Skocz do zawartości
IGNORED

Skradziony napis „Arbeit macht frei”

kondrax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Słuchaliśmy w pracy TVN Biznes a tu taka wiadomość, że skradli napis „Arbeit macht frei” z bramy w Auschwitz I.

Tak sobie teraz myślę, oferują nagrodę 100 000 złotych, powinni dać 100 000 złotych kary temu co dopuścił do tego,że nie była ona należycie chroniona, cały świat się z nas śmieje teraz, że partole, kamery i ukradli tak ważną rzecz z obozu. Byłem na stronie Auschwitz w wakacje przed wizytą i był tam obraz z kamerki na tą bramę, teraz tego na stronie nie widzę. Zastanawiają mnie dwie rzeczy jak można skraść napis, jak centralnie w niego jest wycelowana kamera (zakładam, że nagrywa) i wszystko widać i ludzie to na bieżąco mogą oglądać w internecie, dwa jakim cudem już kopie mają? Po co tą kopie ktoś w ogóle robił?

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie przesadzajmy z napiętnowaniem siebie...to tylko kradzież a nie zaplanowane mordowanie milionów ludzi.

Na zlecenie kradną eksponaty z bardziej strzeżonych miejsc więc za co mam się wstydzić przed światem?

Pewnie w Strefie Gazy szykuje się nowa ofensywa i i Izrael potrzebował listka figowego. Zapłacili komuś w Polsce i mają załatwioną sprawę - wszyscy będą się zastanawiali gdzie jest napis, a nikt nie zapyta o ofiary izraelskich zbrodni wojennych.

"korozja i czasami należy zdjąć do konserwacji....proste?"

nie jest proste, bo jak coś konserwują to wystarczy, dać tabliczkę, że napis jest w konserwacji i wszyscy to zrozumieją, a po co na ten czas kopie dawać? żeby sobie ludzie mieli fotki porobić może?

Nie wiem, ale dla mnie to śmierdzi. Bo jeżeli coś obserwuje kamera i siedzi cieć któremu płacą żeby w ten monitor patrzył i nic nie widzi, że tablicę kradną, to znaczy że coś tu chyba jest nie tak. Nie wiem czy byłeś w obozie zwiedzać, ja byłem w te wakacje i tam naprawdę kamer to nie brakowało w okolicy bramy. Nie wiem właśnie po co kopie robić. Z reguły się właśnie kopie wystawia, że jak ukradną to nie szkoda, a oryginał siedzi gdzieś po sejfach.

są problemy z przekonaniem do faktów....josef nie zapominaj--wszyscy spiskują!!!!

"Nadal niejasna jest kwestia monitoringu. Wiadomo, że sama brama, z której skradziono napis, nie jest bezpośrednio monitorowa. Zwrócona na nią jest jedynie kamera internetowa. Jak przyznał dyrektor Cywiński nocą obraz z niej jest fatalny i nie jest rejestrowany. Najbliższa kamera monitoringu zlokalizowana jest w dość odległym miejscu."

Skoro jak się po fakcie okazuje to takie cenne to jak można robić monitoring bez zapisu?

Wczoraj w tv ktoś mówił, że kamery tylko się gapią a obraz nie jest rejestrowany.

Pankracek- malunki Schultza nie były wpisane do rejestru zabytków, to po 1, a po 2 żydzi dogadali się później z Ukraińcami,iż te freski są własnością Ukrainy w żydowskim depozycie.

hubertus, 19 Gru 2009, 18:55

>Pankracek- malunki Schultza nie były wpisane do rejestru zabytków, to po 1, a po 2 żydzi dogadali

>się później z Ukraińcami,iż te freski są własnością Ukrainy w żydowskim depozycie.

Cudne poprostu.

hubertus, 19 Gru 2009, 18:55

>Pankracek- malunki Schultza nie były wpisane do rejestru zabytków, to po 1, a po 2 żydzi dogadali

>się później z Ukraińcami,iż te freski są własnością Ukrainy w żydowskim depozycie.

złodziejstwo to złodziejstwo,

ciekawe, jak Schultz by się na to zapatrywał?

i na cały ten Izrael?

był polskim intelektualistą a zabili go bo był żydem, ot takie są polsko-żydowskie losy

Niebawem powinien pójść news, że Polska Policja złapała obywatela Niemiec i Rosji, przy których znaleziono owy napis.

To tak dla zrównoważenia ładu europejskiego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.