Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy stopień analogowy CD Pianocrafta 410

dankam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym podmienić analogówkę cd od piano 410 2 transformatorami Monacor LTR - 110.

Bez wtórnika lampowego na wyjściu. Rozwiązanie takie wygląda na proste i tanie a przez niektórych stosowane i nawet chwalone w Berhingerze SCR. Czy do wystarczy do CS4392 podpiąć je do wyjścia AOUTA- nózka 19, AOUTA+ nózka 18 i AOUTB- oraz AOUTB+ a potem bezpośrednio do gniazd RCA?

No i czy waszym zdaniem poprawi to jakość dźwięku w porównaniu do standardowej analogówki?

.

Można zrobić tak jak mówisz, spróbuj a przekonasz sie jak brzmi, jak będzie lipa to wtórnik zalatwi sprawę. poczytaj sobie wątek o lampucerze ostatnie strony tam cos powinno byc na ten temat .

w zasadzie do opów nie ma co porównywać dźwięk jest naturalny, przestrzenny i dynamiczny, mocno szczegułowy ja lubię ale znam takich którzy wolą lekkie przygaszenie na korzyść plastyki barwy i miłego słuchania. Generalnie polecam słuchać różnych konfiguracji i oceniać samemu, ja przekonałęm się że to co jest wzorem dla mnie nie musi być dla innych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.