Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  492 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bój nic - B2301L mod jest u mojego dobrego kolegi więc serce mniej boli bo wiem, że szanuje i lubi ten wzmacniacz tak jak ja !

Edytowane przez czubsi

Pawciu @czubsi dzięki temu trzymasz rękę na pulsie i w razie W masz prawo pierwokupu! 😀

Super, że wzmacniacz nie poszedł w obce i niegodne ręce, ale znając Twoje podejście nie oddał byś takiej perełki byle komu 😀

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

hahaha. Mówcie co chcecie ale społeczność Sansui ma jeszcze coś o co trudno posądzić inne grupy zapaleńców otóż jesteśmy trochę jak ... rodzina ! I Mimo, że przy zmianach wzmacniaczy itd zawsze biorą udział pieniądze (niestety - modelu społecznego funkcjonowania zmienić nie jesteśmy w stanie ...) to i tak udaje się nam być ponad tym ! Dziś mam masę wspaniałych przyjaciół i nie ma tu znaczenia czy nie słyszymy się rok 2 czy 5 - zawsze obok tematów związanych z naszym brandem wymieniamy się osobistymi informacjami ! Tego nie da się przecenić !

Pozdrawiam !!!

15 godzin temu, czubsi napisał:

hahaha. Mówcie co chcecie ale społeczność Sansui ma jeszcze coś o co trudno posądzić inne grupy zapaleńców otóż jesteśmy trochę jak ... rodzina ! I Mimo, że przy zmianach wzmacniaczy itd zawsze biorą udział pieniądze (niestety - modelu społecznego funkcjonowania zmienić nie jesteśmy w stanie ...) to i tak udaje się nam być ponad tym ! Dziś mam masę wspaniałych przyjaciół i nie ma tu znaczenia czy nie słyszymy się rok 2 czy 5 - zawsze obok tematów związanych z naszym brandem wymieniamy się osobistymi informacjami ! Tego nie da się przecenić !

Pozdrawiam !!!

Nie wiem jak to jest w innych grupach bo nie zagłębiałem się w temat ale ciekawostką jest to że zapewne spora część z nas ma w domu więcej niż jeden wzmacniacz Sansui 😁..

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, Piotr Marzanna napisał:

Nie wiem jak to jest w innych grupach bo nie zagłębiałem się w temat ale ciekawostką jest to że zapewne spora część z nas ma w domu więcej niż jeden wzmacniacz Sansui 😁..

A, to na pewno.🙂

-----------------------------------------------------

Coś zostało usunięte z bieżących wpisów? Czy mi się tylko wydaje?

Edytowane przez bkeram
W dniu 6.02.2023 o 16:05, darbucz napisał:

A teraz szukam jakiego fajnego CD, z duszą i dużą ilością powietrza , Pan Jan już mi podrzucił parę propozycji , ale z ciekawością posłucham się też waszych sugestii . 

No i najważniejsze kolor : czarny 🙂

Polecam c.e.c. , można znaleźć  cd5 kieszeni nie wyczyści (za bardzo) i jest naprawdę dobry. Dodatkowo ma bardzo, bardzo przyzwoity wbudowany dać

Może teac vrds 25, lubie jak gra… to może być dobra kombinacja.

sprawdzałem ze wszystkim, co masz z Sansui. I z kilkoma innymi tez. 

Edytowane przez Samcro
3 godziny temu, Samcro napisał:

Polecam c.e.c. , można znaleźć  cd5 kieszeni nie wyczyści (za bardzo) i jest naprawdę dobry. Dodatkowo ma bardzo, bardzo przyzwoity wbudowany dać

Może teac vrds 25, lubie jak gra… to może być dobra kombinacja.

sprawdzałem ze wszystkim, co masz z Sansui. I z kilkoma innymi tez. 

Ten c.e.c naprawdę fajnie wygląda , a TEAC też jest na liście 

Jakbyś miał wybierać c.e.c czy TEAC ?

Panowie, ktoś wystawił 907mr, cena naprawdę atrakcyjna. Giełda hi-fi 

Sansui 907XR ,Meridian 508.20/24,Audiobyte Black Dragon,PMC fb1i, Zu Audio Libtec, Audioquest. 

32 minuty temu, darbucz napisał:

Nie muszę wybierać. Mam oba 😜

gdybym naprawdę musiał, to chyba c.e.c. . C.e.c. Mimo swojej „analogowości” jest bardziej detaliczny, nie tak ciepły, jak teac, a przez to bardziej wierny i naturalny w przekazie . Nie jest „cyfrowy” w tym, jak gra. 
Wiem, brzmi dziwnie , ze to niby analogowy a tu mniej”ciepły”. Ale tak jest 😉

Edytowane przez Samcro

Janku, fakt , tego nie wiemy. Lepiej kupić od kogoś zaufanego ( jak np. ja kupowałem od Ciebie kilka wzmacniaczy) , ale info może komuś się przyda. Zawsze może pojechac i w miarę sprawdzić, oczywiście jezeli ma jakieś  pojęcie o Sansui.

Sansui 907XR ,Meridian 508.20/24,Audiobyte Black Dragon,PMC fb1i, Zu Audio Libtec, Audioquest. 

Ciekawi mnie dlaczego sprzedaje, druga sprawa to cena z wliczonym serwisem Mariusza - trochę dziwna jak na ten model no chyba że koleś ma 707 ... Zdjęć nie widziałem więc nie powiem ...

Na allegro lokalnie jest jeszcze 907L extra za 6500 zł;. Nie wiem czy to nie ten egzemplarz z popalonym środkiem ... Kupującemu z forum zalecam najpierw o poproszenie zdjęć środka z góry i dołu - jak najbardziej dokładne ! Tamten egzemplarz to batalia z odbudową - jakieś 2-3 tysiące w samych częściach (ale raczej konieczny dawca ...) do dołożenia żeby miało, to sens i grało jak Sansui ... Nie mówię, że nie warto bo gdyby był za 4500 a nie za 6500 to sam brałbym go w ciemno ! Ja osobiście bardzo lubię serię L extra i uważam, że to iż o niej nie piszemy bynajmniej nie ma związku z brakiem jej wartości ...

Edytowane przez czubsi
14 godzin temu, darbucz napisał:

Teac-i są naprawdę bardzo fajne. Skoro interesuje Ciebie taki sprzęt i posiadasz dac to możesz rozpatrzyć transport TEAC T1. Nie kosztuje majątku i są jak wiadomo wyższe modele ale oczywiście droższe. Laser jest dostępny. Gra to naprawdę przyjemnie jak za taką kasę.

Pytałeś o kolumny Diatone.

Słuchałem Diatone DS-2000ZX z różnymi modelami Sansui (wiem że to inny model niż ten o które pytałeś) ale zawsze to Diatone. Gra to ciekawie i ucha nie skaleczy (osobiście używam kompletnie innych kolumny o odmiennej charakterystyce), także takie Diatone to raczej bezpieczny wybór. Te DS-2000 zbudowane są z litego drewna. Wykonanie obłędne jak na dzisiejsze czasy. Mogą nie grać, wystarczy się na nie gapić jak stoją i już jest dobrze. Ostateczne preferencje odnośnie brzmienia danych modeli są bardzo indywidualne i powinno się oceniać samemu.

Ten 907 MR i 607 NRA znam właściciela. To bardzo porządny człowiek, a sprzęty są w bardzo dobrym stanie. Po prostu  potrzebuje kasy na szybko (czasami tak jest w życiu) i nie ma tu drugiego dna. Dla kogoś to będzie okazja i tyle.
Jak tak dalej będzie w tym kraju to nie jeden będzie na szybko wyprzedawał różne rzeczy, takie czasy ( to tutaj piszę ogólnie o różnych przedmiotach i jest to wynikiem obserwacji otaczającej nas rzeczywistości).

Edytowane przez doktor_mun
1 godzinę temu, czubsi napisał:

Ciekawi mnie dlaczego sprzedaje, druga sprawa to cena z wliczonym serwisem Mariusza - trochę dziwna jak na ten model no chyba że koleś ma 707 ... Zdjęć nie widziałem więc nie powiem ...

Byl Luxman l590ax2, l570, m-7i, Sansui 907Mr, 907Xr, 607nra 2 i karuzela jedzie dalej przyszedl czas na Accu. Na poczatek bedzie accu e-270

2 godziny temu, janvideo24 napisał:

Misiek x

Racja, ta MR-ka w niezłej cenie. Pytanie jaki stan.

Stan mozna potwierdzic w Hifi Surgery - w jakim stanie przyszla i wyszla. Nie mam nic do ukrycia. 

6 minut temu, Cybermike1 napisał:

Byl Luxman l590ax2, l570, m-7i, Sansui 907Mr, 907Xr, 607nra 2 i karuzela jedzie dalej przyszedl czas na Accu. Na poczatek bedzie accu e-270

Strzała Byku.

Ja piszę raz na ruski rok, a widzę że napisaliśmy post jednocześnie 😃.
Ten A klasowy Luxman bardzo mnie ciekawi. Może ktoś ma taki wzmacniacz w domu. Nigdy nie maialem A klasowego wzmacniacza, poza tymi które tylko pierwsze waty oddają w klasie A, ale to było dawno temu. Chętnie bym sprawdził ta klasę A teraz.

Luxman L-595ASE teżmnie ciekawi, choć bardziej z wyglądu podoba mi się 590AXII.

Edytowane przez doktor_mun
1 godzinę temu, czubsi napisał:

Na allegro lokalnie jest jeszcze 907L extra za 6500 zł;. Nie wiem czy to nie ten egzemplarz z popalonym środkiem ... Kupującemu z forum zalecam najpierw o poproszenie zdjęć środka z góry i dołu - jak najbardziej dokładne ! Tamten egzemplarz to batalia z odbudową - jakieś 2-3 tysiące w samych częściach (ale raczej konieczny dawca ...) do dołożenia żeby miało, to sens i grało jak Sansui ... Nie mówię, że nie warto bo gdyby był za 4500 a nie za 6500 to sam brałbym go w ciemno ! Ja osobiście bardzo lubię serię L extra i uważam, że to iż o niej nie piszemy bynajmniej nie ma związku z brakiem jej wartości ...

Dlatego Paweł jesteś bardzo potrzebny na forum, żeby trzymać rękę na pulsie. ( Paweł , Janek i wam Panowie podobni).

20 minut temu, doktor_mun napisał:

Strzała Byku.

Ja piszę raz na ruski rok, a widzę że napisaliśmy post jednocześnie 😃.
Ten A klasowy Luxman bardzo mnie ciekawi. Może ktoś ma taki wzmacniacz w domu. Nigdy nie maialem A klasowego wzmacniacza, poza tymi które tylko pierwsze waty oddają w klasie A, ale to było dawno temu. Chętnie bym sprawdził ta klasę A teraz.

Luxman L-595ASE teżmnie ciekawi, choć bardziej z wyglądu podoba mi się 590AXII.

Wszystko przed Tobą, tylko trzeba portfel szykowac z l595 strasznie poszarzowali z ceną, 😪

Edytowane przez Cybermike1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.