Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Technics Klub
IGNORED

Klub fanów firmy TECHNICS

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś odnawiał napisy/opisy przycisków na frontowym aluminiowym panelu wzmacniacza/CD Technics.

Gdzie można coś takiego odnowić najlepiej w Warszawie i z jakimi kosztami się liczyć ?

Może uda Ci się jakoś zdjąć tą czapke z oryginalnych kondów? Zawsze fajnie kiedy wygląda jak oryginał :)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Sądzę, że w ogóle cały plastik to ozdoba. Nie chcę dłubać w kondensatorach od mojej końcówki, ale mam inne. Od spodu wystają nóżki, a z góry jest coś jak silikon. Pewnie jak go wydłubię, to pokaże się normalny kondensator włożony w zieloną, ładną obudowę :-)post-32130-0-58298800-1351541513_thumb.jpg

SC-5, BB-5, 2 x SM-5, SA-1, DCD-SA1, B&W 802N

Kondensatory - wysyłka 20$ USPS ( bez śledzenia poza terytorium USA ) Cła nie było :-) mała wartość. Dwa tygodnie czekania.

Szczesciarz z Ciebie, mnie wychodzi 220 zielonych, wiec pewnie nalicza. Kiedys mi naliczyli od wagi paczki cos okolo 25kg mimo iz deklarowana wartosc byla $40. Takie mam szczescie. Musze jeszcze dokladnie pomierzyc czy mi wleza, stare sa 63mm szerokie a te maja 76.

Moje kosztowały 148$, ale na paczce było 24$ :-) Za to z Japonii ściągałem CD, było FOB ( free on board ), ale nasz celny nie honoruje tego. Policzyli se wg stawek YATA 1100$ za przesyłkę. I buliłem

Jeszcze tu jest sklepik, ale drożej niż w percyaudio : http://www.partsconnexion.com/capacitor_ele_nichicon_kg.html

Roban, to jak wymienisz daj znać gdzie i ile to kosztuje.

Jestem ciekaw czy jakieś słyszalne różnice w dźwięku usłyszysz ?

Edytowane przez mateusz(ek)

A gdzie masz dac do SL-Z1000? ;)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

z tyłu :-), za 11$, podpięty beczułkami do RCA od preampa.

Oryginał, SH-X1000 w drodze - trzeba było pozbierać trochę pieniędzy.

Każdy ma swoje, a 2000 dwa. Inaczej gra przez RCA i inaczej przez XLR. Przez światłowody jeszcze ich nie słuchałem. W łykend znajomy ma przynieść dedykowany światłowód do 1000 ( RP-CA5010 ) to porównam z tymi, co mam.

Koleżanki & Koledzy,

Pytanie z niższej półki Technicsa-)

Podjąłem decyzję o wymianie okablowania RCA do swojego zestawu. Wszystko gra na najtańszych możliwych "drutach" i wierzę, że z Waszą pomocą wszystko zagra choć trochę lepiej. Podpowiedzcie proszę jakie interkonekty rekomendowalibyście do połączenia:

SU-V8 z

SL-PS900 i

SH-8020?

Uprzedzę, że nie mam ambicji (ani możliwości finansowych) na kable z najwyższej półki. Liczę raczej na podpowiedzi racjonalno-zdroworozsądkowe w okolicach PLN 200 za RCA. Znajomi polecają QED Silver Spiral lub inne interkonekty QED. A Wy co byście poradzili z racji na znajomość Technicsa "od podszewki"?

Wielkie dzięki

PubLo

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.