Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  217 członków

Xindak Klub
IGNORED

Xindak Club

Rekomendowane odpowiedzi

góra 5% i to 4% w bardzo wysokich zakresach cenowych. Nawet jak wiesz ASR jest niezbalansowany a wejścia ma.

Wybrałem Lavardina. To dźwięk z innej bajki i na prawdę trudno znaleźć coś podobnego. Mnie się nie udało. Na szczęście dobrze zgrywa się z DAC-20 Xindaka. Miałem na chwilę Hegel HD25 i brzmi zdecydowanie inaczej nić DAC-20. W skrócie bardziej cyfrowo podczas gdy DAC-20 analogowo-barwowo.

Iceman007 - słuchałeś Lavardina? jak się ma do najlepszych Xindaków?

Ja po wymianie w DAC-20 lamp i kondensatorów wyjściowych zyskałem na barwie.

Szkoda, że Lavardin nie próbuje swoich sił w dacach.

Lepiej niech robią jedno dobrze. DAC-20 jest fajny i dalej z wielkim sentymentem go wspominam bo to był mój pierwszy przetwornik, który grał muzykę i nic więcej nie miało znaczenia natomiast można jeszcze sporo lepiej, ale tylko pod kątem wglądu w nagranie. Barwowo ten przetwornik wymiata i tak samo muzykalność jest niesamowita.

Co do Lavardina odpowiedz poszła na priv.

A teraz pytanie za sto punktów - jakie zmiany w dźwięku zaszły w was po wygrzaniu Integry P-AM (II)?

Bo tak jak bas, rozdzielczość i dynamika mnie od początku zabiły na miejscu, tak w połączeniu z resztą toru, środek brzmi dość szczupło i jasno u mnie.

A teraz pytanie za sto punktów - jakie zmiany w dźwięku zaszły w was po wygrzaniu Integry P-AM (II)?

Bo tak jak bas, rozdzielczość i dynamika mnie od początku zabiły na miejscu, tak w połączeniu z resztą toru, środek brzmi dość szczupło i jasno u mnie.

hmm a ja myślałem że właśnie środek w tym wzmacniaczu to wypełnienie i nasycenie niczym w lampie el34 z racji klasy A, a jak pozostali posiadacze tej integry ocenią środek pasma w P-AM?

ja długo szukałem wzmacniacza na półprzewodnikach i wiem, że do 10kzł to tylko z lampy można coś z nasyceniem środka znaleźć. I chodzi o ten dolny środek, który daje całą przyjemność słuchania - przynajmniej mi. Goldennote S-3 Signature miał ładne wypełnienie ale brak powietrza i kiepska stereofonia.

ja długo szukałem wzmacniacza na półprzewodnikach i wiem, że do 10kzł to tylko z lampy można coś z nasyceniem środka znaleźć. I chodzi o ten dolny środek, który daje całą przyjemność słuchania - przynajmniej mi. Goldennote S-3 Signature miał ładne wypełnienie ale brak powietrza i kiepska stereofonia.

nie słuchałem ale z wielu wypisów jakie czytałem to chyba Roksan Caspian oraz Xindak XA-6800se powinien grać pełnym i nasyconym środkiem? Edytowane przez krzysiekol

najlepiej wypożycz za kaucją. Posłuchaj i będziesz wiedział jak jest naprawdę.

Każdy inaczej odbiera dźwięki. To co dla jednego jest delikatne i nasycone dla drugiego nadal za ostre i chude.

a co sądzisz o Lavardin IS

słuchałem ale IS Reference i gra gładko z nasyceniem na średnicy nie spotykaną na półprzewodniku nawet w klasie A - to inna szkoła brzmienia za te pieniądze. Co ważne podkreśla dolną średnicę jak SET. Nic co słuchałem do 20 kzł czegoś podobnego nie proponowało - sami barbarzyńcy na rynku. Xindaka A600E nie wypożyczałem bo 50kg wagi odstraszyło mnie. Nie wierzę by Xindak podobnie grał. Co ciekawie Lavardin nie brzmi ciepło i to jest jego kolejna zaleta. Ma małą moc i tak naprawdę to idealny wzmak dla melomanów, którzy nie słuchają tak aby sąsiedzi o tym wiedzieli, he he. Na niskich poziomach gra wyjątkowo soczyście. Co prawda przy Czajkowskim może zabraknąć pary ale przy symfoniach Mozarta pod Bruno Weilem sama radość słuchania. Pożycz i zobaczy czy to Twoje brzmienie. Najlepiej nadaje się do klasyki HIP i wokalu.

Wracając do tematu.

"A teraz pytanie za sto punktów - jakie zmiany w dźwięku zaszły w was po wygrzaniu Integry P-AM (II)?"

U mnie całościowo złagodniało, uspokoiło się.

Jest kontur, szybkość, szczegół ale jednak na spokojnie. Jednak by faktycznie opisać zmiany to musiałbym mieć nówkę nie wygrzaną.

"środek brzmi dość szczupło i jasno u mnie"

A to się mocno zdziwiłem bo już z Creek Destiny CD wzmak miał środek miły i pulchny, a obecnie z Xindak Muse 1.0 Deluxe to średnica cud miód malina :-)

Właśnie ta piękna średnica mnie urzekła w wzmaku!

Kolega chyba nie trafił z setup-em systemu.

Pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

hmm, ta integra daje radę napędzić ATC11?

jak napisalem w klubie to musi dawac rade inaczej bym nie pisal;]

ja bym bardziej zwatpil w polaczenie tego Nada z ATC..:)

<Firma>

Witamy i gratulujemy udanego zakupu:)

udany od dawna..

Edytowane przez FIRMA

jak napisalem w klubie to musi dawac rade inaczej bym nie pisal;]

ja bym bardziej zwatpil w polaczenie tego Nada z ATC..:)

udany od dawna..

nad ma zmierzonej mocy 120W na kanał, barwy wyrafinowania itp może brakować nadowi do xindaka ale dynamiką i wydajnością prądową to dwa takie xindaki nie dadzą to co zaoferuje ten nad w tym przypadku Edytowane przez krzysiekol

Czy moge Cie prosic o podzielenie sie wrazeniami jak to gra? Mam rowniez PA-M tylko koncowke mocy

pozdrawiam

Sam cedek Muse 1.0 Deluxe w stosunku do Creek Destiny CD wypuszcza z kolumn niskie tony, średnica jest miła cieplejsza a wysokie czyste i szczegółowe, scena się poszerza na boki bardzo . Przy czym w zależności jakie wyjście RCA użyjesz to masz inaczej ułożony dźwięk.

A porownywales moze PA-M z Roksan Kandy K2?

Nie miałem okazji.

Witam w klubie z integrą Xindak PA-M :)

No nie wierzę, gratulować zatem i cieszy mnie iż kolejna osoba potwierdza to co ja odkryłem że jest to porządny klocek :)

Pozdrawiam chłopaki/panowie ;)

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Sam cedek Muse 1.0 Deluxe w stosunku do Creek Destiny CD wypuszcza z kolumn niskie tony, średnica jest miła cieplejsza a wysokie czyste i szczegółowe, scena się poszerza na boki bardzo . Przy czym w zależności jakie wyjście RCA użyjesz to masz inaczej ułożony dźwięk.

Nie miałem okazji.

No nie wierzę, gratulować zatem i cieszy mnie iż kolejna osoba potwierdza to co ja odkryłem że jest to porządny klocek :)

Pozdrawiam chłopaki/panowie ;)

Czy Muse w nazwie oznacza, ze sa tam zastosowane Op-ampy firmy Muses 1.0?

pozdrawiam :)

Tak naprawde firma nazywa sie New Japan radio a op-ampy Muse 01 lub Muse 02

SPrawdzilem na stronie Xindak'a - nie ma sa inne:

On the analog signal amplifier part, adopt OPA2134 and OPA134 from Burr-Brown company,

Przy czym w zależności jakie wyjście RCA użyjesz to masz inaczej ułożony dźwięk.

Rozwin temat - o co chodzi w wyborze RCA?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.