Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  494 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Kupiłem z ciekawości z rok temu za 3800, posłuchałem, sprawdzony, 100% sprawny, gra powiedzmy to poprawnie ale kompletnie nic specjalnego, na szczęście udało mi się sprzedać dalej i odzyskać 100% ceny, wiec jestem szczęśliwy. Ceny mw takie są, choć wg mnie za coś takiego to faktycznie drogo i teraz 2000 bym niedał. Z realną ceną 3500-4000 to chyba rarity i wyróżnienie się gra tu jakąś rolę. Za tyle kupi się Sony 870ES którego jeszcze nie mam, ale jak posłuchałem dla porównania to nie ma porównania ;-). No chyba że zależy Ci na byciu oryginalnym, mieć coś unikatowego, nieznanego czy tam podoba Ci się wygląd itp to inna para gumiaków. A ha jak się jednak zdecydujesz na Sansui to kupiłem do niego 2 oryginalne piloty - przez jednego takiego mądralskiego co fantasmagorie snuł że oryginalny pilot nie do zdobycia i jego ceny ok. 1000PLN). Pierwszy by udowodnić mu że chrzanił od rzeczy z ceną ale jak kupiłem to ten tępy upór nie znikł - najpierw nie wierzył a jak pokazałem rachunek to "lapło mi się". Wkurzyłem się na barana i kupiłem drugi by mu udowodnić, że pierdzieli jak poparzony i zaoferowałem mu za 50% jego fantasmagorii to się rakiem zaczął wycofywać, sprzedaj za tyle co kupiłeś ale przyznać że tak se pierdzielił z ceną nie przyznał. Tak więc ten jeden mi został bo drugi poszedł ze wzmakiem. Jak coś dla Ciebie fantasmagorie/3 ;-)

Edytowane przez Mentos

Sony TA-F870ES gra rownież lepiej od Sansui AU-Alfa 907dr, jedyny wspólny mianownik pomiędzy tymi wzmacniaczami to jakośc wykonania, jednak sansui nawet w polowie nie gra tak dobrze jak jest zbudowany a jest 4 krotnie drozszy od Sony.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Kupiłem z ciekawości z rok temu za 3800, posłuchałem, sprawdzony, 100% sprawny, gra powiedzmy to poprawnie ale kompletnie nic specjalnego, na szczęście udało mi się sprzedać dalej i odzyskać 100% ceny, wiec jestem szczęśliwy. Ceny mw takie są, choć wg mnie za coś takiego to faktycznie drogo i teraz 2000 bym niedał. Z realną ceną 3500-4000 to chyba rarity i wyróżnienie się gra tu jakąś rolę. Za tyle kupi się Sony 870ES którego jeszcze nie mam, ale jak posłuchałem dla porównania to nie ma porównania ;-). No chyba że zależy Ci na byciu oryginalnym, mieć coś unikatowego, nieznanego czy tam podoba Ci się wygląd itp to inna para gumiaków. A ha jak się jednak zdecydujesz na Sansui to kupiłem do niego 2 oryginalne piloty - przez jednego takiego mądralskiego co fantasmagorie snuł że oryginalny pilot nie do zdobycia i jego ceny ok. 1000PLN). Pierwszy by udowodnić mu że chrzanił od rzeczy z ceną ale jak kupiłem to ten tępy upór nie znikł - najpierw nie wierzył a jak pokazałem rachunek to "lapło mi się". Wkurzyłem się na barana i kupiłem drugi by mu udowodnić, że pierdzieli jak poparzony i zaoferowałem mu za 50% jego fantasmagorii to się rakiem zaczął wycofywać, sprzedaj za tyle co kupiłeś ale przyznać że tak se pierdzielił z ceną nie przyznał. Tak więc ten jeden mi został bo drugi poszedł ze wzmakiem. Jak coś dla Ciebie fantasmagorie/3 ;-)

To za ile ten pilot jest do kupienia?

Sony TA-F870ES gra rownież lepiej od Sansui AU-Alfa 907dr, jedyny wspólny mianownik pomiędzy tymi wzmacniaczami to jakośc wykonania, jednak sansui nawet w polowie nie gra tak dobrze jak jest zbudowany a jest 4 krotnie drozszy od Sony.

Tak? Masz obydwa? Czy masz sony na sprzedaż?

Czyli dowiedziałeś się, jak ten wzmacniacz wraz z Twoimi kolumnami gra w komisie. Czyli niewiele się dowiedziałeś.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Dlaczego niewiele? w domu pewnie zagrał by inaczej, ale to nie zmienia faktu, że w komisie tak nie było. Mialem do porównania Hegla H300, Krella KSA 250 chyba, jakas wysoka Integre accuphase, Sansui i swojego Sony.

Nowy12.

Jedyne co mogę napisać, twoje ,,opisy,, są bardzo szczegółowe. Super porównałeś co i w czym ci się podobało.

To lubię. Wiesz, mnie się w porównaniu do mojego malucha Mercedes nie podoba., to kicha, przepadł z kretesem. Takie to twoje pisanie. Szczęścia życzę i na przyszłość więcej szczegółów jak by co. ...

Jan

Panowie, to nie jest targowisko, tylko wątek o sprzęcie, dlatego proszę ceny podawać sobie na PW.

Sympatyków innych firm zapraszam do klubów tychże firm :-)

Pozdrawiam

Pygar

• 3 tygodnie później...

Wielkiego wyboru nie ma

Jest pre od F1

Jest C2301 i C2302

oraz C2105

C2301 i 2302 koszmarnie drogie choć znakomite. Uznawane za jedne z lepszych Pre.

Nowszy C2105 ciut tańszy i dobry. Są do kupienia ale drogo. Zależy do czego chcesz te pre stosować.

Końcówka B2105 ma regulację liniowo od zera do max-a. Pre jako przełącznik źródeł ? Czy koniecznie.

Pre gramofonowe można zaś kupić samo . Np. Luxman D03.

Staruszek CA F1. Już leciwa konstrukcja.

Tej nie polecam, bo wpierw trzeba niestety wymienić elektrolity a przy doborze można zmienić brzmienie.

Jeżeli już to wymieniać na Silmik II. Wtedy powinien też dobrze zagrać.

Polecał bym albo te C albo poszukać Nakamichi CA 5 lub CA7.

Można też kupić jakieś lepsze pre lampowe AR.

Pozdrawiam

Jan

Edytowane przez janvideo24

A&T

Wyczuwam sarkazm. Jak tak, proszę o rozwinięcie myśli. Proszę jednak o konkrety a nie bajko pisarstwo.

Konkret, co masz, do czego porównujesz.

Osobiście nie mam teraz nic z Pre Sansui, nie znaczy jednak, że nie miałem. Aktualnie nie potrzebuję.

CD Esoterica podpinam bezpośrednio pod końcówkę mocy Sansui B2105 MOS. Ta końcówka ma regulację

wzmocnienia od zera do max. Nie muszę więc stosować niczego więcej. Korekcji nie stosuję, nie ma potrzeby.

Gramofonu słucham na Sansui 607 MOS Limited poprzez trafa Tamury bezpośrednio popięte pod pre gramofonowe tegoż. Świetnie sobie radzi. Jak podpinałem gramofon pod lampę Sansui - AU-70, stosowałem

prze gramofonowe Lar-a. Teraz myślę o zakupie Luxmana D03. Lepszy. Słuchałem długo w moim systemie.

Jak by co, mam jeszcze pre GAS - Great American Soud - THEBE. Mam też Antique Soud Lab - FLORA-EX . lampowe pre. Oraz Audio Research LS8.

Ze wzmacniaczy - obecnie jeszcze Mark Lewinson 322.5, Audio Research D100, Nelson Pass Aleph Os.

Kolumny Infiniyu Kappy 8.2i Martin Logan LS3 oraz Genesis 5.2 z subem , Rogersy R149 i Sansui SL7- unikatowe w kolorze white. te pod lampę Sansu AU-70.

Myślę, że mogę mieć jakieś zdanie o sprzęcie Sansui. Nie piszę o czymś z gazetek czy stron z netu. Resztę Sansui albo bardzo długo słuchałem, albo miałem. Nie pisze o budżetowych wyrobach a raczej o lepzych wyrobach. Wzmacniacze z serii Alpha miałem wszystkie z linii 907...

Tyle w gestii ogólników.

Jan

Edytowane przez janvideo24

Kolega A@T miał wirtualnie, u siebie w systemie, wszystkie najlepsze Sansui, przez wiele tygodni, tak więc może pełnoprawnie zabierać głos w temacie :-).

Janku, pozdrawiam serdecznie i życzę dużo $ na rozwijanie kolekcji.

Pozdrawiam

Pygar

P.s. Do wiadomości A@T, to kolega Erno miał wcześniej Sansui AU-X1111 MOS Vintage ale musiał je sprzedać z powodów rodzinnych, tak więc wszelkie obawy są nie na miejscu.

Spokojna Twoja rozczochrana :-).

Edytowane przez Pygar
Gość A&T

(Konto usunięte)

>janvideo24, Pygar

Jesteście przeczuleni. Zalecam wakacyjny wypoczynek. Miałem namyśli znikomą ilość pre Sansui napolskim rynku. Nic więcej. :)

Ponadto jak robiłem wpis to posta kolegi janvideo24 jeszcze nie widziałem bo go nie było. :)

Edytowane przez A&T

W przyszłości pisz pełnymi zdaniami i rozwijaj wypowiedź do kilku zdań. Wtedy nie będzie niedomówień i zbyt wiele między wierszami, inaczej nie sposób się domyślić, ok ?

Proszę przeczytaj swoją wypowiedź kilka razy i zastanów się co w prosty sposób z niej wynika dla osób, które nie siedzą w Twojej głowie.

Moja szklana kula jest w serwisie, dlatego nie zrozumiałem o czym myślałeś pisząc :

" Nie licz erno na zbyt wiele. "

Z pewnością inni też nie domyślili się co podmiot liryczny miał na myśli :-).

Pozdrawiam

Pygar

Edytowane przez Pygar

Sansui na naszym rynku jest niewiele.

Jeszcze mniej pre tej marki.

Co do zakupu to polecam rynek japoński. Najtaniej, nawet po doliczeniach transportu, cła i podatku.

Ot i tyle.

Jan

Panowie spokojnie.

Chodzi o to aby wspólnymi siłami dojść do jak najlepszych wniosków i o tyle ile to możliwe poprawić swój system być może korzystając z doświadczenia lub ciekawych pomysłów innych kolegów z forum a nie wprowadzać zamieszanie , które zazwyczaj nic dobrego nie przynosi.

erno.

Hej, na początek się przywitam dzień dobry wszystkim. A teraz konkretniej - czy można wpaść z Sansui...? Bo właśnie o tym się dowiedziałem

Przytrafiło mi się, wertując przeróżne ebaye kliknąć w AU-G77X, dosłownie, tyle, że button francuski zamiast obserwuj okazał się kup teraz i mam już fakturę :)

No i wpadłem, cóż, jak już wcześniej czytałem daleko wstecz od tego modelu można zacząć przygodę? Oby okazała się w dobrym stanie, podobno jest, ale zielonego pojęcia nie mam co i jak w środku piszczy. Tak szybko się potoczyło.

A propos, obiecałem sobie, że najpierw doczytam do końca forum, później podejmę decyzję, poszukam, posłucham, posprawdzam, może do kogoś się wproszę na odsłuch.

A tu powyższa przygoda stanie się rzeczywistością.

Odezwę się jak tak będzie ;)

Chyba jednak wpadka się nie udała, ponieważ przedmiot chwile po moim kliku, pojawił się pod nowym numerem na ebayu, jak i informacja, że sprzedający wystawił ponownie przedmiot. Na tej podstawie, obawiając się krętactwa odmówiłem kupna. I teraz pytanie do Was, czy hifiquality2000 z ebaya (Włochy) jest Wam znany?

Tak czy siak, na pewno dołączę, niebawem, poluję dalej, rozglądam się.

Mam za sobą kilka set zakupów na Ebayu i nie polecam zakupu z Włoch. Różnie to bywa. Jednak to tylko moja osobista opinia i mogę być przewrażliwiony.

Najsolidniej kupuje się na Ebay.de. Ostatnio jednak poza sporadycznymi ofertami, mało jest ciekawych propozycji. Był i chyba jeszcze jest Sansui 901 w niezłej cenie.

Co do zaś opisu, lolka_P, jak poruszasz się w licytacji, proponuję byś nie wypuszczał się na strony na których nie znasz języka. Można sobie napytać biedy.

Bez urazy, zakup sprzętu, którego się nie miało i mało wie o marce, jest ryzykiem. Wszelkie zaś jeszcze dodatkowe niuanse językowe mogą przynieść rozczarowanie.

Jan

Dzięki Jan, zacząłem od felernego kliku i to do tego we Włocha, cierpliwie będę obserwował ebay.de. Kilka dni wcześniej na .de licytowałem g77x II ale się nie udało.

wiem, że to niska półka, ale jest do kupienia g33x od polskiego sprzedawcy, czy 400 zł to nie za dużo za tem model, z forum wiem, że gra lepiej niż x501, a ja chcę od czegoś zacząć i chciałbym już. ile jest realnie wart zakładając stan niegrzebania przez kogoś w nim?

Lolka_p

Nie warto się rozdrabniać.

Pamiętaj jak chcesz kupić byle co, to z pewnością właśnie takie będzie.

Święta zasada mówi, że jak chcesz kupić coś taniego i dobrego, to musisz kupić 2, jeden tani, a drugi dobry !

Weź ciężki młotek i przywal się "po łapach" :-)

Wtedy nie będziesz mógł klikać myszką i nie kupisz nic z kategorii "pierwszy lepszy, żeby tylko miał napis Sansui".

Przez ten czas jak będziesz dochodził do zdrowia, to przeczytaj cały wątek klubu od deski do deski, a wtedy jest nikła szansa ale zawsze :-), że podejdziesz rozsądniej do tematu zakupu.

Życzę dużo szczęścia i wytrwałości w czytaniu, a następnie szukaniu wymarzonego wzmacniacza.

Pozdrawiam

Pygar

lolka_P

Pygar dobrze napisał, kupując szybko kupujesz zwykle źle.

Mając ograniczony budżet też a właściwe na pewno , powinno się szanować własne pieniądze.

Odłóż kasę , zastanów się i kupuj z głową. Zawsze polecam wcześniejszy odsłuch i wtedy zakup.

Jeszcze rada przy zakupach z płatnością PayPal. Zwracają ewentualnie koszta, tylko pod warunkiem

dokonania płatności za transakcję jedną wpłatą. Razem cena towaru i transportu.

Warto wiedzieć.

Jan

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.