Skocz do zawartości
IGNORED

jaki komplet kolumn do 3000 zł

ReNtGeN

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej nowy. 663 albo 765, no chyba że jest coś lepszego.

Co do kabli to nie bede do tego przykładał dużej wagi. ten procab co pisałes można gdzieś kupić niżej niż za 6 zł ?? Bo na allegro nie schodza niżej.

Jóź nie pamiętam ile kosztuje:( Skoro nowy ampli to różnice w dźwięku będą nie wielkie. Teraz kwestia detali:wygląd,opcje,pilot,łatwość w obsłudze,wejścia,wyjścia. Ale to za słabe sprzęty żeby napędzić te kolumny. Ja mam o model słabsze i Denon 1910 nie dawał rady.(nie chodzi o to ze nie grał. Dźwięk był porostu pusty itp). Dlatego sprzedałem ampli prawie ze nowy 1910 kupiłem o 900zl tańsza Yamahę i jest ok.

Suba narazie nie bedzie. Gościu co sprzedał mi mordaunty mówił że basu bedzie nawet za duzo przy takim metrażu. Nie wiem co z tym amplitunerem zrobić, co wybrać ?

pytanie do Dariusza czym napędzasz swoje mordaunty ???

A wogóle czy jest jakiś stosunek jaki powinien byćzachowany przy doborze mocy głośników do mocy amplitunera ?? Np. Kolumna 100W powinna byćpodpięta do wzmacniacza 150 w ???

ReNtGeN, 23 Lut 2010, 09:18

>Suba narazie nie bedzie. Gościu co sprzedał mi mordaunty mówił że basu bedzie nawet za duzo przy

>takim metrażu.

Gościu tak mówił bo chciał sprzedać. Kino domowe (muzyka 5.1 zresztą też) bez suba jest niepełne i ułomne. Mówienie, że "basu będzie za dużo" jest stawianiem sprawy na głowie. Suby schodzą znacznie niżej niż jest w stanie zejść najlepsza nawet kolumna. I o to właśnie chodzi.

Dlatego napisałem ze narazie nie bedzie. Nie moge wszystkiego kupić na raz. Już z tym amplitunerem bede miał kłopoty. Suba kupie później . Wogóle zobacze jak to gra i wtedy się wypowiem na temat basu.

ReNtGeN, 23 Lut 2010, 13:28

Rzecz nie w tym, aby bas rozwalał ściany, a sąsiadowi spadał żyrandol. Chodzi tylko o to, aby schodził jaknajniżej. A to jest w stanie zapewnić wyłącznie subwoofer.

Też sie ciesze ze kupiłes te kolumny jests kolejna osoba która dała sie na nie namówić .Firma Mordaunt Short powinna postawić dobrą kolacje.......Cena za jaka je kupiłes jest naprawde dobra same 908 kosztują cos koło tego.Suba dokup pózniej musisz to zrobic napewno.Kolumny są na tyle uniwersalne ze potrafia zagrac z kazdym zestawem,kwestia tylko taka że z dobrze dobranym zagrają juz bardzo dobrze.Yamaha RX-V 663,765 jest napewno lepsza od Denona AVR-1910,to po pierwsze.Ja mam do nich Marantza SR-6003 i do stereo wzmacniacz Yamahy który mam podłaczony do amplitunera przez pre-out.Gra swietnie.Jak zalezy ci na dekoderach HD to moga byc te Yamahy,Moze byc Marantz SR-5004,6003,Onkyo 805,Harman 255,260 .Ceny tych amplitunerów to od 1500-2800.Jak bedziesz kupywał Blu-reya z dekoderami w sobie i wyjsciem analogowym ,ale to musi byc dobry model,to możesz kupić Yamaha a1,ax1,RX-V 1700 ,2500,2600,4800 ,to starsze modele,ale jak nie zależy ci na HD to najlepszy wybór.Kable bez zadnych końcówek może być ten pro-cab 25.Napisz jakie wrazenia z odsłuhu kolumn,i na jaki amplituner się decydujesz,nie daj sie wkręcic w niskie modele Yamah,Denonów Harmana,Marantza,bo nie będziesz zadowolony.

Można powiedzieć że doszły. tylko wydarzył im się mały wypadek po drodze i trochę się zniszczyły. Własnie wyjaśniam co dalej ze sprzedawcą. Podłączyłem je pod jakiś apli panasonika i grają powiedziałbym poprawnie ale to może kwestia byle jakich kabli i tego amplitunera że mnie jakoś specjalnie nie zaskoczyły. Nie jestem też adiofilem i nie wiem czy jestem w stanie wyczuć różnice jak ede miał inny amplituner. Jak kupie własny i nowe kable to się odezwę.

No to jakies fatum z tymi kolumnami bo daro986 tez miał duze przeboje z tymi kolumnami a konkretnie ze sprzedawcą.Ja miałem chyba duzo szczescia.Amplituner musisz miec inny albo przynajmniej wzmacniacz.Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...

Zdecydwałem sięna ampli Yamaha. Tylko teraz jeszcze nie mogę się zdecydować czy ma być to model 765 czy troche dołożyc i kupić 1065 ?? Jak myślicie będzie odczuwalna różnica w zestawieniu z tymi głośnikami Mordaunt ??

Wogóle jakby mi ktoś różnice tak w jednym zdnaiu okreslił między tymi aplitunerami to byłbym wdzięczny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.