Skocz do zawartości
IGNORED

Frupowe zamówienie na parowane 2SK1529/2SJ200 i 2SK170BL/2SJ74BL

Henryk Kwinto

Rekomendowane odpowiedzi

Ale ja nie miałem zamiaru nikogo osądzać, to nie jest śledztwo ani sąd. Po prostu chciałem wyjaśnić sytuację, a skoro PW zawodzi, to może w temacie zainteresowani przeczytają.

co innego dowiedzieć się, że zamówienie opóźnia się z winy 6-ciu osób, a co innego, gdy są tylko 2 osoby; skoro nie zajrzeli na forum (wtedy widać nowe pw), to nie sądzę, by czytali wątek - kilka osób było zdziwionych, że proszę ich o jakieś potwierdzenia, co oznacza, że nie czytali wątku o j-fetach, lecz odpowiedzieli na moje pw

U mnie też był problem z prywatnymi wiadomościami - mimo wysłania w ogóle nie doszły i nie było ich w zakładce wysłane, więc proponuję podać tutaj nicki kolegów. Nie powinni się obrazić, tym bardziej że to może być wina forum.

eLKa, 7 Mar 2010, 17:14

>co innego dowiedzieć się, że zamówienie opóźnia się z winy 6-ciu osób, a co innego, gdy są tylko 2

>osoby; skoro nie zajrzeli na forum (wtedy widać nowe pw), to nie sądzę, by czytali wątek - kilka

>osób było zdziwionych, że proszę ich o jakieś potwierdzenia, co oznacza, że nie czytali wątku o

>j-fetach, lecz odpowiedzieli na moje pw

Zamówienie się nie opóźni. Jeszcze czekam na część j-fetów i muszę je pomierzyć. Potrwa to co najmniej 10 dni, jak nie dłużej.

wiem o tym, ale w przypadku innych zamówień, w których zakup realizowany jest po wpłacie pieniędzy na konto zwykle się opóźnia właśnie przez takie "czarne owce", co irytuje pozostałych współuczestników zamówienia

Krótka relacje z placu boju.

Pomierzyłem przeszło połowę j-fetów i czekam jeszcze na ostatnią partię i jeżeli dojdzie do piątku, to może mi się uda zakończyć pomiary do niedzieli lub poniedziałku i wklepać je do arkusza aby łatwiej dobierać w pary czy czwórki. W środę 17-go marca lecę na 5 dni do Niemiec i będę miał trochę czasu na korespondencję i organizację wysyłek. Mam mały problem z kontem bo tak się jakoś złożyło, że nie mam w obecnej chwili konta w Polskim banku, a sądzę, że byłoby wskazane. Mam nadzieję, że uda mi się ten problem załatwić. Kidy będę już gotów do wysyłek podam, a raczej eLKa poda nr konta, konkretne kwoty i wówczas każda wpłata będzie się wiązała z wysłaniem j-fetów. Jednak proszę o wyrozumiałość. Najprawdopodobniej będę sam adresował, pakował i wysyłał. Nie wiem ile czasu, to pochłonie ale będę każdorazowo po wysłaniu danej partii podawał listę osób do których wysyłki wyszły.

Proszę osoby, które mają konkretne życzenia odnośnie prądu Idss o wysłanie powtórnie jej do eLKi. Mam tyle wiadomości na PW, że trudno mi cokolwiek znaleźć.

Wiadomość dla zainteresowanych projektem D-NFB. W końcu mam Dale i już nic nie stoi na przeszkodzie aby wzmacniacz zagrał w ten weekend. Po powrocie z Niemiec planuje pomiary i w miarę szybkie zamknięcie zamówienia i oddanie projektu PCB do wykonania.

Mam nadzieję, że teraz już pójdzie z górki.

Proszę chcących wysłać dodatkowe 2sk1529/2sj200 aby zwiększyć ilość mosfotów przy parowaniu o wiadomość na PW, podając w niej deklarowaną ich ilość. Podam tym osobom adres na który będą mogli je wysłać.

• 2 tygodnie później...

Robertinus, 20 Mar 2010, 17:19

>Jakie wieści z "placu boju"?

Wszystkie j-fety pomierzone i wartosci wpisane do arkusza. W poniedzialek wracam do IRL i powoli zaczne dobierac w pary i czworki. Jednak ciagle mam dylemat odnosnie metody dobierania. Czy kierowac sie tylko Idss - dla projektu D-NFB jest prawidlowe, czy dobierac metoda ktora zalecil dodo, czyli z mniejszym Idss dla 2sj74.

Nie wiem do jakich ukladow beda stosowane pary 2sk170/2sj74 i dlatego nie wiem jaka metoda dobierac.

poproś zamawiających , aby się określili czy chcą :

- o tym samym idss ( standartowa opcja )

- o różnymi Idss wynikającym z różnych poziomów wzmocnienia dla sk / sj

i masz problem z głowy ;)

dodo, 20 Mar 2010, 17:43

>poproś zamawiających , aby się określili czy chcą :

Pewnie masz racje. Nie chcialem dokladac sobie, a przede wszystkim eLKa zeby nie mial wiecej pracy bo to kolejne dni zbierania informacji. Jednak widze, za raczej nie bedzie innego wyjscia. Oby zainteresowani wiedzieli jakich par potrzebuja.

eLKa, 20 Mar 2010, 19:31

>ja to nawet już polubiłem te arkusze... ;-)

Juz sie martwilem, a tu prosze.

Poprosze wszystkich zamawiajacych j-fety 2sk170/2sj74 o napisanie na PW eLKi w jaki sposob mam dobierac, czyli dokladnie, to co zaproponowal dodo

- o tym samym idss ( standartowa opcja )

- o różnymi Idss wynikającym z różnych poziomów wzmocnienia dla sk / sj

jak do tej pory 12 osób wie jakich chce tranzystorów;

niektórzy w ogóle tu nie zaglądają i nie czytają PW pomimo tego, że wpisali się na listę - prawda Cudak10?

ale w innych tematach forum są aktywni...

BB84, 20 Mar 2010, 21:31

>Ponawiam pytanie - jakie są wymagane do projektu D-NFB ?

Sprawdzilem na zywym organizmie i dla projektu D-NFB potrzebne sa o jednakowym Idss.

Ci ktorzy zamawiaja do tego projektu nie musza sie martwic, przysle odpowiednie pary.

Przy okazji mam pytanie i prosilbym w tej sprawie i wyslanie wiadomosci na moje PW. Jezeli zamawiajacy j-fety do projektu D-NFB sa wpisani na liste kompletu czesci i jeszcze wpisali sie na liste w tym zamowieniu, to to oznacza, ze chca dodatkowo, oprocz tych zamowionych w komplecie czesci, otrzymac dodatkowe j-fety?

Inaczej. Prosze osoby wpisane na obie listy o sprecyzowanie zamowienia abym wiedzial czy wysylac j-fety z komletem czesci czy oddzielnie i ile konkretnie mam wyslac.

eLKa, 21 Mar 2010, 19:36

>niektórzy w ogóle tu nie zaglądają i nie czytają PW pomimo tego, że wpisali się na listę - prawda

>Cudak10?

>ale w innych tematach forum są aktywni...

eLKa, nie przejmuj sie takimi przypadkami. Od przybytku glowa nie boli.

Kolega cudak10 juz dawno zostal skreslony na mojej liscie.

eLKa, 21 Mar 2010, 20:51

>Henryku - nie robimy podziału?

Sa osoby zapisane na komplet czesci do D-NFB i kilka par 2sk170/2sk170 i 2sk170/2sj74.

Chce miec jasnosc ile w koncu zamowili i kiedy mam je wyslac.

Mozna tez zastosowac inny wariant.

Ten kto zaplaci za zamowione j-fety razem z przesylka dostanie je niezaleznie od zamowienia kompletu czesci.

eLKa, 21 Mar 2010, 21:27

>chodziło mi o podział 2sk170/2sj74 na pary z takim samym Idss i z różnym Idss

Alez robimy. Chcialbym jedynie wyjasnic status zapisanych na komplet czesci do projektu D-NFB i jednoczesnie zapisanych na j-fety w tym zamowieniu.

eLKa powidomil mnie o pewnych sprzecznosciach w wiadomosciach na jego PW i wyglada na to, ze musze jesze raz glebiej wyjasnic problem parowania i to wylacznie par 2sk170/2sj74.

Pary dobierane wedlug klucza ktory podal mi dodo gdzie 2sj74 ma mniejsze Idss w stosunku do 2sk170 dotyczy sytuacji w ktorej pary maja pracowac z konkretnym wzmocnieniem. Z pomiarow dodo wychodzi, ze zblizone wzmocnienie uzyskuje sie wlasnie wtedy gdy 2sj74 ma mniejszy Idss.

W projekcie D-NFB uklad pracuje praktycznie w nasyceniu i jest to przypadek gdzie Idss=Id. Dodatkowo sprawdzilem j-fety w dzialajacym wzmacniaczu i wychodzi na to, ze powinny byc dobierane z tym samym Idss.

Aby juz wiecej nie mieszac poprosze jedynie osoby potrzebujace 2sk170/2sj74 dobierane wedlug klucza dodo o poinformowanie o tym eLKe i tylko te osoby otrzymaja tak dobrane pary 2sk/2sj.

Reszta par bedzie dobierana z rownym Idss.

Witam serdecznie.

Mam nadzieję, że wszyscy powiadomili eLKę w jaki sposób chcą mieć sparowane 2sk170/2sj74 bo zaczynamy następny etap, czyli wpłaty i przesyłki.

Jeśli kolega eLKa się zgodzi wykonać tą niewdzięczną pracę, to do końca weekendu każdy powinien dostać maila z danymi konta bankowego oraz kwotą do wpłaty wynikającą z załączonego podliczenia zamówienia.

Ma już mosfety 2sk1529/2sj200 ale nie miałem czasu je pomierzyć. Ostatnio pracuję po kilkanaście godzin dziennie i praktycznie nie mam już siły na hobby.

Doszliśmy z eLKą do wniosku, że w wysyłanych mailach z danymi do przelewu nie będzie typowego rozliczenia wynikającego z ilości zamówionych par plus kwota za przesyłkę, a jedynie całościowa kwota.

Napisze ile kosztuje para i przesyłka i niech każdy sam sprawdzi czy kwota się zgadza.

2sk170/2sk170 -> 1,30/1,30 -> 2,60

2sk170/2sj74 -> 1,30/2,70 -> 4,00

Przesyłka 4,00

eLka będzie miał mniej pracy, a myślę, że sprawdzenie nikomu nie przysporzy problemu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.