Skocz do zawartości
IGNORED

GDN 20/40 - słuchał ktoś?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

conri, 3 Lut 2010, 09:45

>Zwykły niskotonowy Tonsila z przed lat trzydziestu

>80 cm średnicy ,40W mocy, stosowany m.in w SPACE 86 ,Altonach 70.Dudniawka.

Hehe

20 cm ;)

Mała wytrzymałość, niezbyt niskie zejście ...

zależy od skrzynki, zwrotki i wysokotonowca, ale nie spodziewaj sie satysfakcjonujacego dźwięku.

Tonsilowi też sie nie udało ze SPACE86, .Choć jak na tamte czasy to p o d o b n o grało.Mnie nie zadowalały nawet po uszlachetnieniu skrzynek wytłumieniem,Grało pudło a nie głosnik

Szkoda zawracać sobie głowę.Jest tyle ciekawych lepszych współczesnych głosników.

Anno 1989

Jadą zakupić węgiel,zauważam samochód ciężarowy przed sklepem :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pewnikiem coś dostali !

Zakupuje parkę Space 86.

Koszt, 92000.-

Tona węgla kosztowała 1800.- !!!

Zamiast kolumienek mogłem kupić 50000 kg. czarnego złota.

Wracając do sedna.

Głośniczki zaczynają grać kiedy zlasują się zawieszenia w 30l skrzynce ,closed!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

witam

robilem suba na tych glosnikach kiedys,ale patrz czy nie ma za gdn20/40 jakiej cyfry,ja mialem bez

skrzynka 48l,tunel 63mm srednicy i dlugi na 120mm,w malym pomieszczeniu gniecie nawet dobrze:P

Kiedyś zrobiłem na GDN 20/40/14 (wersja z aluminiowym kapslem) i GDWK 9/80/1 (z później zmienioną kopułką na plastykową) kolumnę w obudowie labiryntowej. Bas toto miało całkiem fajny. Zwrotnicą był kondensator na wysokotonówce, więc trochę przeszkadzał rezonans koło 3 kHz, więc GDN-a należałoby już koło 2 kHz ostro ciąc. Duża zaleta to spora efektywnośc, co pozwala głośno pograc mimo tych tylko 40 W.

Ja mam kolumny zamknięte z głośnikiem GDN 20/60. Nie twierdze że jest to jakiś super głośnik, ale wierzcie mi że ludzie nie takie badziewie mają w swoich kolumnach, o których myślą że są audiofislkie. Bas z takiego głośnika w obudowie zamkniętej jest naprawdę niezły - rozdzielczy, choć skuteczność wtedy jest dość niska. To głośnik 20cm solidnie wykonany jak na swoją cenę i naprawdę niełatwo go zastąpić jakąć tajwańską 12-stką !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.