Skocz do zawartości
IGNORED

Co zamiast B&W 703 ? - prosze o rade

darekdz

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

chcialbym prosic o garsc informacji doswiadczonych w stereo Forumowiczow.

Posiadam sprzet jak w opisie - rozdzielilem wlasnie kino od stereo pozbywajac sie Denona 3806 i 3910. Pozostaje mi jednak dylemat co z glosnikami frontowymi. Obecnie mam 703ki i o ile z nowym sprzetem mam zupelnie inna jakosc dzwieku to czuje, ze moze to zagrac duzo lepiej. Pytanie czy warto je zmieniac oraz jesli tak to co jest godne uwagi.

Dodam, iz nie mam czasu na wybieranie we wszystkim chcialbym sie ograniczyc do kilku modeli.

Co do ceny to poprostu rozsadnie.

Pomieszczenie ma 60m2.

Sprzet stoi w salonie. Co moge zrobic w prosty sposob aby poprawic dzwiek? co poza dywanem przed glosnikami? obkladanie sufitu nie wchodzi w gre.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/60849-co-zamiast-bw-703-prosze-o-rade/

wydaje mi się, że najbardziej wymiernym a przy tym nie aż tak kosztownym sposobem na poprawę akustyki w salonie jest właśnie zagospodarowanie sufitu - polecam podwieszany sufit akustyczny - eliminuje pogłos który nie tylko utrudnia słuchanie muzyki ale też powoduje gorsze samopoczucie np. dużym pomieszczeniu słabo umeblowanym i często z podłogą z płytek.

Obecnie oferowane produkty są bardzo estetyczne i efektywne.

Można taką adaptacje wykonać na całej powierzchni salonu lub zastosować sufit wyspowy np. tylko nad częścią salonu w której słuchasz muzyki.

proponuje sufity firm rockfon i ecophon

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

szukaj modeli z "ukrytym stelażem" - żeby sufit w salonie nie wyglądał jak w markecie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podczas zakupu wybieralem finalnie pomiedzy BW 703 a Vienna Acoustic Mozart Grand. Mozart byl miekki i cieply ale zaleta BW byla czystosc i rozdzielczosc dzwieku. Mozarty przy wiekszej akcji muzycznej zaczynaly jazgotac zlewajac dzwieki. Gralo to na flagowym Krellu za ponad 100tys zl.

Wchodzac w serie 800 myslalem o 803D ale zupelnie nie znam tych glosnikow. Ktos cos moze o nich napisac? czy odczuje roznice?

a może poczekaj na nową serię 800 Diamond, wprawdzie ceny ktore znalazłem nie są zbyt przyjazne ale takim 804D myślę że spokjnie zastąpiłbyś dotychczasowe Bowersy, a że są drogie .... no coż głośniki kupuje się raczej na lata :-)

there are no answers, only choices ....

800 Diamond $24,000 per pair

802 Diamond $15,000 per pair

803 Diamond $10,000 per pair

804 Diamond $7,500 per pair

805 Diamond $5,000 per pair

HTM2 Diamond $5,000 each

HTM4 Diamond $2,500 each

Nie za małe 703 na taki metraż?

Polecam IRS Sigma za ca 10-12 kzł. Akuratne:) 30 cm w obudowie zamkniętej. BAS jest pieknielny!

Tylko czy Denony nadążą?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

O sorry... Denonów pozbyłeś się przecież:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.