
IGNORED

Klub marki ProAc

Rekomendowane odpowiedzi

moje 1sc poszły dziś w dobre ręce - nowy właściciel na pewne wkrótce się pochwali :)

przed zapakowaniem w kartony jeszcze na chwile podłączyliśmy maleństwa i od razu usłyszałem dlaczego tak długo ze mną były. Cudne monitory.

----------------------------------------------------

moje 1sc poszły dziś w dobre ręce - nowy właściciel na pewne wkrótce się pochwali :)

przed zapakowaniem w kartony jeszcze na chwile podłączyliśmy maleństwa i od razu usłyszałem dlaczego tak długo ze mną były. Cudne monitory.

Jeszcze nie raz zatesknisz - tak mysle.

Tak jak napisał squad05 ( pozdrawiam ) jego jedynki cieszą już moje ucho :-)

Tym samym aplikuję do klubu.

Od razu mam pytanie do posiadaczy 1SC o przedstawienie swoich doświadczeń na temat : podstawek, kabli, wzmacniaczy.

Czyli jakie konfiguracje Wam się najlepiej sprawdziły a co można od razu skreślić z listy.

Pozdro.

Moon 240i, Klipsch Heresy III, Mini PC, M2Tech HiFace Evo + Tomanek ?

Na wstepie gratulacje.To wyborne monitory.Jezeli chodzi o standy - to nic odkrywczego - powinny byc maksymalnie solidne( ciezkie i stabilne).Moje Empire RC -24 zdaja sie byc idealne.

Dzięki za pierwsze info :-)

CZyli to te z Allegro za 4000zł, które parę dni temu widziałem ? Gratulacje kupującemu. W porównaniu do moich są w dobrym stanie fizycznym jeśli chodzi o obudowy. No ale cena też adekwatnie wyższa. Też myślę że Squad może zatęsknić. Czas pokaże. Nie wszystko od razu wychodzi jak na dłoni. Refleksje często przychodzą z czasem. No i czasem da się cos odkręcić a czasem już nie ;)

He,he - nie lubilem tego pseudo ( tak na marginesie nie wiem skad sie wzielo).

CZyli to te z Allegro za 4000zł, które parę dni temu widziałem ? Gratulacje kupującemu. W porównaniu do moich są w dobrym stanie fizycznym jeśli chodzi o obudowy. No ale cena też adekwatnie wyższa. Też myślę że Squad może zatęsknić. Czas pokaże. Nie wszystko od razu wychodzi jak na dłoni. Refleksje często przychodzą z czasem. No i czasem da się cos odkręcić a czasem już nie ;)

Wyglad skrzynki nie ma tu znaczenia - no chyba ,ze miala spotkanie z np walcem drogowym - hi hi. To jest tak troche jak Les Paul z 58 - czesto dosyc zajechany - ale za to jak brzmi !!!

Moje są trochę zajechane jakby komuś spadły z tyłu parę razy na kant :) Głośniki w stanie idealnym i to się dla mnie najbardziej liczyło. No a graja jak milion dolarów. W moim zestawieniu często dobrze udają głośniki podłogowe, choć najniższe zejścia słychać, nie oddziaływują tak na splot jak poprzednie podłogowe Response 1.5, ale w mojej konfiguracji pokojowo sprzętowej spisują się lepiej niż poprzednie ProAc. Zostają na baaaardzo długo. Nie chce mi się już bawić w poszukiwania i eksperymenty. Szkoda czasu. Lepiej sobie posłuchać muzyki.

Moje są trochę zajechane jakby komuś spadły z tyłu parę razy na kant :) Głośniki w stanie idealnym i to się dla mnie najbardziej liczyło. No a graja jak milion dolarów. W moim zestawieniu często dobrze udają głośniki podłogowe, choć najniższe zejścia słychać, nie oddziaływują tak na splot jak poprzednie podłogowe Response 1.5, ale w mojej konfiguracji pokojowo sprzętowej spisują się lepiej niż poprzednie ProAc. Zostają na baaaardzo długo. Nie chce mi się już bawić w poszukiwania i eksperymenty. Szkoda czasu. Lepiej sobie posłuchać muzyki.

Sa po prostu zajebiste ! Kilku kumpli od "powaznych" podlogowek - wymieklo.

Pewnie wymiękło bo z 1SC jest lepsza przestrzeń i namacalność przekazu prawda ? Jestem pewien że cały czas te maleństwa będą Cię zaskakiwać i powodować osuw na kanapie czy na czym tam sobie siedzisz :)

Pewnie wymiękło bo z 1SC jest lepsza przestrzeń i namacalność przekazu prawda ? Jestem pewien że cały czas te maleństwa będą Cię zaskakiwać i powodować osuw na kanapie czy na czym tam sobie siedzisz :)

Dokladnie - masz racje.

Ciekawostką jest dla mnie również że już zwykłe tańsze Tablette 50 również tą namacalność posiadają, tylko powiedzmy jest większy niedosyt w potędze przekazu z czym !SC nie maja tego problemu. Ostatnio były na Alle za 2000zł. Gdybym nie posiadał 1SC pewnie bym te Tablette 50 zakupił.

Myślę że squad05 nie będzie żałował bo zmienił na baaardzo zacne głośniki.

Fakt że żeby zmienić 1SC na coś innego to niezła łamigłówka jest.

Ja jakiś czas temu zamieniłem lampę na inna lampę niby poprawniejszą na pierwszy rzut oka. Po 3 miesiącach zaczęło mi czegoś brakować i coraz bardziej i bardziej. Nie przełknąłem tego niestety. Udało mi sie to odkręcić jednak i jestem szczęśliwy.

Panowie,

1sc były ze mną kilka lat, to wspaniałe monitory, które dały mi mnóstwo radości ze słuchania muzyki. Jak kiedyś za nimi zatęsknię to sobie po prostu kupię je ponownie ;)

Długo walczyłem ze sobą czy je sprzedać bo pomimo wielu odsłuchów nie znajdywałem kolumn, które grałyby "po mojemu".

Udało mi się jednak kupić kolumny, które już dawno temu podczas odsłuchu porównawczego z 1sc - pokazały mi gdzie będę za jakiś czas.

Ten czas nadszedł, 1sc zostają w klubie więc to dodatkowo cieszy a ich miejsce zajęły Sonus Faber Electa Amator MKI.

Pozdrawiam Was serdecznie

----------------------------------------------------

Panowie,

1sc były ze mną kilka lat, to wspaniałe monitory, które dały mi mnóstwo radości ze słuchania muzyki. Jak kiedyś za nimi zatęsknię to sobie po prostu kupię je ponownie ;)

Długo walczyłem ze sobą czy je sprzedać bo pomimo wielu odsłuchów nie znajdywałem kolumn, które grałyby "po mojemu".

Udało mi się jednak kupić kolumny, które już dawno temu podczas odsłuchu porównawczego z 1sc - pokazały mi gdzie będę za jakiś czas.

Ten czas nadszedł, 1sc zostają w klubie więc to dodatkowo cieszy a ich miejsce zajęły Sonus Faber Electa Amator MKI.

Pozdrawiam Was serdecznie

Jestem przekonany, ze Ci wybaczymy te "zdrade".He,he.

No ile ja się biłem z myślami czy kupić je od Ciebie czy nie. Nawet ucieszyłem się, że zniknęły z Allegro i znalazły szczęśliwego nabywcę. Ja stwierdziłem, że zostanę jeszcze jakiś czas szczęśliwym posiadaczem 140-stek

Zgadzam się z Wami, że 1SC są bardzo rzadko spotykane i zgadzam się, że moje 140 nie mają tych zalet co studio 100 czy właśnie 1 SC oraz wiele innych kolumn. Nie zdecydowałem się na 1SC(na razie) bo lubię jak basicho masuje mi wątrobę a monitory ProAc mimo swojej zajebistości mogą mi takich wrażeń nie dostarczyć. Będę się raczej skłaniał do zakupu którejś wersji podłogowej ProAc. Od 140 rozpocząłem swoją przygodę z ProAc i będę ją kontynuował.

Zgadzam się z Wami, że 1SC są bardzo rzadko spotykane i zgadzam się, że moje 140 nie mają tych zalet co studio 100 czy właśnie 1 SC oraz wiele innych kolumn. Nie zdecydowałem się na 1SC(na razie) bo lubię jak basicho masuje mi wątrobę a monitory ProAc mimo swojej zajebistości mogą mi takich wrażeń nie dostarczyć. Będę się raczej skłaniał do zakupu którejś wersji podłogowej ProAc. Od 140 rozpocząłem swoją przygodę z ProAc i będę ją kontynuował.

Mysle, ze najwazniejsze jest to co Tobie sie podoba.Kazda z wymienionych przez Ciebie konstrukcji i tak ma to "cos" czego prozno szukac u wielu innych producentow.

Zgadza się z 1SC basisko nie wymasuje Ci żołądka w najniższych rejestrach, bo w tym zakresie bas jest tylko słyszalny a nie odczuwalny. Masaż jest w wyższym basie, ale to tez pewnie zależy od pokoju, ustawienia i posiadanego sprzętu. Za to 1SC fajnie oddają przestrzeń i namacalność. W dobrych nagraniach i nie tylko przeniosą Cię tam gdzie grają muzykę ;) Jeśli chcesz iść wyżej proponuję D15 lub Res. 1.5. Tam będziesz miał (prawie) zalety małych 1SC + potężnie schodzące basisko. Niestety w moim odczuciu w tych kolumnach czegoś brakuje między najniższym basem a wyższym, jest jakby dziura, chyba że moja lampa źle sobie z nimi radziła.

Zgadza się z 1SC basisko nie wymasuje Ci żołądka w najniższych rejestrach, bo w tym zakresie bas jest tylko słyszalny a nie odczuwalny. Masaż jest w wyższym basie, ale to tez pewnie zależy od pokoju, ustawienia i posiadanego sprzętu. Za to 1SC fajnie oddają przestrzeń i namacalność. W dobrych nagraniach i nie tylko przeniosą Cię tam gdzie grają muzykę ;) Jeśli chcesz iść wyżej proponuję D15 lub Res. 1.5. Tam będziesz miał (prawie) zalety małych 1SC + potężnie schodzące basisko. Niestety w moim odczuciu w tych kolumnach czegoś brakuje między najniższym basem a wyższym, jest jakby dziura, chyba że moja lampa źle sobie z nimi radziła.

Ja mam to samo wrazenie - wlasnie ten sprezysty bas ew kontrabas.A uzywam tranzystora.I tez daje rade.Ot co.
  • 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.