Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA 1080R Jak odpalić bez pilota?

ikar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam wzmacniacz Denon 1080R, niestety pilotowi zdarzyło się upaść i nie działa :((

Nie mogę bez pilota włączyć sprzętu.

Pewnie ktoś z forumowiczów wie jak uruchomić go bez pilota.

Będę wdzięczny za wszelką pomoc

PS. Wiecie gdzie mogę go naprawić - szukam kogoś w Warszawie

Nie pogardzę namiarami na inny działający pilot do tego sprzętu.

Mój to RC-152 ale ponoć to nie oryginalny model do tego wzmaka.

z góry dziękuję za pomoc

ikar

Cóż, gdyby takie rozwiązanie było możliwe już bym dawno to zrobił..... :))) i nie prosił nikogo o pomoc.

Oczywiście zacząłem od przycisku ON/OFF na wzmaku jak i zmieniałem baterie w pilocie itp....

Spytam wiec, czy może mam jakoś dłużej trzymać przycisk zasilania albo to odłączenie od prądu ma trwać jakiś czas?

Czy mój sprzęt jest jakiś wyjątkowy czy może spalił się jakiś układ.

Za radą McGyvera spróbowałem go jeszcze raz włączyć przyciskiem. Zaobserwowałem, że jak go z powrotem wyłączam to słychać "pyk" nie tak jak normalnie jak wzmacniacz rozgrzewa się, dużo delikatniej. Wniosek z tego, że prąd dociera. Tylko blokuje się na poziomie STANDBY i czeka na polecenia z pilota.

Jeśli ktoś przerabiał taki temat w innym Denonie proszę o podpowiedź.

Wątpię, żebym był pierwszy, któremu zdarzył się taki problem.

pozdr

ikar

Rozbierz pilota i sprawdż,czy nie odkleił się rezonator kwarcowy na płytce - najczęstsza przyczyna.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

jak to ktos kiedys spiewał 'po co Ci tyle kombinacji":-)..a moze to nie pilot tylko sie tranki mocy spaliły..wyglada jakby układ zabezpieczen nie wałczał wzmaka.

Można sprawdzić w prosty sposób czy pilot działa.

Włącz na AM jakieś radyjko , zbliż do niego pilota na jakieś 15 - 20 cm . Naciskając funkcje w pilocie powinieneś słyszeć charakterystyczne " gdakanie ".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.