Skocz do zawartości
IGNORED

AKCJA - KODA !!!

jesko

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek moze przez to ze Viniu praktycznie nie podał zadnych wad tego sprzetu?? :) przez to Ci sie spodobałą jego recenzja pewnie;) bo jak napisałem cos na temat ampli Kody to ty sie z moimi minusami tego klocka nie zgodziłes a z plusami odwrotnie:).Ale ok,nikt Ci tego nie broni przeciesz.

Pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-229022

"Średnica to chyba jeden z atutów AV-505. Moim zdaniem optymalna jak na te klasę sprzętu. Bardzo wyraźna i szczegółowa, odkrywająca mnogość detali, a szczególnie jej górna część"

Musze skrytykowac twoja opinie o tym klocku bo nie byłbym soba;)A wiec odnosnie tego cytatu,chciałem sie dowiedziec jak długo masz to ampli ?? pytam dlatego poniewaz co do srednich tonów jak go słuchałem to były włąsnie takie sterylne i meczące,w zadnym wypadku nie wyeksponowane raczej lekko schowane co juz kiedys pisałem,na poczatku moze to sie spodobac a potem moze byc juz gorzej.Wiec dlatego Cie pytam ile juz czasu masz ampli,bo jesli długo (jakies 5 miesiecy do roku) to jest ok,poniewaz dopasowałes w miare dobrze do tego kolumny i nieco zatuszowałes to,a jesli dosc krótko(1-2 miesiace) to sprawa jest raczej odwrotna i puzniej moze to meczyc,ale nie musi;).No i oczywiscie porównanie z 650 to istna pomyłka,no ale jesli nie warto było przepłacac twoim zdaniem to nic to nie szkodzi;).No i pomijajac to ze praktycznie w tej Twojej opini nie ma zadnych minusów na temat brzmienia i funkcjonalnosci tego klocka,poza tym co wspomniałes o diodzie;) wiec mam mysles ze według Ciebie jest to klocek doskonały??

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-229027

A może coś z krajowej produkcji?

[obrazekLUKASZ-229072_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-229072

"Tomek moze przez to ze Viniu praktycznie nie podał zadnych wad tego sprzetu?? :)

przez to Ci sie spodobałą jego recenzja pewnie;)"

bo moze ich nie dostrzegl. a tak powaznie, nie zachwycam sie nad ta recencja, a jedynie dostrzegam ich spujnosc i to cos dla mnie znaczy. moze viniu jest jednym z tych nielicznych, ktory dostrzegl to czego inni nie chca dostrzec. to tyle.

" bo jak napisałem cos na temat ampli Kody to ty sie z moimi minusami tego klocka nie zgodziłes a z plusami odwrotnie:)"

nie do konca tak jest. jesli napiszesz, ze koda gra nieco wyostrzona gora to sie z toba zgodze, ale jak piszesz, ze srednica jest wycofana to wybacz, ale z tym nie moge sie zgodzic. szkoda, ze nie mieszkasz gdzies blizej chetnie zaprosilbym cie na odsluch. a tak poza tym problemem takich przeciwnikow av-505 jak ty, jest to, ze nie chca widziec zalet tego ampli, by przypadkiem tak skrzetnie budowany swiat wokol yamahy itp., nie legl w gruzach.

"Średnica to chyba jeden z atutów AV-505. Moim zdaniem optymalna jak na te klasę sprzętu. Bardzo wyraźna i szczegółowa, odkrywająca mnogość detali, a szczególnie jej górna część"

"Musze skrytykowac twoja opinie o tym klocku bo nie byłbym soba;)A wiec odnosnie tego cytatu,chciałem sie dowiedziec jak długo masz to ampli ??"

okolo 8 miesiecy.

"pytam dlatego poniewaz co do srednich tonów jak go słuchałem to były włąsnie takie sterylne i meczące,w zadnym wypadku nie wyeksponowane raczej lekko schowane"

jestes pierwsza osoba, ktora "znam", ktora mowi, ze srednica w av-505 jest taka jak mowisz, ale nie bede cie przekonywal do inego zdania. i nie bede juz pytal z czym tego ampli sluchales.

No i oczywiscie porównanie z 650 to istna pomyłka,no ale jesli nie warto było przepłacac twoim zdaniem to nic to nie szkodzi;).

Nie warto bylo doplacac do 650.

"No i pomijajac to ze praktycznie w tej Twojej opini nie ma zadnych minusów na temat brzmienia i funkcjonalnosci tego klocka,poza tym co wspomniałes o diodzie;) wiec mam mysles ze według Ciebie jest to klocek doskonały??"

Poczytaj dokladnie, a znajdziesz w mojej opini to, co moze nie przypasc do gustu. Nie tyle doskonaly, bo niema takowych rzeczy, co optymalny w przedziale 1000-1600 pln. Dziś utwierdzilem sie w tym przekonaniu kolejny raz, gdy poszedlem sobie do ulubionego sklepu kolegi i odswiezylem sobie pamiec z zarejestrowanymi dzwiekami, i posluchalem denona 1705+1710+wharfedale9.4. To co uslyszalem to jednym slowem porazka.

na zakonczenie elfan dodam, iz szanuje twoje zdanie i nie chce go w zaden sposob zmieniac, masz do niego prawo, ale ty uszanuj rowniez zdanie i opinie innych.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-229165

widziałem na zdjęciu nowy zestaw głośników do kd tonsila MISTRAL prezentuje się całkiem nieźle czy ma ktoś taki zestaw i podzieli się swoimi uwagami na jego temat w sieci cisza na stronie firmowej tylko cena 999zł i w którymś sklepie internetowym dokładają te głośniki do zestawu kd JVC i DENON prosze o wszelkie informacje na temat tego zestawu lub adres konkretnej stronki ciekawe jak MISTRAL wypada w porównaniu z zestawem 5.0 KODY F51 cena 999zł dzięki za wszelkie informacje. (zdjęcie mistrali jest w tym wątku)

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-232279

Witam ponownie :) Zauważyłem że mój post wywołał małą dyskusję, a więc wypada się do niej ustosunkować. Otóż nie było moim zamierzeniem pisanie recencji czy mówiąc wprost reklamy producenta czy poznańskiego dystrybutora. Ot poprostu podzieliłem sie opinią zwykłego uzytkownika, a to, że dzwięk jaki reprodukuje opisany przeze mnie zesaw mi sie spodobał to w moim odczuciu tylko zasługa producenta. Trafił w mój gust i tyle. Nie kreuje sie na znawcę tematu, a jedynie wyraziłem swoja opinię (nazwa strony determinuje znajdujące sie tu wpisy). Poza tym nie trzeba uważnie wczytywac się w mój post aby zauważyć, że nie jest pozbawiony kilku słów krytyki. Co prawda dotyczy to suba 850, ale odniosłem się, że nie warto sobie zawracać nim głowy. Reasumując podkreślę jeszcze raz, że opisany przeze mnie sprzęt wart jest (MOIM i TYLKO MOIM ZDANIEM) swej ceny. Jeszcze raz wszystkim życzę szczęśliwego Nowego Roku. :)

Luxmany i winyle 

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-234380

Dobrze ze trafilem na fachowcow od KODA.

Zdecydowalem sie na KODA - AV505+DVD700+F52+SW1000

AV505+DVD700+AV702+SW1000.

Który mam wybrac, wiecej muzyki , mniej kina.

I jeszce jedna prosba jakie najlepiej kupic kable, wszystkie potrzebne do podlaczenia zestawu. Najbardziej optymalne, nie chcial bym przeplacac niepotrzebnie- czyli ajkie ma byc konieczne minimum.

Dziekuje i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-238006

No więc tak....pewnie już nikt nie pamięta ale na początku wątku prosiłem żeby zamieszczać tutaj tylko OPINIE o kolumnach firmy Koda......jak się pytacie o zestaw załóżcie swój wątek albo dołączcie do już rozpoczętego, psujecie tylko wartościowy zbiór danych.......... jeżeli można prosić to przedstawiajcie tu tylko swoje wrażenia na temat Kody. Nie pytajcie się tutaj jak co gra, ani nie spierajcie o to kto ma racje, nie o to tutaj chodzi.........

ps. tak po za tym dzięki mojemu wpisowi mam setke!!!chyba swoją pierwszą na forum.........:D

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-238020

Witam ponownie !!

>>jesko

Gratuluję setki!! Wszystkiego najlepszego :D

Dziękuję również za utrzymywanie pożądku w tym temacie.

A teraz przejdę do sedna.

Posiadam (dla przypomnienia) zestaw AV 702 BEZ SUBWOOFERA od lutego 2004 roku. W czerwcu kupiłem zestaw Yamahy 440 + DVD S540. Cyfrówka to Bandridge za 60 złotych.

Zdążyłem się już osłuchać ze sprzętem i chciałbym zamieścić kilka uwag.

STEREO: bas całkiem przyjemny, w miarę głęboki, nie dudniący jeśli się muzyki słucha a nie katuje sąsiadów :P

Nadal brakuje mi średnicy ale nie jest to jakiś znaczący minus. Wysokie tony nie przeszkadzają. Nie są metaliczne w rockowej muzyce. Fronty w ogóle grają całkiem ciepło (posłuchajcie Nothing Else Matters Metalliki). Iza słusznie zauważyła że stopka perkusyjna dobrze brzmi (dobry test: Tool - Tricks nad Leeches. Jest to w zasadzie solówka na perkusji w niewyobrażalnym tempie; dominuje właśnie stopka).

KD: dobre efekty przestrzenne, dobra dynamika. Polecam film Byliśmy Żołnierzami (przeloty helikopterów "nad głową" są miażdżące !!) Poza tym nie zapomnę dwóch sytuacji z życia wziętych:

1. oglądaliśmy z kolegą 6 Zmysł. Na początku jest jakaś tam wstawka z dźwiękiem przestrzennym... kolega zrobił minę jakby zobaczył ducha, bo po porstu nie miał pojęcia skąd dochodzi dźwięk (w końcu podczas seansu widzimy tylko TV, 2xFront i Center :)

2. Włączyłem rodzicom Helikopter w Ogniu. W pewnym momencie mama zaczęła wyglądać przez okno w poszukiwaniu helikoptera...

A teraz mała uwaga a'propos okablowania.

Cały czas używam kabelków za 1zł za metr. Wszelkie powyższe uwagi dotyczyły właśnie takiego okablowania.

Jednak znajomy (Greg, gdzieś na forum jest jego post z tym związany) wpadł do mnie w wakacje z cyfrakiem RCA zrobionym z kabla głośnikowego. Nie pamiętam nazwy, metr kosztuje około 200 złotych. Po wpięciu średnica zdecydowanie się poprawiła, instrumenty w końcu "wyszły" poza kolumny. Całość nabrała tzw. powietrza. Bas się zrównoważył. Lepiej było słuchać np. niskie dźwięki na kontrabasie, były bardziej wyraziste. Także góra się zdecydowanie poprawiła.

Pozdrawiam, M_LesiU

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-238982

No to wracajc do tematu ;-)

Mam Koda 702 + SW1000 + tyly + centralny: pelen zestaw. Podpiete to jest do Yamahy 450-tki a napedzane dzwiekiem z DVD Samsunga HD745. Nie mam wielkiego porownania ale:

- dzwiek nie jest natarczywy. Na duzej glosnosci slucha sie muzyki baaardzo przyjemnie i nie jest to ani ciut meczace

- dynamika: IMO bas moglby byc bardziej sprezysty tak z frontow jak i SW1000, schodzi natomiast gleboko

- soprany nie sa piaszczyste ale jakis procent szczegolow umyka (wymienie tez kabel za namowa znajomego i zobaczymy co sie poprawi). Nie jest to jednak drastyczne (pamietajmy o cenie kolumn!)

- stereo jest poprawne ale i tak ostatnio (dzieki HD745) slucham SACD i w SACD jest znakomicie. A w czystym stereo troche brak mi sceny dzwiekowej, takiej odczuwalnej, namacalnej jesli wiecie o co mi chodzi

- w kinie jest rewelacja, SW1000 potrafi zdmuchnac swieczki ;-)

Podsumowujac: za pieniadze wydane na caly moj sprzet sadze, ze gra bardzo dobrze (naprawde!), niedlugo porownam to do Denona z B&W (nie pamietam modeli ale Denon, tak DVD jak i Ampl.Tuner to topowe modele Denona, B&W to chyba seria 700) u mojego ojca i zobacze roznice ale juz wiem, ze nie jest powalajaca aby usprawiedliwic kolosalna roznice cen!

Poki co nie zmieniam sprzetu. Sadze, ze jesli juz to dopiero jak stac mnie bedzie na naprawde lepszy zestaw, nie warto, IMO, zmieniac tego co mam na cos przejsciowego bo i tak w moich warunkach odsluchowych nie docenie lub wrecz nie zauwaze roznicy.

Pozdrawiam,

Gitarzysta.com

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-242090

Witam wszystkich na forum,

jestem amatorem kina, a od tygodnia mam kino w domu. Jest to zestaw Kody: amplituner AV-505, odtwarzacz DVD-700, zestaw kolumn AV-707 i sub. SW-1000. Przed decyzją zakupu przeczesałem internet: opinie, ceny, artykuły..... Decyzja była trudna, ale szybka;))

Teraz trzy grosze od siebie:

- odtwarzacz DVD-700: tacka wysuwa się dość głośno (w kompie mam LIteona i jest dużo głośniej), obsługuje wszystkie rodzje nośników które posiadam (DVD+/-/RW,CDR/RW), obsługuje napisy .txt z 'ogonkami' ale w zapisie czasowym {.....} (nie klatkowym), na szczęście nazwa pliku z napisami nie musi być identyczna z filmem, w czasie trwania filmu napisy można wyłączyć/włączyć, korekcję błędów ma słabą (miał problemy z odtwarzaniem DVD-RW z dość mocnymi ryskami), pilot sprawuje się dobrze. Podsumowując jestem zadowolony, w zestawie cena tego odtwarzacza to 500zł - chyba warto??

- amplituner AV-505: pilot do bani (słaby zasięg, tylko prostopadle do ampli., czasem biorąc głośniej i od razu zciszając nadal głośność idzie w górę-chyba go oddam do reklamacji), obsługa dość prosta (nawet bez zaglądania do instrukcji), dużo złącz we/wy.

- zestaw kolumn: do filmów DVD - super!!!, a co do stereo - moim skromnym zdaniem - nie jestem zachwycony (może ktoś mnie nie zrozumie, ale brakuje mi wysokich tonów-takiego 'cykania', natomiast przy kawałkach techno, hip-hopie, muzyce klasycznej, a nawet ludowej-całkiem fajnie brzmią), na ale za 1100zł chyba więcej nie będę wymagał i marudził;))

- sub. SW-1000: ktoś pisał, że i bez niego zestaw gra, ale dopiero po jego podłączeniu poczyłem jak podłoga ucieka spod nóg;). To co wydaje z siebie ten 15-sto kilogramowy głośniczek jest baaardzo piękne. Jednym słowem: super!!

Podsumowując: odtwarzacz - spoko, amplituner - minus za pilot, plus za bogactwo złącz we/wy, kolumny - mogą być, ale więcej wyższych tonów i dla mnie były by super, subwoofer - bez uwag. Cena zestawu 3100zł+kable.

I na koniec o salonie Polpaku na Powst. Śląskich w W-awie: mały wybór (koniecznie pytajcie czy dany model/kolor jest w magazynie), koleś który mnie obsługiwał miał problemy z obsługą pilota, tylko jedna sala do odsłuchu (jak ktoś wejdzie przed tobą to godzinke czekasz aż skończy).

Pozdrawiam wszystkich 'napaleńców'.

comptom©

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-243053

Comptom>

W sprawie wysokich tonow i stereofonii 707. Bez smiechu: usiadz na podlodze, tak zebys uszy mial na wysokosci gwizdkow, trojkat baza/osie gwizdkow byl rownoboczny a trojkat fronty/glowa mial mniej wiecej kat prosty przy Twojej glowie (czyli usiadz wewnatrz tego trojkata rownobocznego). Nie lepiej?

Jezeli tak, to wiedz, ze ten typ tak ma.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-245754

WItam :)

po raz ostatni zapytam i pojde wreszcie cos kupic :)

Jaki zestaw KODY proponujecie do zestawu H/K230+dvd22 ? 702 ? 707 ? 710 ? a moze cos innego ?

Ktore kolumny najlepiej zagraja z tym amplitunerem ?

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc w wyborze :)

ps. zdecydowalem sie na kolumny KODA

poniewaz warte sa swojej ceny (opinie innych), a na inne narazie mnie nie stac.

W przyszlosci moge wymienic przody na cos drozszego/dobrego jesli bedzie taka potrzeba.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-248711

Nie wiem jaką dysponujesz kaską ale polecam Ci zestawik mniej popularny i nieco droższy tj. KF225. Mam ten sprzęt od ponad pół roku i jestem b. zadowolony. Na odsłuchu testowałem go właśnie na H/K (nie pamiętam modelu) i to właśnie przesądziło o wyborze (słuchałem też przed zakupem F51, AV702 AV 707 i Av710) . Ale oczywiście najlepiej przetestować samemu.

Pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-248802

Potwierdzam obserwację MariuszaJ - najlepiej słuchać na podłodze. Ja mam 702 i sprawię sobie pod nie cokoliki, będę słuchał wtedy na kanapie :)

Dodam jeszcze (to pewnie ma zastosowanie także w innych zestawach), że warto głośniki ustawić zdala od ścian - osobiście nie spodziewałem się takiej zmiany - zróbcie to chociaż na próbę, wyciągnijcie kolumny z kątów i postawcie je bliżej siebie, daleko od tylnej ściany.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-252070

Mam zestaw Koda 702, kupiłem go bez subwoofera sw-1000 - myslę że to był najrozsądniejszy wybór za te pieniadzę. Słuchałem tego suba i powiem wszystkim że nie ma nic lepszego jak zrobić samemu konkretny aktywny labirynt na dobrych podzespołach o pojemności ok 120 L i dodatkowy bass do kanapy. Ja mam włąśnie takie 2 aktywne basy w których pracują potężne JBL GT4 250 RMS.

TO DOPIERO JEST ZESTAW!!!!!!!!!!!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-252124

Polecam ustawienie kolumn na cokołach o odpowiedniej wysokości. Pracuje częto przy biurku i soprany w tych kolumnach są na wysokości uszu. Poza tym kolumny stoją w odległości od siebie około 2,5 m a ja siędze w środku. Proszę mi wierzyć ten zabieg poprawił u mnie o 50% jakość w zakresie przestrzenności i szczegółowości. Poprawy wymaga tylko bass, kolumny potrafią czasami zadudnić, ale to już kwestia wymiany ampitunera.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-252407

zapomniałem dodać

[obrazekLUKASZ-252408_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-252408

Wszyscy tak zachwalają te Kody więć wrzuciłem ampa pod pachę i biegiem popędziłęm do Avansu w Warszawie.

Kolumny Kody które odsłuchiwałem to:

Sl600f

oraz CV20f(ładne skrzynki)

Były podpięte do HK 2550 i 230 na DVD 22.

Jaki byłem zadowolony gdy wreszcie wyłączyli ten badziew :)

Te kolumny mogły by stać jedynie w garaży.Brrrrrrrrrrrrrrrrrr

Poprosiłem również o podłączenie do Paradigma 3v3

No i tylko to mnie podniosło na duchu.

Radziłbym nie kupowac kolumn wyżej wymienionych do elektroniki Harmana :P

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-254673

DrDmx mowisz o odsluchu stereo ?

Jesli ten zestaw KODY mialby byc tylko do kina, poniewaz na dzien dzisiejszy 100% KINO i 0% Stereo, ale w przyszlosci chce kupic cos lepszego niz mini wieza do sluchania stereo, wiec mysle ze na poczatek z KODY byl bym zadowolony w stereo, a w kinie to na pewno bedzie ok.

Za jakis czas moge zawsze wymienic przody na cos dobrego a reszte zostawic kody.

Amplituner chce kupic na jakis dluzszy czas i myskle ze zestaw h/k230+22 bedzie ok i do kina KODY 702 czy 710 czy inne.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-254977
  • 5 miesięcy później...

Witam

Jestem nowy na forum , a trafiłem tutaj bo jakiś czas temu zdecydowałem się zakupić zestaw kina domowego który miał mi służyć też oczywiście do słuchania muzyki. Do zadysponowania miałem kwotę około 3000 zł.

Od razu zaznaczam że nie jestem audiofilem (co widać po pieniążkach hyhy) , ale moje ucho potrafi rozróżnić dźwięki dochodzące z głośników i potrafię ocenić co mi się podoba a co nie.

Poszukiwania sprzętu rozpocząłem od sprawdzenia co mogę kupić za tą cenę. A więc na pewno KODA , coś by wybrał z Yamahy ... i to w zasadzie tyle bo najsłabszymi modelami ONKYO , DENONA czy innych marek (które mógłbym nabyć) nie byłem zainteresowany.

Następnym krokiem było spędzanie długich godzin na forach dyskusyjnych wszelakiej maści i wyszukiwaniu informacji o interesujących mnie modelach. Pierwsze spostrzeżenie to takie , że kiedy ktoś miał problem z wyborem amplitunera KODA vs Yamaha - od razu radzono mu by nie zawracał sobie głowy KODĄ i wybrał Yamahę. Dlatego czytając te wypowiedzi zraziłem się do mojego pomysłu zakupu zestawu KODY.

A konkretnie upatrzony model to: AV-505 , AV-710 , SW-100B i DVD-700

Po tym zimnym prysznicu nadszedł czas na wyjazd do sklepów i odsłuch wybranego sprzętu. Odsłuchałem Yamahę RXV 450 + Eltax Universe + DVD nawet nie wiem jakie. Zagrało to wręcz katastrofalnie. Dźwięk bardzo płaski i po chwili poprosiłem o wyłączenie. Potem zaprezentowano mi zestaw Onkyo + kolumny - niestety zapamiętałem tylko inskrypcję MJ na nich a pełnej nazwy nie pamiętam. Tu było już zdecydowanie lepiej , ale jak pisałem wyżej ONKYO nie brałem pod rozwagę. Na samodzielnie złożony zestaw nie miałem co liczyć ze względu na ograniczenia budżetowe.

W kolejnym sklepie w którym wreszcie była KODA sprzedawca przeprowadził ze mną wywiad. A więc ile mam pieniążków , wielkość pomieszczenia (ok. 20mkw) i kilka innych pytań. Po tym wstępie od razu zaproponował mi zestaw KODY. Na moje pytanie o Yamahę ów człowiek tylko się uśmiechnoł i powiedział bym dał sobie spokój i podał tu kilka argumentów które do mnie dotarły.

Przyszedł czas na odsłuch. Podłączone zostały do tego zestawu tylko głośniki frontowe. Miałem ze sobą swoje płyty , oraz kilka które były w sklepie. Przyznam że dźwięk z tych kolumn od razu mi się bardzo spodobał. Po kolei płyty wędrowały z pudełek do odtwarzacza i z nie ukrywaną przyjemnością przedłużałem pobyt w sklepie nieco hałasując. Mimo iż SW nie był podłączony z tylnych bass-reflaxów dochodził przyjemny basik. Krótko mówiąc jak dla mnie zwykłego śmiertelnika był to sprzęt w pełni mnie zadowalający. Wiedziałem jednak że po rozstawieniu w domu i włączeniu SW zagra to jeszcze lepiej. I co ... ?

I nie zawiodłem się. Rozstawianie sprzętu w domu skończyłem około 11 wieczorem. Z powodu nocnej ciszy jak i dzieciaka śpiącego w sąsiednim pokoju pokrętło potencjometra powędrowało na min. Włożyłem czarny album Metallica i powoli podkręciłem do odpowiedniego poziomu. Potem chwila zabawy z pokrętłami w SW i już po chwili stałem ucieszony na środku pokoju delektując się porcją ostrzejszej muzyki z mojego nowego sprzętu.

I już wiedziałem że te wpisy na forach że KODA to 100% kino domowe i 0% stereo to bzdura - przynajmniej dla mnie i przynajmniej nie jeśli chodzi o ten konkretny zestaw. Na dalsze testowanie przyjdzie oczywiście jeszcze czas. Na razie działało to w zasadzie na ustawieniach fabrycznych. Więc wszystko przedemną.

Chciałem napisać tego posta by ludzie tacy jak ja - niezdecydowani a mający podobną kwotę przeznaczoną na sprzęt mogli to przeczytać. Tym bardziej że nie znalazłem żadnego innego posta opowiadającego o kolumnach KODA AV-710 + SW100B.

Są to oczywiście moje subiektywne odczucia o tym sprzęcie. Ja jestem bardzo zadowolony z tego jak wydałem swoje pieniądze i o to chodziło. Czego i Wam - niezdecydowani serdecznie życzę.

Pozdrawiam forumowiczów

Jary

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-336807

>I już wiedziałem że te wpisy na forach że KODA to 100% kino domowe i 0% stereo to bzdura - przynajmniej dla mnie i przynajmniej nie jeśli chodzi o ten konkretny zestaw. Na dalsze testowanie przyjdzie oczywiście jeszcze czas. Na razie działało to w zasadzie na ustawieniach fabrycznych. Więc wszystko przedemną.

Chciałem napisać tego posta by ludzie tacy jak ja - niezdecydowani a mający podobną kwotę przeznaczoną na sprzęt mogli to przeczytać

super post!!!! juz nie moge patrzec na to kategoryczne szufladkowanie X tylko do kina a Y do muzyki, A tylko do wielkich pomieszczen, B tylko do malych, ...

tak trzymac!!!

xajas

www.jaschiks.com

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-336919
  • 4 miesiące później...

W numerze 4/2003 Hi-fi i muzyka jest test Kody 702F czy 707F ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - opis niby 702 a

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) napisane że w tym numerze test 707F.

Pytam bo zamierzam kupić dla mojej dziewczyny kolumny kody ale nie mam chwilowo czasu biegać i słuchać a oceny kolumn w hifi się często pokrywają z moimi.

Ciekaw jestem czym się różnią wersje 702 i 707 - strona polpaku jest raczej kiepska w obecnej wersji - kiedyś było lepiej...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-425651

panowie a co sadzicie o tym??!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-425780
  • 3 tygodnie później...

Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem sprzętu firmy Koda. Zakupiłem amplituner Koda AV-505x (to nowsza wersja AV 505 - dodana m.in. obsługa DPLIIx) oraz kolumny Koda AV-702. Na razie bez subwoofera. Jak dla mnie - przesiadającego się ze zwykłej miniwieży Philipsa, różnica ogromna. Aktualnie oglądam na nowo posiadane filmy dvd, oraz przesłuchuję płyty cd. Szczególnym zaskoczeniem było brzmienie płyt CD z DTS - np. Santana - Abraxas, Black Sabbath - Paranoid czy też płyta XRCD2 - Brothers in Arms.

Jestem również bardzo zadowolony z tryby Dolby Prologic 2x - sprawdza się znakomicie przy filmach z cyfry+ czy też np. serialach w divx, gdzie w dźwięku stereo zakodowany jest surround. Amplituner potrafi znakomicie rozłożyć dźwięk tak, że głosy aktorów są słyszalne w centralnym, muzyka we frontach a efekty w surroundach.

Generalnie jestem bardzo zadowolony, tym bardziej że całość (Koda AV505x + AV702 + kable) kupiłem w sumie za 2250 zł.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/4/#findComment-437551
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.