Skocz do zawartości
IGNORED

gramofon jaytec djt-2 i behring microphono pp400 co można poprawić?

kesser

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki zestaw jak w temacie podpięty pod Onkyo 303. Gra to średnio.

1) Często jeden kanał przestaje grać wtedy trzeba zdjąć wkładkę i pacnąć metalowym szpikulcem w bolec od tego kanału (rada z forum audiostereo). Może trzeba wymienić wkładkę?

2) Martwi mnie fakt, że trzeba mocno podgłośnić amplituner, żeby było jako tako słychać.

Fakt faktem, że wszystko spięte jest oryginalnymi kablami od gramofonu i takimi za 7 pln. Nie wiem na ile kable mogą wpłynąć na jakość i "moc" dźwięku. Co ewentualnie można poprawić w tym zestawieniu, nie wymieniając wszystkiego :-)?

Wkładka w gramofonie jest oryginalna z tego co ustaliłem to Audio Technica 3600 L.

Martwi mnie fakt, że trzeba mocno podgłośnić amplituner, żeby było jako tako słychać.

A czy masz wpięty między gramofon a amplituner przedwzmacniacz gramofonowy bo z tego co widzę to Onkyo 303 nie ma na pokładzie przedwzmacniacza gramofonowego a bez niego ani rusz.

Pozdrawiam

paweljazz

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

przepraszam nie zwróciłem uwagi widzę w tytule że przedwzmacniacz masz tak więc musisz sprawdzić czy aby na pewno jest dobrze podłączony

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

kesser

U mnie też jest różnica poziomu między CD a Gramofonem spowodowane to jest innym napięciem wyjściowym z CD a przedwzmacniacza gramofonowego oraz w zależności od wkładki, ale żeby aż tak jak piszesz to trochę za dużo sprawdź ten przedwzmacniacz jeśli jest wszystko OK to może ktoś bardziej doświadczony Ci coś poradzi. W każdym razie ja bym postarał się zmierzyć napięcie wyjściowe jakie jest na przedwzmacniaczu. Na przykład w moim Pro-Jectcie instrukcja podaje 300mV przy wkładce 3mV dla wkładek MM i pewnikiem Ty też powinieneś mieć coś koło tego.

Pozdrawim

to też do wymiany :-) ??

A tą wkładkę jeśli wymieniać to na to samo czy może coś innego?

Z beringerem się zastanawiam i tak - chodzi mi po głowie wywalenie ampli. Onkyo i kupienie jakiegoś wzmacniacza stereo do 300 - 400 pln z wejściem phono(ale to będzie przedmiotem innej dyskusji)

Wkładkę masz dobrą. Sam takiej używam i do słuchania muzyki z gramofonu DJ-skiego jest bardzo dobra.

Problem moze być w tym, ze podpioles ten gramofon w ampli nie do gniazda phono tylko jakiegos innego, a moze poprostu niema wejscia phono wtedy musisz dokupic przedwzmacniacz gramofonowy.

Jezeli jest phono i dobrze wpiales to jeszcze moze byc problem uszkodzonego headshela lub przewodu w ramieinu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.