Skocz do zawartości
IGNORED

ABX, czyli spokojnie to tylko awaria....

octavarium

Rekomendowane odpowiedzi

zaraz modrzew napisze, że to muls zaczął, muls napisze, że 500/100000zł, a stary_audiofil się zdenerwuje bo sprzęt jak dobry to wcale nie durny ;)

Walka dla walki się toczy. Testosteron się gotuje...

ale gdybys palton nagle poczuł jaja, to tescik czeka.Prosty- tylko gainclone i reszta.Tyle ze teraz bez nicowania.Tylko przelaczanie muzyki.W locie.W celu znalezienie tego czegos.jak poczujesz jaja.....daj znać.

Można indeksami A,B ustawić w odtwarzaczu jedną frazę aby odtwarzacz grał ją na okrągło.

To znacznie ułatwia typowanie i powtarzana fraza staje się....było nie było utworem,dość monotonnym co prawda,ale jednak;)

l'enfant sauvage

A propos tego elementu dźwiękowego,który wykorzystałem do testu:przed testem nie wiedziałem,że to z niego będę korzystał.Wczoraj zindeksowałem owy fragment i wsłuchiwałem się w niego do momentu...aż już nie dało rady dalej.To wytwarza w pamięci coś na kształt matrycy,każde odstępstwo od "oryginału",nawet niewielkie może być z dużo lepszą skutecznością potem wyłapywane.Jestem przekonany,że w tej chwili powtarzając test,nie zszedłbym poniżej 80%.Z czasem można by dojść do sporej wprawy i typować wzmacniacze w okolicach 100%.To wymagałoby,podejrzewam czasochłonnego i systematycznego treningu.

l'enfant sauvage

nie neguje i mozna by to powtórzyc w tescie,.Jednak słuchajac gainclona z czyms za 100000zł mozemy oprzec wrazenia na normalnej muzyce, zakladajac ze róznice sa drastyczne.

za 4 minuty start promu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tak trochę pół żartem....ktoś tam jakiś czas temu głośno krzyczał i podawał linki gdzie do wyciągnięcia było 1mln$ za zaliczony test ABX.Myślę,że ktoś niesłychanie wytrwały,systematyczny po kilkumiesięcznym treningu byłby w stanie rozróżniać dwa wzmacniacze,bez względu na ilość powtórzeń,sesji ze stałą 100% skutecznością.Tu widzę jedyną możliwość "oszukania" testu.

W każdym innym przypadku,tester,wzięty niejako "z ulicy" nie ma zbyt wielu atutów aby wyjść obronną ręką z testu.

Trzeba by było być na przykład takim P.Samprasem audio;) i potrafić zaserwować w jednym meczu 51 asów.Trafić piłką w sam róg pola serwisowego z taką siłą aby przeciwnik nie zdążył zareagować...tego nie można się nauczyć w ciągu godziny.Trudność w zaliczeniu testu oceniam na poziomie wyrównania rekordu asów Samprasa.

No chyba,że kłam temu twierdzeniu zada test 500 vs 100.000;) Powinno być łatwiej.

l'enfant sauvage

Powinno byc latwiej???

Bardzo ciekawe-tzn.powyzsze stwierdzenie nie daje nam pewnosci,bo mozna powiedziec tak-

A moze sie uda??-wlasciwie to samo znaczenie,czyli nic pewnego.

Przy tej proponowanej roznicy cenowej[jak i walorach sonicznych] porownywanych klockow bardzo

waznym pewnikiem jest to-na ile urzadzenie do testow ABX DEGRADUJE DZWIEK -zblizajac soicznie

urzadzenia uzyte do testu??

A propos Samprasa:należy się sprostowanie,nie do niego należy rekord asów jednym spotkaniu,jednak zawsze miał ich w meczu sporo;),no a od pewnego momentu oddawał za każdego zagranego przez siebie asa 100$ na cele charytatywne:)

l'enfant sauvage

stary audiofil, 8 Lut 2010, 10:31>>

na ile urzadzenie do testow ABX DEGRADUJE DZWIEK -zblizajac soicznie

>urzadzenia uzyte do testu??>>

Można chyba bez komparatora,jedynie przepinać kable głośnikowe,chyba to niewielkie utrudnienie.

l'enfant sauvage

• Użytkownicy+

na ile urzadzenie do testow ABX DEGRADUJE DZWIEK -zblizajac soicznie

>urzadzenia uzyte do testu??

Pamiętajmy, że poza samym przełącznikiem dochodzi nam jakieś 4m kabla do połączenia.

• Użytkownicy+

Panowie można zrobić jeszcze wiele testów. Sądzę jednak że odpowiedzi przewinęły się już wiele razy w naszych dyskusjach. My ciągle chcemy sobie lub innym coś udowodnić, przeciwnicy że nie słychać (chociaż widzę że nawet muls sądzi że jednak różnice choć minimalne to są), oraz zwolennicy że słychać (chociaż trudno to udowodnić). Dojdźmy więc do wspólnych wniosków, proponuję przyznanie że różnice istnieją (mulsie czy octavarium wyglądał na człowieka który strzela w ciemno ?), ale są niewielkie w większości (może lepiej - często).

Robert

muls

Mimo,że zastoswałem sie do twojej prośby(cipcip robiłem na bocku)to nic to nie dało.Olali cie.

To co z tą deklaracją?Nie masz chętnych?Boją sie ciebie...pewnie.Nic dziwnego ze szwankującym zegarkiem jesteś niebezpieczny.

Mulsik ty tu o dupie maryni, a poważna sprawa wyszła w dziale stereo:

Ukryta Zawartość

"Therion

8 Lut 2010, 12:15

Powiem Ci lepszą rzecz - przez przypadek mam w domu inne źródło. Sam laser w pudełku bez DAC. Specjalnie podlączylem go kablem, który zmulił 10L do swojej maxi a 6002 tradycyjnie do wzmacniacza :) i... nadal zero róznicy. Mam podpiete to pod dwa różne wejścia, pilotem steruję wybór źródel, przełączenie następuje w ułamku sekundy. Zapuszczam dokładnie tą samą płytę w obu i przełączam m.jednym źródłem a drugim. I zadnych zmian - ani w scenie ani w barwie brzmienia. Podejrzenie zatem pada na Yaqina i tajemne moce w nim zaklęte, które sa sprawcą tego zjawiska.

Bo inaczej tego nie pojmuję. Przynajmniej różnica wynikająca z kabli powinna być słyszalna a tu nic kompletnie. Taaa...

Hmm... dlatego zaczynam podejrzewać Yaqina o czarną magię. Odgrywa wszystkie utwory w podobny sposób - dokładnie taki jak lubię, źrodło dla niego nie robi róźnicy, kable specjalnie tez nie, ani wymiana lamp.... Ciekawe. W 10L wszystko było słychac natychmiast - kazda zmiana a tu nie"

To coś dla Was - będą dowody na to, że kable i CD grają tak samo. Życzę powodzenia.

Ukryta Zawartość

wiesz co modrzewek...to zaproszenie do testów jest grzecznosciowe.Tak naprawde to mi to... lata, czy wy macie to, czy tamto.Mysle ze pozostaje wam juz tylko iskanie.Myslenie to nie wasza domena.CÓS jak małpy w klatce.Te kabelki z kokardką w drewnianym pudełeczku a to siecióweczki z balonikiem.Sama obserwacja was jako menazerii juz jest wystarczajaco frapująca.

Muls

Wykaz sie choc troche i dawaj Rebcia do tescikow-ino mig,bardzo Cie prosze.

Rebciu

Tak duzo napisales o sobie i takie masz propozycje-to mam jedna dla Ciebie,taki wylewny gosc jestes,

wiec przybadz z otwarta przylbica i uczestnicz moze cus kupisz se do grania,tylko bierz najtansze,

bo wszystko gra tak samo-wiec po co przeplacac.

Wiesz co mułssie...wyłazi z ciebie wszystko w tym poście.Powiedz czy byka h.j boli jak sie krowa cieli?Czy nie boli?Co ciebie obchodzi czy sobie ktoś kokardki do kabli przypina,czy fortepian pozłacany na ścianie trzyma...może nawet na suficie?To za jego,nie twoje pieniądze zakupione siecióweczki z balonikiem i kokardką.Wyłazi z ciebie skrzętnie ukrywany...małorolny!Zostaw tą zawiść bo cie doprowadzi do piachu.Nie czytaj mnie(tak jak się odgrażasz)i nie odpisuj,mam twoje brednie tam gdzie słońce...jak będziesz pracował na moje kaprysy to wtedy wezmę to pod uwage...może.

palton, 8 Lut 2010, 12:36

>Dojdźmy więc do wspólnych wniosków, proponuję przyznanie że

>różnice istnieją (mulsie czy octavarium wyglądał na człowieka który strzela w ciemno ?), ale są

>niewielkie w większości (może lepiej - często).

kompromisowo to można nawet dojść do wspólnych wniosków, że słońce kręci się wokół ziemi :))

Ale z pogardą dla faktów...

W nauce i statystyce jest to najczęściej 5% poziom istotności, i już. Kompromisowo, to można na piwo pójść...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.