Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo TX-SR602E grzanie pytanie do posiadaczy

kosmik903

Rekomendowane odpowiedzi

musze tutaj paru sprostować jakiekolwiek grzanie podzespołów elektronicznych przekłada sie na ich wytrzymałość ! czyli im wieksza temp tym bardziej narazone na awarie ! filozofom typu ..... dziekuje za zbedne komentarze bo i tak ich czytac nie bede:)

Jorkers co ty nie powiesz. Powiedz mi tylko dlaczego wzmacniacze grające w klasie "A" mogą robić za piecyk w domu a jakoś nie siada w nich przez to elektronika. Przypominam że każdy elektroniczny element ma określoną temperaturę działania a temperatury te nie są za niskie. Pamiętaj że tranzystor zagra dopiero swoim prawdziwym brzmieniem wtedy kiedy naprawdę się nagrzeje. Może i umiesz polecać każdemu "Yamahe" ale o elektronice masz małe pojęcie.

haha znawca sie znalazl:) tak sie sklada ze mam piecyk ktory pierwsze 15 wat oddaje w klasie a i grzeje sie niemilosiernie :) ale taka jego charaktesrystyka i odpowiednia budowa pod katem calkowitej izolacji tranow od reszty podzespolow , teraz pytanie co by sie z tranami stalo gdyby w A oddawaly 100 wat:) mogl bys piec kurczaki , apropo twojej znajomosci o elektronice to facet w ogole bym tematu nei zaczynał , i tak sie sklada ze takie Onkyo grzeje sie jak wzmacniacze pracujace w klasie A lecz niestety takiej szlachetnosci sie nie dorobil jeszcze bo jest to zwykły niedopracowany wół :) grzały to sie stare procesory INTELA , ciekawostka jest ze moje yamahy sa letnie nawet w upalne dni :) przeciez to niby ta sama elektronika :) a moze onkyo jeest ze złota?:)

koniusz przestan małolacie

Jorkers, to że yamaha letnia nawet w lato, to przecież wiadomo dlaczego. Słabe toto, mocy nie ma...

I potem się dziwisz, że gra bez wyrazu i pazura. Letni wzmak to letni dźwięk. Nudny jak poobiednia siesta. Ha, ciekawie się złożyło - nudna yamaha i nudna siesta (tonsil). Jak ty wytrzymujesz w takim towarzystwie? Chyba tylko brazylijskie seriale idzie na tym oglądać/słuchać :)

nie mczaj , da sie ogladac stare filmy nagrane w mono zremasterowane z vhs na dvd

jak tam 905?:) nei zepsula sie jeszcze?:) jak sie skopie daj znac przyjade osobiscie po nia bedę miał czym napalić w piecu zimą wkoncu to taki grzejnik :)

ty chyba mczaj nie zrozumiesz nigdy ze Onkyo niem ma racji bytu i tyle:) zauwazylem ze jak jade do bambrów po świniobiciu kupić kiełbase i szynke to na półce stoi Onkyo:) w sumie mnie to nie dziwi gumofilce ,ursus , kompost na wjezdzie do posesji a w mieszkaniu na ziemi bo szkoda szafki z paździerza stoi wypasiony spuchniety Onkyo i to zazwyczaj tak chwalone na tym forum i sasiednim 905:) mczaj mam pytanie niemasz czasem czerwonej karnacji na twarzy?:)

Do Autora wątku: jak chcesz mieć tutaj rzeczowe wypowiedzi ludzi, którzy znają się choć trochę i orentują w temacie a nie chcesz czytać "wypocin" nastoletnich prowokatorów to niestety musisz zablokować Jorkersa. Inaczej będzie kolejny do statystyki wątek w którym ten osobnik daje popis swoim dziecinnym przekomarzaniom. Zgosiłem już do moderacji ale to musi potrwać pewnie jakiś czas zanim zostanie ten "kolega" stąd zabrany ku radości normalnych forumowiczów.

Mczaj- daj spokój, Jorkers sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem w takich infantylnych przepychankach :-)))

Ja tam uważam że jorkersowi wzmacniacz firmy Onkyo spadł na głowę i stąd ta jego awersja do marki. Jak wiemy wzmacniacze są bardzo ciężkie i dlatego uraz pozostaje na długo, w tym przypadku już na stałe. Ewentualnie pozostaje jeszcze wersja wydarzeń w której jorkersowi lub jego rodzinie zrobili ludzie, pracownicy lub nawet Zarząd korporacji Onkyo tzw. Klan Onkyo jakąś krzywdę i stąd ta krucjata przeciwko firmie. W zasadzie po przeanalizowaniu niestety obie wersje są mało-prawdopodobne także pozostaje tylko posądzać naszego "kolegę" jorkersa o wrodzony debilizm, prostactwo, buractwo i kretynizm.

Oj tam, zostawcie już go. Mi go tak zwyczajnie po ludzku szkoda. Napisał niedawno, że nie ma żony/dziewczyny i yamaha mu je zastępuje.

Niestety, prawiczek rocznik 82 po prostu musi być sfrustrowany, kto by nie był.

ps. kolegów też pewnie nie ma...

• Redaktorzy

posprzątałem wątek i prosiłbym o zaprzestanie dalszego obrzucania się uprzejmościami".

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Fr@ntz, super.

Niedawno "sprzątałeś" inne wątki, w których dymił Jorkers vel Sebastian71 vel vitold_man vel marcin1982 vel hdtv_fanatic

Jorkers miał się poprawić. No i widzisz jak się "poprawił". Ile razy tak jeszcze będziesz po nim sprzątał? Naprawdę nie widać, że koleś rozwala zakładkę "kino domowe"?

• Redaktorzy

jak widać KD budzi również niezdrowe emocje ;-) Jest "Zgłoś do moderacji" i jeśli są zgłoszenia jest reakcja. Zamiast wzajemnie prawić sobie komplementa wystarczy kliknąć co trzeba i czekać na działania moderacji. Dzięki temu działaniom kosmetyczno - upiększającym podlega zdecydowanie mniej wpisów

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Działanie procesu inicjowanego przyciskiem "Zgłoś do moderacji" jest mi znane.

Tylko ja nie o tym. Na każdym szanującym się forum jest jeszcze instytucja "bana", z której korzysta się w przypadku stwierdzenia uporczywego łamania regulaminu.

10 na 10 awantur w zakładce "kino domowe" wywołuje nick jorkers. Wszyscy wiemy, że to recydywa, bo już raz był zbanowany. Rozumiem dobre serce i otwartość, ale skoro recydywista powraca i uporczywie łamie zasady "warunkowego" to chyba decyzja powinna być prosta. A tu nic. Na innym forum wyleciał po kilku wpisach. Dziwne to, skoro taki ABXPaweł wyleciał z AS, a w porównaniu z jorkersem to wzór kultury i elokwencji.

Nick jorkers uniemożliwia rzeczową dyskusję i obniża drastycznie wizerunek "kina domowego". Koniec końców zostanie on i będzie prowadził dyskusje z innymi swoimi nickami, bo nikt inny nie będzie chciał tu pisać.

Pozdrawiam i obiecuję, że będę Cię w ten sposób "nękał" po każdej kolejnej awanturze jorkersa.

"Jorkers vel Sebastian71 "

mczaj dość porównywania mnie do jorkersa , przechodzisz samego siebie zgłaszam to do moderacji bo tym sposobem obrażasz mnie i wprowadzasz w błąd kolegów forumowiczów w zakładce "kino domowe"

masz ciągle jakieś urojenia zajmij sie tematem a nie awanturami na forum ,zdaje mi się raczej ze nie jestem jorkersem , i tym sposobem poraz enty pokazujesz jaki jesteś beszczelny co zauwazyl juz nie jeden forumowicz , byłem zawsze cierpliwy i olewałem te twoje paranoje z przyrownywaniem mnie do jorkersa bo nie wdaje sie w gierki z małolatami ale tym razem zgłaszam to do moderacji i bede pisał do głownej administracji forum o zbanowanie Ciebie , jesteś bardzo zaczepny mało wnosisz do tematu szukasz zaczepek w strone jorkersa i da sie to zauwazyc w kazdym poscie czychasz na jego błedy moze facet jest porywczy ale jakąs wiedze posiada,

PROSZE MODERATORA O ROZPATRZENIE TEJ SPRAWY I MOJEGO ŻALU , PO PRZEZ MYLENIE MNIE Z INNYM UZYTKOWNIKIEM FORUM GDZIE NAGMINNIE STOSUJE SIE DO TEGO FORUMOWICZ "MCZAJ"

Jorkers, zdradzają cię błędy ortograficzne ("czychać", matko jedyna...), brak składni, literówki, pisanie nie po polsku generalnie. Jak już się logujesz na innego nicka, to sobie chociaż sprawdzaj pisownie.

mczaj, 9 Mar 2010, 21:05

>Jorkers, zdradzają cię błędy ortograficzne ("czychać", matko jedyna...), brak składni, literówki,

>pisanie nie po polsku generalnie. Jak już się logujesz na innego nicka, to sobie chociaż sprawdzaj

>pisownie.

Zgłosilem do moderacji, mam prawo żądać przestrzegania Regulaminu..????

("Zgłaszam do moderacji, znów mamy doczynienia z "rozdwojeniem jaźni" pana Jorkersa vel Sebastiana71 vel..... itd itp. Czy uporczywe łamanie zasad forum nadal może pozostać bezkarne? Przecież styl wypowiedzi, okropne błędy ortograficzne i gramatyczne wręcz wskazują, że to ta sama osoba. Czy nadal może śmiać sie w twarz Administratorom tego forum i nie liczyć się z opinią pozostałych forumowiczów? Czy naprawde nie ma sposobu na usunięcie trolla z forum?...")

A tak się z nas wszystkich śmieje wiadoma osoba: ....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

takiego priva dostalem od pana kultury mczaja gratuluje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zgłaszam do moderacji. Do jorkersa i jego klonów nie napisałem nigdy żadnego maila. Nie używam słowa "fagas". Jeśli już, to napisałbym mocniej. Jorkers jesteś zwykłym oszustem.

nieudolnie przeklejane, nie w linii, treść wyżej niż nick

Do Administracji - czy to też zostanie tylko "posprzątane"? Ten użytkownik dopuszcza się oszustwa!

w czasie rzekomego wysłania maila byłem najprawdopodobniej wylogowany, proszę to sprawdzić.

Ja od użyszkodnika witek_z NA PRAWDĘ dostałem wiadomość, cytuję:

"odpier**l się ode mnie"

(co administrator może sobie uprzejmie sprawdzić) i nie lamentuję . A Jorkers nie dość że odprawia szopkę to jeszcze wygląda to faktycznie na oszustwo - "pięknie".

Do administracji/moderacji:

Bardzo proszę o podanie wyników weryfikacji.

Jeżeli na forum jest techniczna możliwość założenia takiego samego nicka jak już istniejący (dziwne by to było, ale wszystko możliwe), to proszę wskazać kiedy został założony przez jorkersa lipny nick, z którego wysłał sam do siebie wiadomość.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.