Skocz do zawartości
IGNORED

DOBRY INTERKONEKT ZBALANSOWANy-poszukiwany

wulisu

Rekomendowane odpowiedzi

czemu nie samorobka jak jest dobra why not ? A mozesz podac linka o jakim konkretnie modelu kabla myslisz nigdy nie uzywalem XLR wiec nie jestem zorientowany. Dzieki za sugestie.

Pozdrawiam

Zawsze możesz "coś" kupić tanio. Tylko po co? Będziesz następnym narzekającym, ze kable nie działają. Będziesz musiał sprzedać ze stratą, kupisz następny... i wpadniesz w spiralę. Kup porządny kabel i basta. A jak nie chcesz przeznaczyć na ten cel przynajmniej 500 pln to daj w ogóle spokój temu pomysłowi. Dlaczego pięćset? Zapytają ci co mają kabel za 300 i są w niebie. Niech napiszą ile wydali żeby dojść do tego? Posłuchaj dobrej rady i idź na skróty bo ci z kablem za 300 lada dzień zaczną szukać czegoś lepszego.

Oczywiście to sumy orientacyjne, to dla czepialskich. Ale fakty są takie, że suma przeze mnie podana to suma wyjściowa, poniżej jej zabawa w kable jest NIEOPŁACALNA.

ps. No chyba, że kable są ci potrzebna dla szpanu przed znajomymi, w celach stricto wizualnych, wtedy zachęcam do skorzystania z usług firmy Audionowa, ładne i niedrogie. Dla audiofila bezużyteczne, ale ludzie z systemami, jak oni to ładnie nazwali "vintage" są zachwyceni.

Reasumując

Drogie do wydobycia smaczków, dla audiofili

Tanie, ładne dla reszty.

jest taka mala australijska firma, ktora utrzymuje (od dluzszego czasu) butik w hamburgu, produkujaca bardzo tanie kable zbalansowane, wlasciwie uniwersalne (okej, nie graja z dynaudio), robione ze stopu srebra i platyny. platyny jest od czorta malo, ale ona gra. firma nazywa sie platau i jest w sieci pod adresem platau.de. prowadzi sprzedaz wysylkowa.

ps chyba ze cos sie zmienilo, to ja przepraszam. moze kryzys i jej nie ominawszy

Proponuje posłuchać Vovox. Śmieszne pieniądze, a wartość soniczna tego niepozornego przewodu zawstydzi wiele hi-endów za grube pieniądze. Kapitalne przewody. Najlepsze z jakimi miałem styczność.

pozdr

Super tanich nie kupuje glosnikowe mam MusiWave Transparent i jest to super kabel z interconectow mialem kiedys DH-Labs Revelation kabel swietny moze warto sprobowac tej firmy jakis XLR, mam na mysli ceny kabli z drugiej reki.

Pozdrawiam

Drogie do wydobycia smaczków, dla audiofili

Tanie, ładne dla reszty

Słuszna uwaga.Szkoda wydawać kasy na tanie ic.Sam to przerabiałem.Poprostu szkoda kasy bo tani i tak zmienisz.I znowu plecy ...

Do założyciela wątku.

Jeśli posiadasz wystarczającą wiedzę do skonstruowania doskonałego kabla to muszę pogratulować.

Jeśli natomiast nie masz takiej wiedzy i masz zamiar kupić coś na metry i przylutować wtyki to nigdy nie będziesz pewien czy to gra tak jak ma grać.

Wydaj mi się, że jak kupuję jakiś kabel to kupuję również technologie, myśl techniczną. Tak przynajmniej wygląda praktyka. Wiadomo, że niestety kupuję też marketing. Ale w sumie bez marketingu nie sposób dotrzeć do tej czy innej firmy. więc ja osobiście godzę się z tym zjawiskiem.

Dla tych co myślą, że oszukają system jest zakładka DIY. Polecam. Kable za jeden złoty grają jak hi-end za jeden tysiąc zł.

Każdy sam wybiera którą drogą pójść.

Ma pytanie odnośnie SONY MDS-JA3ES.

Wizualnie prezentuje sięświetnie, w środku też pewnie podzespoł wyższej klasy, w końcu to ES. Ale za kompresję odpowiedzialny jest ATRAC w wersi zaledwie 3.5.

Czy w takim razie jakość nagrywania na tym sprzęcie będzię o wiele gorsza niż w takim chociażby MDS-JE520, który ma na pokłądzie ATRAC v4.5?

A moze ten ES ma inne podzespoły tak dobrane, że mimo iż jest tam ATRAC 3.5 to zagra on bardzo dobrze?

rugie pytanie odotyczy przenosnych MD z możliwością nagrania HIMD. Czy tak nagrana płyta będzie odtwarzana na każdym stacjonarnym odtwarzaczu MiniDisc, który niema możliwości zapisu HiMD?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.