Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  492 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Samcro napisał:

cześć.

Robiłem porządki.

MAm do oddania:

Sansui TU- 719

Sansui TU 9900

listwa Acoustic revive YTP-6

listwa Sansui FB-10

cała sterta kabli, w większości kupowane w JP:

XLR Ortofon 1,5m

cinch Ortofon 1m 2 kpl

XLR Ortofon zielony 8N reference 1,5 m

cinch Ortofon zielony 8N reference 1,5m

Nordost Odin XLR 1m

nie: kable: 2 szt MArantz DLT-1

kable nie z Japonii:

Straight wire Virtuoso:

chinch na WBT0144 - 1m

xlr Straight Wire Virtuoso na Neutrikach, długości: 1m, 80 cm, 50 cm

XLR MB AUdio Aurora2 - 1m

XLR MB Audio Diamond - 1m

Głośnikowy Acoustic Revive RTP 2.5 - 2.5 m (z wtykami lub bez)

zasilający Kryna Acca 5 0,5m (z wtykami lub bez)

Jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam na prv, a jak zna mój telefon to dzwonić 🙂

image0.jpeg

image1.jpeg

image3.jpeg

image6.jpeg

image10.jpeg

image13.jpeg

image14.jpeg

image21.jpeg

image23.jpeg

😁Uff a już się wystraszyłem oferty.. 

7 minut temu, Samcro napisał:

AU- 07 czarna i srebrna, 907 LTD i 911DG MOD, SE-99 i coś tam jeszcze zostaje… na razie😎

A to już dobra informacja 😁..

Swoją drogą tak mnie od czasu do czasu zastanawia taka ciekawostka bo skoro większość z serii Alpha była produkowana tylko i wyłącznie na rynek Japonii to czemu na płytach czołowych nie stosowali nadruków japońskich tak jak z tyłu? Ktoś coś wie na ten temat, chyba że coś gdzieś przeoczyłem na forum.. 

W dniu 27.11.2022 o 00:08, Bumpalump napisał:

Jako posiadacz Sansui mogę nie być obiektywny, ale te co wymieniłeś to popierdółki przy Sansui.

Krell pod warunkiem że to stary KAV to całkiem niezły wzmacniacz za 3-4tys, ale jest z nim mały problem, każdy jest już wyschnięty na wiór, a po recapie nie gra już tak jak powinien.

Exposure to zabawka, dobra za 2tys

Caspian mk1 również dobry za 2tys, mk2 to już całkiem poważny zawodnik ale nadal sporo mu brakuje do Sansui.

Oczywiście to tylko moje zdanie, ale co nieco tam miałem i słyszałem. Musisz conajmniej posłuchać tego u kogoś, a najlepiej u siebie w systemie który znasz.

A czemu by sie warto bylo przyjzec na japońskich aukcjach w przedziale 5-10k PLN jesli tu w Europie nie ma konkurencji?

W dniu 19.11.2022 o 13:05, Piotr Marzanna napisał:

Hej, próbował Ktoś użyć końcówkę B... z preampem lampowym?

Mialem kiedys pre amp CJ z koncowka w klasie D ze starymi Proac'kami i bylo rewelacyjnie. Warto sprobowac takiego kombo.

Jeżeli było tak rewelacyjnie, to dlaczego już tego nie masz ? Nie szafujmy tym słowem. Może było dobrze i tyle.

Sansui 907XR ,Meridian 508.20/24,Audiobyte Black Dragon,PMC fb1i, Zu Audio Libtec, Audioquest. 

4 godziny temu, misiek x napisał:

Jeżeli było tak rewelacyjnie, to dlaczego już tego nie masz ? Nie szafujmy tym słowem. Może było dobrze i tyle.

Szczerze powiedziwszy nie do konca rozumiem o co Ci chodzi z tym "Nie szafujmy tym słowem. Może było dobrze i tyle."

Jesli chodzi o to czego lampowy pre amp poszedl do ludzi to po prostu zbyt duzo zachodu z tym bylo. Wlacz - wylacz. Ja zostawiam sytem wlaczony na 24h i zapominam o tym. Poza tym mialem hisss dzwiek dochodzacy z kolumn ktory mnie irytowal. Do tego zmieniam sprzet dosc czesto i nie moglem kupic nowego pre ampa z Dirac'iem bez pozbycia sie starego itd Potem znow potrzebowalem gotowki i sprzedalem wszystko co mialem na stokaju. Po prostu zycie. W tej chwili znow sie przybieram do zakupu pre ampa lampowego. Moze tym razem dam rade? 

Spoko, czyli sprzedałeś bo było tak rewelacyjnie. 

Pozdrawiam i miłego dnia życzę 

Sansui 907XR ,Meridian 508.20/24,Audiobyte Black Dragon,PMC fb1i, Zu Audio Libtec, Audioquest. 

16 minut temu, misiek x napisał:

Spoko, czyli sprzedałeś bo było tak rewelacyjnie. 

Pozdrawiam i miłego dnia życzę 

Nie potrafisz czytac ze zrozumieniem wiec jakakolwiek dyskusja z Toba jest skazana na porazke.

Sztuczna uprzejmosc tez nie robi na mnie pozytywnego wrazenia. 

3 godziny temu, Marcysko napisał:

Hej. Mam pytanie z tzw. innej beczki.

Czy końcówki stereo Sansui, np. dwie B-2105 (lub B-2103), można podłączyć w jakiś sposób by grały jako monobloki? Pytanie laika.

Pozdrawiam

Nie

W dniu 4.12.2022 o 16:31, Piotr Marzanna napisał:

Jak wypada odsłuch przez korektor?

korektor podłączony dla bajeru 🙂 żeby się świeciło. Mimo, że mam SE-99 z dwoma działającymi pilotami, to jakoś nie jestem zwolennikiem ingerencji w dźwięk. 

Ale kiedyś się pobawię.

W dniu 4.12.2022 o 20:37, czubsi napisał:

To mi wygląda na gabinet 🙂

Właśnie "gabinet" (znaczy biurko i cały staff biurowy) wyjechał na antresolę do 911DG i thieli 🙂

Na dole "odzyskuję" pokój.... może coś bardziej odsłuchowego ...zobaczymy, czy zdąże do wiosny, jak wróci moto i różne "ratownicze rozrywki" które zabierają strasznie dużo czasu :)

17 godzin temu, Samcro napisał:

korektor podłączony dla bajeru 🙂 żeby się świeciło. Mimo, że mam SE-99 z dwoma działającymi pilotami, to jakoś nie jestem zwolennikiem ingerencji w dźwięk. 

Ale kiedyś się pobawię.

🙂

Ja niedawno pobawiłem się z AU 07 jednocześnie przez XLR oraz RCA z regulacją barwy i z podbiciem, przy cichym słuchaniu było nawet ok ale już głośniej zdecydowanie lepiej bezpośrednio po XLR - dźwięk może nie tak efektowny ale naturalny bez wypaczeń..

Teraz leci RS 150 + 2103 i też jest fajnie...choć inaczej niż z zestawem 2105..

W dniu 27.11.2022 o 11:42, Tajitsu napisał:

AU-a907Xr po serwisie w HIFiSurgery nadal do wzięcia…

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• 2 tygodnie później...
W dniu 19.11.2022 o 14:05, Piotr Marzanna napisał:

Hej, próbował Ktoś użyć końcówkę B... z preampem lampowym?

Po co pchać się od razu w niemałe koszty? 

Już dawno robiłem eksperymenty, ok 1,5, może 2 lata temu, o czym tu pisałem, że już wpięcie za CD-kiem buforu lampowego (co tanim kosztem proponuję zrobić!) daje zauważalne, pozytywne efekty. Zauważył to jeden z forumowiczów, popróbował i w efekcie, co ważne, docenił i zakupił CD-ka na lampach.

Dla mnie to była olbrzymia poprawa dźwięku w kierunku jego płynności, muzykalności i uzyskania tzw. "efektu winylu" ze zwykłego krążka CD. 

Gość

(Konto usunięte)

@san-suiTylko, że to u Ciebie. W Twoim systemie, w Twojej akustyce, na Twoich kolumnach itd.

Dlaczego nie eksperymentować, nie poszukiwać innych rozwiązań? Trzeba "bawić się" w to co lubimy.  Pamiętając oczywiście o tym, że każdy ma inne potrzeby i oczekiwania.

Edytowane przez bkeram

Jestem "minimalistą" systemu, o czym nieraz wspominałem.

Obecnie u mnie grają systemy składające się z CD lampowego, Końcówki i pary Głośników oraz potrzebnej do tego jednej pary IC plus kable głośnikowe.

Pre używam tylko i wyłącznie w tych przypadkach, gdy jest to wymagane, np końcówka nie ma volume, jak np B 23.... 

Jestem bardzo zadowolony. 

Gość

(Konto usunięte)

@san-sui No, tak. Przecież oczywiście tak jak Ty, także można słuchać. Tylko proszę nie narzucaj na siłę Twojego sposobu kształtowania i słuchania muzyki. Pozwól jednak innym mieć swoje zdanie. Lepsze, gorsze ale zawsze własne.

49 minut temu, bkeram napisał:

@san-suiTylko, że to u Ciebie. W Twoim systemie, w Twojej akustyce, na Twoich kolumnach itd.

Dlaczego nie eksperymentować, nie poszukiwać innych rozwiązań? Trzeba "bawić się" w to co lubimy.  Pamiętając oczywiście o tym, że każdy ma inne potrzeby i oczekiwania.

Tu się zgadzam w całej rozciągłości.

Dlatego u mnie każdy system gra z innym, dobranym CD i innymi, odpowiednio dobranymi do końcówki głośnikami, dlatego nie mam problemów z jakością dźwięku, wycinanie góry i takie tam ...., jak mają obecni na forum guru. 

U mnie gra jak należy, u nich nie. 

3 minuty temu, bkeram napisał:

@san-sui No, tak. Przecież oczywiście tak jak Ty, także można słuchać. Tylko proszę nie narzucaj na siłę Twojego sposobu kształtowania i słuchania muzyki. Pozwól jednak innym mieć swoje zdanie. Lepsze, gorsze ale zawsze własne.

Ja mam własne zdanie. 

Edytowane przez san-sui
Gość

(Konto usunięte)

Ale znowu "mówimy" o Tobie i Twoich pomysłach.

5 minut temu, san-sui napisał:

U mnie gra jak należy, u nich nie. 

Słuchałeś systemów u wszystkich? Trzeba ponadto wziąć pod uwagę, że może tak właśnie lubią. Przecież "robili" system dla siebie, a nie (z całym szacunkiem) dla Ciebie.

Edytowane przez bkeram
4 minuty temu, czubsi napisał:

Amen (czytaj - koniec !)

W związku z tym przypomnę ci, że to ty onegdaj napisałeś, że teraz ulubiony wzmak  "AU-07 gra jak boombex....". 

Teraz, bkeram napisał:

Ale znowu "mówimy" o Tobie i Twoich pomysłach.

Słuchałeś systemów u wszystkich? Trzeba ponadto wziąć pod uwagę, że może tak właśnie lubią. Przecież "robili" system dla siebie, nie (z całym szacunkiem) dla Ciebie.

Bądź więc wyrozumiały również dla mnie.  

U mnie gra jak należy, a u nich nie. 

Napiszesz im to samo? 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.