Skocz do zawartości
IGNORED

Zamiana pd-s 703 na pd-8700

papdzan

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie czy opłaca się zamienić pds 703 na pd 8700 czy może na model wyżej pd 9700. Jeśli proponujecie inny model to jestem otwarty na propozycje. A jak jest różnica pomiędzy 703 a tymi wymienionymi, czy jest top przepaść czy raczej mniejsza różnica? pozdrawiam Lukasz

https://www.audiostereo.pl/topic/60734-zamiana-pd-s-703-na-pd-8700/

mam 2szt PD8700. Jeden jest poprawiony lekko a drugi zrobiony najlepiej jak potrafiłem. Śmiać mi się chce jak puszczam komuś najpierw z pierwszego a potem drugiego - ludzie nie wierzą że moze być taka przepaść w jakości :)

W trakcie usuwania konta.

ten słabszy ma sporo poprawione zasilanie, dołożony stabilizator do cyfrówki, lepszy kwarc, wymienione rezystory na metalizowane, zwiększone wzmocnienie, wywalony muting i wyjście przez rezystor 100 Ohm i jest na LME49860

tak to prawda uprościli go mocno. PD8700 polecam gównie tuningowcom bo ma 2 trafa, 2 wyjątkowo liniowe przetworniki i płytkę od jakiegoś dwucyfrowego modelu chociaż prawie pustą czekającą na nowoczesne elementy. IMHO żaden inny odtwarzacz nie ma takiego potencjału do upgrade.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

chml

12 Sty 2010, 20:44

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1228 / 98 / 0

Mialem oba te modele. Nie warto zamieniac. Oba graja kiepsko w porownaniu do nowszych cd (taki Arcam 8 na przyklad). Nie daj sie omamic zlotouchym.

Moze jakies konkrety? Czyzby wspolczesne budzetowe CD graly na poziomie starszego high-endu? LOL

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

PD-S 703 nie warto zamienic na PD 8700. Roznica duza nie bedzie. 12 lat temu mialem 2 identyczne 8700 jeden za drugim. Mialem tez w tym samym czasie w systemie kolejno 604 i 703. PD 7300 i PD 8500 maja ciezko dostepny i drogi laser ale faktycznie sa lepsze od PD 8700. Zgadza sie tez to co pisze Bogdan. PD 8700 jest swietnym odwtarzaczem do tuningu. Ma rzeczywiscie dwa trafa i plytke na ktorej jest mnostwo miejsca. Natomiast oplaca sie kupic PD 9700 lub PD-S 901. To w zasadzie identyczny odtwarzacz. Jedyna roznica jest uklad Legato Link Conversion w 901. 9700/901 graja zdecydowanie lepiej jak 8700. Pozdrawiam:)

discomaniac71, 12 Sty 2010, 22:57

>chml

>12 Sty 2010, 20:44

>O mnie » Ignoruj » PW »

>stat: 1228 / 98 / 0

>

>Mialem oba te modele. Nie warto zamieniac. Oba graja kiepsko w porownaniu do nowszych cd (taki Arcam

>8 na przyklad). Nie daj sie omamic zlotouchym.

>

>

>

>Moze jakies konkrety? Czyzby wspolczesne budzetowe CD graly na poziomie starszego high-endu? LOL

LOL disko to z twierdzenia ze ktorys z tych odtwarzaczy jest hi-endem

Gość chml

(Konto usunięte)

>>Moze jakies konkrety? Czyzby wspolczesne budzetowe CD graly na poziomie starszego high-endu? LOL

Ani 8700 ani 707 nie sa odtwarzaczami hiendowymi. To sredniej klasy sprzet z lat 80. Co mam ci napisac? Oba mialem w systemie dosc dlugo, 8700 gral u mnie ponad rok w zestawie sluchawkowym (Stax), po podlaczeniu Arcama 5 plus Pioneer poszedl do ludzi.

chml, 13 Sty 2010, 11:21

>>>Moze jakies konkrety? Czyzby wspolczesne budzetowe CD graly na poziomie starszego high-endu? LOL

>

>Ani 8700 ani 707 nie sa odtwarzaczami hiendowymi. To sredniej klasy sprzet z lat 80. Co mam ci

>napisac? Oba mialem w systemie dosc dlugo, 8700 gral u mnie ponad rok w zestawie sluchawkowym

>(Stax), po podlaczeniu Arcama 5 plus Pioneer poszedl do ludzi.

Z lat 80 powiadasz? Ciekawe, bo 8700 wypuszczono w 1991 roku, a 707 dziesięć lat później.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Bo 8700 i 707 to sa bardzo kiepskie urzadzenia jesli brac pod uwage brzmienie bez modyfikacji. Firma robila jednak o wiele lepsze rzeczy. I dokladnie jak pisze McGyver 8700 i 707 to nie sa lata 80-te.

707 jest z 1998r porownywalem go z 7700 8700 703 705 802 904 i ze wszystkich porownan 707 wyszedl zwyciesko,przede wszystkim najlepiej wypadla srednica(nie bylo tak charakterystycznego wyeksponowania przelomu wyzszej srednicy i sopranu jak w pozostalych modelach)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Z w/w poziom wyzszej srednicy i sopranu ma wyeksponowany jedynie 904 poza tym syczy i szelesci wiec zapewne z nim go porownywales. Ta wada nie dotyczy 7700 8700 i 802. Nie znam 705 ale to zadna strata.

skoro 707 wypada tak blado,to w takim razie jak wytlumaczyc entuzjastyczna recenzje Audio,bodajze z 99 roku i tytul najlepszego cedeka do 2 tys.artykul sponsorowany czy moze pan Kisiel mial slabszy dzien?

Gość chml

(Konto usunięte)

>Z lat 80 powiadasz? Ciekawe, bo 8700 wypuszczono w 1991 roku, a 707 dziesięć lat później.

Masz racje. Nie zmienia to faktu, ze oba cd sa kiepskie.

Jedyne co moze sie podobac w 8700 to cale mnostwo nikomu nie potrzebnych funkcji - wyciszanie utworu guziczkiem, automatyczne programowanie celem przegrania na kasete itp. Fajnie wygladajace cd ale brzmieniowo mocno odstaje od obecnej "klasy sredniej".

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Rafał mocna przesada z tym syczeniem. Jak bedziesz może kiedyś u mnie to podłączę Ci oba jeden do jedn 901-kę i 904-kę wtenczas sam stwierdzisz jak to "wielka" jest różnica w kwestii góry. Ja to robiłem kilkukrotnie i także w obecności innych uczestników na tym samym materiale ...

witam. nie zmieniałbym choc nie sluchalem tych dwóch cedeków. po modelach mozna sądzic ze to jest jakis tam przeskok, choc tez nie koniecznie. jak chcesz usłyszec róznice kup cos 2 x drozszego.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Rafał 90% tych wpisów to "pierdolenie" typu się mi wydaje bo kolega mówił. Ten CD-miało tak naprawdę pare osób a jeszcze mniej z normalnym towarzystwem. Jest nieco bardziej otwarty ale z olbrzymią kulturą i wcale nie syczy. Jeżeli komuś nie wyrabia system (o czym tez pisałem nie raz ...) to nie dziwota że syczy. Chciałem nadmienić, że efekt syczenia to mi się przede wszystkim ze wzmacniaczem kojarzy a nie z CD ... Jako transport to ten CD-ek jest wręcz bardzo dobry. Jako CD-ek całkiem przyzwoity. Wira powiela raz pierdnięte kretyństwo i później dzieje się tak jak się dzieje. 904 jest również dobrze zbudowana i rzekoma przepaść konstrukcji wobec 901 to conajmniej lekka przesada - owszem widać oszczędności ale nie jest to jakaś znów tragediaostawiłem sobie w rodzinie 904 bo szkoda jej oddawać. Ostatnim czasem mój Kenwood zmierzył się z Luxem D-105u po zmianie kondów na elna silmicII + Nichicon FG i ES i powiem szczerze, ze coraz bardziej zbliża się poziomem do Kenia ... jego pozycja staje się coraz bardziej zagrożona ...

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Zrezstą w ostatnim czasie naszał mnie taka refleksja po dziesiątkach odsłuchów porównawczych, że gro cech brzmienia jest tak naprawdę związane z przetwornikiem - to jakby rdzeń. Reszta to kształtowanie cech takich jak przestrzeń kontrola precyzja ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.