Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  217 członków

Xindak Klub
IGNORED

Xindak Club

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Dotarł do mnie Xindak PA-M wiem, że jestem z branży więc pewnie kłamię i naganiam :D ale też jestem miłośnikiem marki bo prywatnie miałem już XA-6950V, Xindak DAC-9, Xindak DAC-20, Xindak A600E, Xindak A600P więc co nieco mogę napisać i muszę napisać, że PA-M to dokładnie ten sam charakter do duży A600E ale wg mnie ma nawet bardziej bezpośrednią górę co akurat w mojej opinii jest bardzo dobre. Wzmacniacz dla mnie za 4590zł wybitnie wykonany i grający i zachęcam do posłuchania bo to duża niespodzianka. Pierwsza dostawa rozeszła się błyskawicznie po sklepach jeśli ktoś chce kupić wzmacniacz do spokojnie 6-7 tysięcy to trzeba go posłuchać. Dla mnie to mały hi-end bo wzmacniacz ma wszystko w swoim brzmieniu, wykop, super barwy, gładkość i naturalność do tego piękne wokale i dobrą rozdzielczość oraz wgląd w nagranie i przestrzeń.

Od wczoraj i u mnie Xindak PA-M Integrta, póki co w fazie grania/wygrzewania :)

Chciałbym podziękować za miłą współpracę Arkowi i Remikowi z salonu Elektropunkt za fachową pomoc i mój nabytek wzmacniacz a także Irkowi z Polpak-u :)

pzdr.

post-11746-0-88007300-1360854449_thumb.jpg

post-11746-0-30578300-1360854460_thumb.jpg

post-11746-0-24985600-1360854478_thumb.jpg

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Xindak PA-M Integrta

ten wzmak chyba też ma usb, dac, czy to znaczy że można wykorzystać dac wzmacniacza do podłączenia jakiegoś zewnętrznego transportu np odtwarzacza wieloformatowego np typu Popcorn

Oldfield to je to pane! ;))

Dotarł do mnie Xindak PA-M wiem, że jestem z branży więc pewnie kłamię i naganiam :D ale też jestem miłośnikiem marki bo prywatnie miałem już XA-6950V, Xindak DAC-9, Xindak DAC-20, Xindak A600E, Xindak A600P więc co nieco mogę napisać i muszę napisać, że PA-M to dokładnie ten sam charakter do duży A600E ale wg mnie ma nawet bardziej bezpośrednią górę co akurat w mojej opinii jest bardzo dobre. Wzmacniacz dla mnie za 4590zł wybitnie wykonany i grający i zachęcam do posłuchania bo to duża niespodzianka. Pierwsza dostawa rozeszła się błyskawicznie po sklepach jeśli ktoś chce kupić wzmacniacz do spokojnie 6-7 tysięcy to trzeba go posłuchać. Dla mnie to mały hi-end bo wzmacniacz ma wszystko w swoim brzmieniu, wykop, super barwy, gładkość i naturalność do tego piękne wokale i dobrą rozdzielczość oraz wgląd w nagranie i przestrzeń.

A jak wypada integra w stosunku do końcówki? To to samo granie? Edytowane przez ankos44

Nie miałem końcówki. Skąd nagle takie zainteresowanie końcówką ? Ludzie pytają na priv o końcówkę która od dawna jest w sprzedaży wcześniej nikt nie pytał. To PA-M jest jednak główną atrakcją bo czym napędzicie P-AM ? M-DAC ma beznadziejną regulację głośności, StreamMagic 6 tak samo większość innych przetworników nie ma regulacji. Jeśli ktoś myśli, że można dokupić dobry pre za 2-3 tysiące to jest w błędzie ja do A600P podpinałem pre od 2kzł do 35kzł poniżej 5kzł za używane(czyli grubo ponad 10 za nowe) nic nie było dobre a naprawdę dobrze było z preampami droższymi dużo od końcówki. PA-M jest rewelacyjny jako integra i nie ma co sobie głowy zawracać końcówką chyba, że mamy bardzo dobry preamp albo przetwornik minimum klasy NAD M51.

No jasne, że ta sama ale w MDAC przy trochę większym przytłumieniu znika bardzo spora część rozdzielczości w Femto jest to niemal niezauważalne. Na starcie mamy o wiele większą rozdzielczość i mniej jej wytraca. Jak widać nie tylko zasada działania ma wpływ. Ostatnio czytałem o tym jak wrażliwa jest sama kość SABRE na stabilność zasilania. Nie pamiętam ile to było ale kilkadziesiąt razy bardziej niż układy konkurencji i potwierdzają to sami projektanci SABRE ale jeśli sekcja zasilająca jest znakomicie zaprojektowana SABRE odwdzięcza się rewelacyjną rozdzielczością.

krzysiekol

Ma USB DAC, kompa na pewno podłączyć można, więc do Popcorn zapewne także :)

pzdr,

USB DAC zastosowany w Xindak PA-M Integra to 24bit/96kHz.

"Lampa nie umiera nigdy"

dla tej kości ważne jest zasilanie i zegar.

jak chcesz usłyszeć co potrafi mdac to zadaj sobie trochę trudu i zmien soft na a08(ważne!), nie odwracaj fazy, ustaw jitter retention na low, poswiec trochę czasu na wybór filtra cyfrowego pod swój gust i wtedy posłuchaj.

do dacow z cyfrowa regulacja glosnosci po prostu trzeba wybierać końcówki z niskim gainem:)

Edytowane przez misiomor
zdublowany fragment

MDAC jest super za swoją cenę i nic ponad to. Dla mnie za 4kzł lepiej gra jednak StreamMagic 6 jest przyjemniejszy, naturalniejszy, lekko ciepły i gładki. Nie skupia się tak na detalu jak MDAC za to jest o wiele bardziej muzykalny. Oczywiście wszystko kwestia gustu. Koniec tematu nie ma co robić śmietnika z tego wątku.

Pytanie do tych co mieli okazję posłuchać XA-6950(09) hybryda i tego PA-M(II) cena podobna, a jak z brzmieniem, który lepszy, gorszy, jaki charakter, czy podobny czy zupełnie inny?

USB DAC zastosowany w Xindak PA-M Integra to 24bit/96kHz.

Patryk,

to jest 24/48.

Poniżej w linku fotki oddające urodę pa-m:

http://www.classaudio.com.br/amplificador-integrado-xindak-pa-mii/

Patryk,

to jest 24/48.

Poniżej w linku fotki oddające urodę pa-m:

http://www.classaudio.com.br/amplificador-integrado-xindak-pa-mii/

Oj sorki jeśli wprowadziłem w błąd, dostałem takie info z Polpak, pewnie drobna pomyłka :)

"Lampa nie umiera nigdy"

M-DAC ma beznadziejną regulację głośności

Nie zamierzam z tym polemizować ani też nie znam się na elektronice. Jeżeli jednak Xindak PM-A Integra ma przyciski vol +/- to jaką ma regulację głośności: analogową czy cyfrową?

Patryk, masz już jakieś wnioski czy wciąż za wcześnie? A może się popsuł? ;)

Nie zamierzam z tym polemizować ani też nie znam się na elektronice. Jeżeli jednak Xindak PM-A Integra ma przyciski vol +/- to jaką ma regulację głośności: analogową czy cyfrową?

Analogową. Guziczkami tylko sterujesz silniczkiem, który z kolei steruje analogowym potencjometrem. Ów potencjometr jest widoczny w głębi tego apetycznego wnętrza:

post-17029-0-46988600-1361476705_thumb.jpg

Patryk tak się zasłuchał, że nie odpowiada:) Pewnie woli poczekać na bardziej obiektywne wnioski, po całkowitym wygrzaniu:)

Sam jestem ciekaw opinii jednego z pierwszych właścicieli. Ile to już się wygrzewa?

MCZAJ

Bardzo proszę...

Chcecie byle jaką to macie!

Opis z 18 lutego na prośbę KRZYSIEKOL.

"Ja wspomniałem recke napiszę po 60-80 godzinach. By być obiektywnym i rzetelnym!

Zresztą jak sam zapewne wiesz.... sprzęt nowy musi pograć.

Póki co Xindak ma za sobą na tą chwilę dokładnie 23 godziny grania.

Co od razu rzuca się w uszy. Ma mocną szczegółowa górę, bardzo rozdzielczą, ale katując rock nie występuje żądna szklistość czy ostrość. Gitary elektryczne rozpruwają powietrze aż miło. Na tą chwilę nie podłączyłbym kabli srebrnych typu Albedo, chociaż kto wie może by nie kuło - nie wiem. Przestrzeń rozwala ściany boczne mi hehe dźwięk pięknie wypełnia pokój, kolumny znikają scena na boki jest rewelacyjna jak na mój pokój odsłuchowy. Dalsze plany i scena w głąb takich nigdzie nie słyszałem nawet w salonie audio!

Średnica hm nie jestem pisarzem typu Pacuła czy inni i takowego doświadczenia nie mam ale jest jakby namacalna, każdy instrument słychać z osobna, nic się nie zlewa, słychać jak się pojawia i kończy . Wokale są piękne miłe jakby faktycznie osoba była fizycznie w pokoju. Wokal jest z przodu z reguły przed orkiestrą/zespołem ale nie atakuje ostro na twarz jest łagodnie,

Bas jest dobrze kontrolowany, jędrny i bardzo nisko schodzi, gitary basowe czy kontrabas brzmią bez zająknięcia bez kompresji. Na płycie Diany Krall którą właśnie słucham pięknie pompuje niskimi tonami.

W szybkim rocku nie gubi się , stopa to stopa. Jest dynamiczny w symfonicznej muzie to słychać wyraźnie nagłe skoki dynamiki, także w rocku.

I co jeszcze o nigdy tego słowa nie użyłem w opisie sprzętu bo nie usłyszałem tak - a więc całościowo gra czysto tzn. że wszystko słyszysz, nic nie gubi nie musisz się wsłuchiwać by coś usłyszeć, co jeszcze to gra dosłownie SZLACHETNIE! To słowo w 100% określa to co się dzieje w moim systemie.

Ps. Nie wiem jak klasa A reaguje po graniu około 60-100 godzin... się okaże. Wzmaki w klasie AB po tym czasie z reguły dostawały większego basu, góra odrobinę łagodniała, średnica stawała się wyraźniejsza a całościowo dźwięk dostawał dynamiki. Teraz po raptem tylu godzinach grania dopiero i jeszcze euforii to wiesz... ale zarys już masz :) "

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.