Skocz do zawartości
IGNORED

Dobrej jakości terminale głośnikowe do zabudowy(wzmacniacz).

triode

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ temat o wtykach WBT umarł,może ktoś wie gdzie kupić dobrej jakości terminale głośnikowe do zabudowy(do wzmacniacza).Mile widziane srebrzone i rodowane o średnicy mhttp://stores.shop.ebay.pl/toolssales__W0QQ_sacatZtoolssalesQ5fQ5fW0Q51Q51Q5farmrsQ5A1QQ_sidZ808734966?_nkw=wbt&submit=Wyszukajontażowej ok.5mm.Czy wtyki z linku poniżej są oryginalne:

www.takefiveaudio.com - tam mozna znalezc wtyki i terminale głosnikowe innych producentów niz WBT, robione z miedzi, lub niemagnetycznego mosiądzu/(może nawet bronzu, nie pamiętam) dużo tańsze od WBT, a nawet od Eichmanna.

System gra dobrze, albo nie....

Dodam, że zamawiałem już u nich kilka rzeczy i planuje kolejne, na początku lutego, więc jak do tego czasu wytrzymasz, możemy zamówić coś razem. Chociaż akurat jak pamiętam, to przesyłki z Kanady są sosunkowo tanie (w porównaniu np. do USA)...

Kupowałeś w tym sklepie,to wiarygodny sprzedawca?Płatność Paypal?Takie gniazda mam,ale jest tam kilka ciekawych kabli z metra.Szukam gniazd głośnikowych o średnicy montażowej 5mm.Wszystkie chińskie i WBT mają 8-12mm.

Fajne kable z bulka są też w www.vhaudio.com, robione specjalnie wg ich specyfikacji (zamawiałem już dwa razy, ostatnio przedwczoraj). Te tutaj też są nawet ciekawe.

Szczęśliwie sprawa z terminalami została rozwiązana.Teraz potrzebuję:gniazda rca zespolone do montażu na płytce;dobrej jakości.Może ktoś wie gdzie kupić.

Czy ktoś zna lu używa gniazda RCA firmy CMC usa(takie jak na zdjęciu)?Lub Cardas srebrzone i rodowane?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

CMC miałem w CD Shanlingu. Potem wymieniłem na Furutechy. Różnica w dźwięku niewielka. Zatem CMC = bardzo dobre gniazda. Jak ktoś ma mniej przejrzysty system - to różnicy nie zauważy. CMC mam też w TVC. TVC się u mnie nie sprawdziło, ale do gniazd nie mam zastrzeżeń. Nie wyostrzają góry, dźwięk jest szybki. Dobre wybrzmienia. Dobra przestrzeń.

A w kwestii solidnych terminali głośnikowych - to Furutechy rodowane. Złagodzą górę, dźwięk popłynie itp. Są bardzo solidnie wykonane. Nie trzeba ich lutować - są na śruby. Jest to "plus", gdyż lutowanie rodu to makabra.

Terminale srebrzone i rodowane mam zamontowane,teraz kolej na gniazda rca.Nie chcę wymieniać tandety na byle co,więc pytam.WBT niestety są zbyt drogie.

Jak masz mało przejrzysty system - to nie wymieniał gniazd. No bo po co. A jak masz przejrzysty - to lepiej raz - a dobrze, czyli na coś naprawdę solidnego.

We wzmaku mam jedną parę zwykłych gniazd RCA za 5 zł, drugie to Furutechy. Z Furutechów jest lepsza "góra". Soprany są łagodniejsze, idą bardziej "w plany/przestrzeń", mniej w "punkt". Ogólnie dźwięk jest bardziej płynny, przyjemniejszy.

Podobno WBT są też bardzo OK. Gram srebrnymi WBT w interkonekcie Duelunda. Duża klasa. Jeśli RCA są takie same - to cho, cho ....

Zasadniczo to mam wrażenie, że jak dobry system, to rod i srebro dają łagodność i wybrzmienia, a jak system niespasowany - to idzie w ostrość.

Mam Krella kav300i-dżwięk jest ok.ale jak patrzę na jego plecy to zgroza.Dziwne,bo w srodku porządek i dobre podzespoły.System gra spokojnie,z kapitalnym basem i rytmem,łagodną górą.,ciepłą średnicą.Wzasadzie nie ma potrzeby zmian.

• 2 tygodnie później...

triode, 11 Lut 2010, 18:00

>Czy ktoś zna lu używa gniazda RCA firmy CMC usa(takie jak na zdjęciu)?

Ja wlasnie czekam na te gniazda dzis powinny do mnie dotrzec ( mam nadzieje ), bardzo prawdopodobnie bede mial jeden komplecik zloconych ( najwyzszy model ) do odstapienia ;-)

Dotarly :-) kupilem 5 kompletow wiec jesli ktos chce to jeden komplecik mam na zbyciu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.