Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki odtwarzacz MD kupić?

papdzan

Rekomendowane odpowiedzi

Reaper,

można lubić MD i mieć dużo sympatii dla tej technologii, to jest w porządku. Ale patrząc prawdzie w oczy ta technologia odchodzi do historii, tak jak DCC, Laser Disc czy DAT. Pakowanie się w nią może w przyszłości spowodować same kłopoty.

• 4 tygodnie później...

Ma pytanie odnośnie SONY MDS-JA3ES.

Wizualnie prezentuje sięświetnie, w środku też pewnie podzespoł wyższej klasy, w końcu to ES. Ale za kompresję odpowiedzialny jest ATRAC w wersi zaledwie 3.5.

Czy w takim razie jakość nagrywania na tym sprzęcie będzię o wiele gorsza niż w takim chociażby MDS-JE520, który ma na pokłądzie ATRAC v4.5?

A moze ten ES ma inne podzespoły tak dobrane, że mimo iż jest tam ATRAC 3.5 to zagra on bardzo dobrze?

rugie pytanie odotyczy przenosnych MD z możliwością nagrania HIMD. Czy tak nagrana płyta będzie odtwarzana na każdym stacjonarnym odtwarzaczu MiniDisc, który niema możliwości zapisu HiMD?

• 1 rok później...

Odświeżę temat, po pierwsze MD służy głównie do nagrywania audycji radiowych ( przynajmniej w moim przypadku) więc jakość nagrania jest wystarczająca. Kolejna sprawa Edward pisze o kosztach, cd złotówkę hdd 10gr, wspomina też coś o awaryjności (jakieś 5 miesięcy temu pał mi dysk wd 1,5Tb :-), poszło trochę danych, ostatnio sprawdzałem dyski cd które nagrywałem 7 lat temu i zauważyłem że coś niedobrego się z nimi dzieje bo sypią błędami jak ..... ), next jaki ATRAC ? panowie nie zachodzić w głowę oczywiście że najlepiej najnowszy, ale w momencie gry trafiamy na sprzęt mało używany w idealnym stanie to ATRAC odgrywa drugoplanową role.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Czesc!

Ktoś tego jeszcze używa? Mam zamiar kupić w celu nagrywania czasami audycji z radia.

Wątek historyczny też jest dla mnie ważny :-), sprzęt który miał zastąpić kasetę CC i niestety poległ.

Pozdrawiam

R

Osobiście do nagrywania audycji radiowych polecam program screamer radio, ale jak już na siłe chcesz kupić MD to polecam sprzęt firmy Sony (mają sprawnie działający serwis w razie czego), poza tym całkiem udane modele serii QS lub ES (najlepiej te z MDLP).

Reaper: dzieki , zanabyłem i jest OK, sprzęt jak nowy i nagrywa bardzo ładnie. Szkoda tylko, że nie ma wskaźników wysterowania w trybie odtwarzania , byłby prawie jak magnetofon :-).

Pozdro

P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.