Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe - dobór elementów

olszanski

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze, ale się tu wesoło zrobiło :)

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

A teraz tak szczerze Panowie, ten cały Jorkers to jest na serio czy to jest jakiś chichot? Jak czytam jego wpisy to powstaje pytanie, kto wymyślił taką śmieszną postać? Nie chce mi się wierzyć, że taki intelektualista istnieje, na tym forum do tej pory tego typu jednostki były wytworem czyjejś wyobraźni...co prawda mam sporo roboty do końca roku ale jak magnes przyciąga mnie ta postać, co wątek to głupota i co wątek to antagonista, normalnie przypadek jakiś:) (ale kto za tym stoi, bo umysł jest to nieprzeciętny:)

Witam panowie ja nie chciałem nikomu tu ubliżyc,po prostu zwróciłem uwage na to ze tak drogi sprzet to wstyd robic w Malezji przeciez to flagowiec Pioneera,a ten młody gniewny jak zwykle sie wykłuca ,to przypadek beznadziejny i szkoda dialogu z ta osoba.Przecież doskonale wiecie ze kazdy producent ma jakis ciekawy produkt godny uwagi,i nie ma idealnego.Yamaha jest swietna,ale Onkyo bije ja na głowe cena,to bardzo rozsadne ,bo po co przepłacac,Pioneer zaskakuje wygladem,no i angielskie zestawy tez potrafia przyłozyc.Szczesliwego Nowego Roku i zycze kazdemu aby mógł sobie skompletowac kino swojch marzen.Pozdrawiam

>A teraz tak szczerze Panowie, ten cały Jorkers to jest na serio czy to jest jakiś chichot? Jak

>czytam jego wpisy to powstaje pytanie, kto wymyślił taką śmieszną postać? Nie chce mi się wierzyć,

>że taki intelektualista istnieje, na tym forum do tej pory tego typu jednostki były wytworem czyjejś

>wyobraźni...co prawda mam sporo roboty do końca roku ale jak magnes przyciąga mnie ta postać, co

>wątek to głupota i co wątek to antagonista, normalnie przypadek jakiś:) (ale kto za tym stoi, bo

>umysł jest to nieprzeciętny:)

Mam to samo...Normalnie z wypiekami na twarzy czekam na kolejne wpisy :-))) Na początku myślałem, że gość trolluje na całego ale teraz - sam nie wiem. Jego styl wypowiedzi oraz postępowanie wbrew wszelkim zasadom interpunkcji, ortografii, szacunku dla ludzi z którymi ma możliwosć tutaj obcować powoduje, że naprawdę jest kimś wyjątkowym na tym forum. Niestety wyjątkowym w negatywnyn sensie. Bo o ile może i ma jakąś merytoryczna wiedzę zdobytą raczej epmirycznie niż teoretycznie (sądząc z poziomu jego wypowiedzi) to sposób jej przekazywania jest doprawdy fatalny. Nawet jeśli dobrze (może) doradza to skutecznie zniechęca do jakiejkolwiek dyskusji używajac tak infantylnych argumentów i tonu, że zaczynam podejrzewać jakąś prowokację szyta grubą nicią :-)

Pozdrawiam

hahahaha MCZAJ ale sie usmiale:;) pierwszy twoj post ktory naprawde nie doprowadzil mnie do czerwonosci wrecz przeciwnie stalem sie czerowny ale ze smiechu hahaha

dzieki na nowy rok przyda sie

Tu już nie ma co wątkować, bo założyciel tematu jasno powyżej napisał cytuje: Podsumowując- zdecydowałem się na yamahę z9...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

A ja jestem od lat użytkownikiem Pioneera, obecnie posiadane klocki sa już któreś-tam z kolei i ani nie razu nie przydarzyło mi się, abym mógł się do czegokolwiek przyczepić. Naprawdę zacny sprzęt. Mam na myśli audio, bo w TV moim zdaniem są lepsi.

Najważniejsze aby przyszły właściciel Yamahy był z niej zadowolony. Klocek w sumie jest całkiem zacny tak więc dobrać tylko źródło, kolumienki i upajać się dźwiękiem. Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim forumowiczom. ;)

olszanski pomyśl nad studio paradigm dowolne wersje i od metrazu pokoju sam dobierz sobie czy podlogowe czy monitory bo nie wiem jak wielki pokoj posiadasz

a nastepnie po podlaczeniu i wszystkim to proponuje zrobic dzisiaj zrobilem sobie eksperyment nie interesuje mnie bi wiring ale wywalilem w paradigmach zworki uwalilem wiecej izolacji na kablach i z mimo ze z wielkim trudem spiolem wszystko do kupy efekt? jak bym wymienil wysokotonowe w moich studio !

oryginalne zwory nie grzeszą jakoscią wysokie tony zmienily sie nie do poznania polecam zrobic jak na rysunku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To, że coś produkowane jest w Malezji, w Chinach lub w Tajlandii trzeba przyjąć do wiadomości i koniec.

Ile kosztowałoby wyprodukowanie np. Pionka w Japonii a ile w Tajlandii.

Problem leży w kontroli jakości. Ktoś na tym forum opisał rzeczowo, że produkt kierowany np. z Tajladii do USA lub Japan jest bardzo OK! Do Europy zachodniej np. do Francji lub Niemiec jest tylko OK!

Natomiast na Europę wschodnią wysyłany jest często sprzęt delikatnie mówiąc, który nie przeszedł pewnych reżimów technologicznych.Kiedyś czytałem opinię, że sprzęt najlepiej ściągać z hurtowni niemieckich lub sklepów internetowych niemieckich.

Nie twierdzę, że ta opinia jest słuszna, ale jest coś na rzeczy. W artykułach Audio wielki nacisk kładli na produkcję głośników np. we Francji. Często podkreślali, że produkowane w Europie. Za chwilę czytam w tym samym czasopismie, że niektóre produkty z Chin przewyższają jakością takie same produkty z UK (dot. głośnków. Sprzęt jakości Pewex (starsi pamietają) skończył się bezpowrotnie.

Pamiętam opis Radmora 5102. Części do nie dobierano z elektroniki przeznaczonej dla wojska. A tym samym był to sprzęt bardzo OK. Ciekaw byłbym posłuchania amplitunerów, produkowanych dla potrzeb Pentagonu (żartuję oczywiście)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.