Skocz do zawartości
IGNORED

AKCJA - KODA !!!

jesko

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Myśle, że w związku sytuacją która myśle wielu już męczy, a mianowicie nieustanne pytania o zestawy Kody, proponuje aby tutaj zebrać wszystkie opinie forumowiczów o tym sprzęcie, żeby nie trzeba było cały czas powtarzać tego samego. Szanowni posiadacze i Ci którzy obcowali z kolumnami Kody, prosiłbym Was abyście opisali tutaj szczegółowo wszystkie wady i zalety, poszczególnych zestawów. Prosiłbym także, aby nie kłócić się w tym wątku, a także nie negować opini innych. Dzięki temu będziemy mogli odsyłać delikwentów do tego postu, i uwolnić forum od monotoni!

LICZE NA WAS

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/

-> Jesko ,

Dobry pomysł. Mam wrażenie, że tym samym wracamy do stworzenia działu FAQ, który moim zdaniem, by się przydał. Wydaje mi się, że nie będzie tak trudno opracować wpisy w stylu "Czy warto kupić kompletny system kina domowego typu "one box" za 2.000, czy te pieniądze wydać na wzmaka stereo i monitory"

W tym wątku przypominam swój wpis na temat moim zdaniem dobrego w swojej klasie cenowej zestawu KODA

AV 702.

(Mam Yamahe 640. Do niedawna była podpięta do zestawu KODA AV702 z subem. Teraz mam B&W DM 604 s3+ 602 s3 + lcr 600 + asw 675.)

Koda Av-702.

Stereo -

Fronty dźwięk nie jest zły jak by na to wskazywała cena frontów (ok. 600 PLN w zestawie z Allegro). Przestrzenność OK., dynamika OK, stereofonia OK. Bas - nie występuje (mam pokój ca. 18 m.kw., podłoga z płytek ceramicznych, brak dywanu, gołe ściany, wysokość pokoju 2,8 m ).

Dźwięk jest wyraźnie płytszy niż w Bowers'ach (nie wiem czemu to przypisać, ale wrażenie jest namacalne).

Analityczność dźwięku nie porównywalna do Bowers'a (tak naprawdę podobnie wypada każdy aspekt dźwięku - entuzjastyczną recenzję z KODY w HI-FI i Muzyka trzeba potraktować jako docenienie dokonań w danym przedziale cenowym).

Mimo wszystko przyznaje jednak, że zestaw kody może dawać satysfakcję z odsłuchów stereo i to satysfakcję znacznei większą niż dają kolumny mini wieży.

Najgorszym elementem zestawu Koda Av 702 - przy odsłuchach muzyki - jest subwoofer. Wyraźnie nie nadąża za frontami. W środku mojego głośnika coś szeleściło/chrupało przy większych głośnościach (jakby jakieś podzespoły nie były najlepiej przymocowane wewnątrz, bo przyłożenie ucha do głośnika wskazywało, że sam dźwięk z niego wychodzący jest czysty).

KD

W kinie domowym AV 702 rządzi. Wrażenia są doskonałe, pod każdym względem. Sprawdza się również subwoofer. Natężenia dźwięku uzyskiwane z zestawu i efekty przestrzenne, a także homogeniczność dźwięku z każdego z głośników i integracja suba na dobrym poziomie.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że ten przydługi opis komuś pomoże.

KL

PS Co do Bowers'ów to nie jestem jeszcze gotowy do opisu. Jestem jednak zachwycony, słucham godzinami. Zmiana kolumn spowodowała kolosalną zmianę dźwięku całego zestawu. Lubię rodzaj brzmienia Bowers'ów.

Konkluzja z dokonanej przeze mnie wymiany sprzętu jest taka. Jest tak rzeczywiście tak. jak piszą - kolumny odpowiadają za 70% jakości brzmienia całego zestawu. Przy tanich zestawach za kilka tyś PLN jest to jeszcze bardziej zauważalne. Oszczędzajcie więc na wszystkim, ale nie na kolumnach.

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87370

dzięki za poparcie! z tym działem faq to bardzo dobry pomysł. Zbierzmy tu jak najwięcej informacji, zrobimy z tego jeden wielki artykół, i poprosimy lukara żeby to wkleił w dziale faq. Będzie po "kodowym" problemie...........:)

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87447

jestem w miare dumnym posiadaczem podlogowych KODA EX588F :)

wiec od gory wysokotonowy tekstylny (chyba taki jak w innych kodach ale moze sie myle) na poczatku wysokie byly malo szczegolowe i hmmmm.....plytkie ale potem..... o tym potem

nastepnie dwa wofery 8" papierowe powlekane. srednica teraz jest w miare dobra wokale takie jak diana krall i sax kenego g (jak na te klase cenowa) poprawne. kolumienki potrafia stworzyc przestrzen a w dobrych realizacjach wbrew swoim rozmiarom potrafia zniknac z pokoju. bas OLBRZYMI aczkolwiek dosyc nieuregulowany i czasami "rozlazi" sie po katach w niektorych realizacjach gdzie jest duzo basu jest go poprostu za duzo ale tylko troche (ok 35m2) kolumienki nabarly oglady po wymianie okablowania na QED w srodku i na zewnatrz po wymianie kondensatorow na SCR wysokie nabraly szlifu zaniklo sykanie i slychac wiele szczegolow ktorych wczesniej nie bylo. chcialbym podkreslic ze opinia jest czysto subiektywna i co wazne uwzgledniajaca cene 1600 peelenow i nie moze byc traktowana w kategoriach bezwzgledych jednakze warto w trakcie planow zakupowych w tej kategori cenowej uwzglednic kody na swojej liscie odsluchowej tymbardziej ze obudowy wykonane sa w calosci z mdf i bardzo starannie oklejone w srodku zajduja sie wzmocnienia. gniazda podwojne zlocone (lubi biwiring bi amp nie testowany) aha sa kolce w kolorze zlota(nie posadzam o pozlacanie) podumowujac jak dla mnie zakup udany no i WAF na dosyc wysokim poziomie. System skalda sie z sony dvp-ns405 ampli sony str-de875 interkonekt QED qunex 4s i wspomniane wczwsniej kabele glosnikowe QED 79strand 2x2,5 bi wiring

popieram w calosci mojej skromnej osoby pomysl stworzenia zakladki FAQ o kazdym ze sprzetow forumowiczow wiem ze sa tzw OPINIE ale jakos to nie to no mozna pogadac w bardzo sympatycznym towarzystwie

pozdrawiam wszystkich forumowiczow (sorry za pisownie ale mam brak coffe we krwi)

Michal(netboy)

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87470

Popieram akcję

Obecnie posiadam Yamahę Rx-v440. Popularny ostatnio sprzęt więc może się przydam.

Klumieniki oznaczone są symbolem AV988 i kupiłem je w komplecie pięciu z subem SW850. Cene za parę wolnostojących 988 to 920PLN więc raczej należą do najtańszych na rynku. Całośc kosztowała mnie ok 2,3k.

Ze względu na brak znaczącego doświadczenia nie będę w stanie dokonać opisu tak dokładnie jak Krzych L ale to co słyszę przedstawię najlepiej jak potrafię.

Zacznę od Kina Domowego bo tu sprawa wydaję się łatwiejsza.

Ogólnie moje wrażenia w KD są naprawdę pozytywne. Słychać każdy szczegół i to wyraźnie. Jak trzeba to wiadomo z którego głośnika pochodzi dany efekt. Znajomi posiadający popularne zestawy KD Philipsa czy Sony po przyjściu do mnie twierdzą, że ich zestawy grają w innej lidze. A to ludzie którzy wydawałoby się absolutnie nie zwracają uwagi na brzmienie. Na ogół idą do sklepu i kupuja co im sprzedawca poleci (bez odsłuchów). Myślę że ich zdanie może być tu ciekawe. Szczególnie oczy (uszy??) im wyszły jak usłyszeli padający deszcz w jednym z filmów oraz odgłosy ptaków w Makrokosmosie. Poczułem, że watro bylo poszukać czegoś innego niż prostych zestawów.

Podoba mi się jak w KD chodzi sub chociaż bez odpowiedniej wiedzy jego odpowiednie ustawienie zajęło mi trochę czasu. Teraz jest super.

Podsumowując w KD polecam w 100%

Stereo.

Różnica pomędzy każdą wieżą jaką słyszałem jest ogormna i każdy kto przychodzi to słyszy. Oczywiście ciągle mówie tu o wieżach posiadanych przez 90% słuchających muzyki, raczej nie wiedzących co to audiofilizm.

Basu mi wyraźnie brakuje. Raczej konieczne jest włącznie suba nawet do stereo.

Zanajowy posiadajacy komplet za kilkanaście tys PLN po posłuchaniu mojego powiedział, że grają naprawdę dobrze jak na kolumny za 2k. Jak powiedziałem że nie kosztują nawet 1k to powiedział, że nie spodziałe się, że taki dzwięk jest możliwy za taką kasę.

Z inne beczki powiem, że na pewno nie wytrzymają one konkurencji przemyślanego zakupu za 2k za parę ale będą walczyć dzielnie.

Podsumowując:

Bardzo dobry zestaw (moim zdaniem) jak ktoś ogląda dużo filmów na DVD ale może proporcjonalnie mniej słucha muzyki. Im bardziej ktoś planuje słuchać muzyki tym bardziej proponowałbym coś innego. Chociaż za tą cenę? Ja jestem zadowolony i polecam, kto kupi raczej się nie zawiedzie. Ja raczej w przysżłości zmienię ale tylko i wyłącznie z tego względu, że przesiadam się na stereo.

Mam nadzieję, że pomogłem.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87473

Ponieważ wychodzę z założenia, że pomóc można tylko temu, kto chce sam sobie pomóc,

więc daję wędkę, a nie rybę ;o)

Przyłączając się do inicjatywy ogłaszam do publicznej wiadomości.

Wyszukiwarka forum:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kino-domowe

Ukryta Zawartość

Jak działa kino domowe?

Ukryta Zawartość

Ciekawy artykuł o słuchaniu muzyki:

Ukryta Zawartość

Głównie o stereo:

Ukryta Zawartość

Kable takie czy owakie. Czy warto przepłacać? Bez awantur proszę ;o)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Psychologia, a kable ;o) Co w tym siedzi?

Ukryta Zawartość

Dysonans poznawczy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystko o interconnect.

Ukryta Zawartość

Projektor do kina:

Ukryta Zawartość

Jaki format matrycy w projektorze: 4:3 czy 16:9?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) /formats.htm

Sprzęt:

Kolumny B&W:

Ukryta Zawartość

Subwoofery REL:

Ukryta Zawartość

Denon:

Ukryta Zawartość

Instrukcje Denon (Ang):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) /catalog/products.asp?l=2

i wiele innych ;o)))

Sklepy wysyłkowe (UK):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lista będzie rosła, ale nie wolno zapomnieć o...

[obrazekLUKASZ-87510_1.jpg]

post-1143-100006278 1170254810_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87510

>Robert

Ci ludzie juz przyszli lowic:) Nie szukaja wedek. Przeciez tu trafili. Skads musieli sie o forum dowiedziec. To najwieksza i najlepsza (wg mnie) wedka. Zachowujesz sie jak Pan Profesor, ktory na pytanie odpowiada pytaniem;) Do tego zakladasz znajosc jezyka angielskiego na srednim przynajmniej poziomie... Chcesz od razu wyluskac osoby z „wyspy sub'a i cider'a”? Brak znajomosci tego jezyka nie swiadczy o niczym. Ten artykul o cablach (for example) nie jest az taki latwy do przeczytania...

Nie mowiac juz o tym, ze ten watek jest KODZIE! Goraco popieram tworzenie watkow na temat firm. Wiekszosc tematow jest (i dobrze) dosc szczegolowa i zaawansowana. Podobny, „prostszy” watek mialby cechy programu lojalnosciowego:))) Jak bede mial troche czaasu, to zrecenzuje DVD Koda 631 C:)

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87514

Robert,

>Przyłączając się do inicjatywy ogłaszam do publicznej wiadomości.

chwala ci za wysilek, ale lepiej wsadzic to pod zakladke linki (wyslij do lukara) niz pozwolic zniknac w jednym specyficznym poscie

xajas

www.jaschiks.com

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87543

Woody>

Nie zgodze się z Tobą. Mocno przesadziłeś. Znajomość angielskiego nie jest w Polsce aż tak tragiczna jak się Tobie wydaje. Ponadto może warto zauważyć, że istnieje w sieci ogromna ilość tłumaczy elektronicznych, które potrafią przetłumaczyć strony - może nawet słowo w słowo ale zawsze to coś ułatwia. Niestety, nie znalazłem wielu sensownych informacji o kinie, kablach etc. w języku polskim. Sporo użytecznych informacji jest na stronie Xajas'a. Może Tobie się nie przyda, ale innym może tak. Jesko napisał "bez dyskusji proszę w wątku i wycieczek personalnych", więc dla mnie to EOT.

Xajas>

Akcja nazywa się Koda, ale w międzyczasie Jesko rzucił propozycję, żeby zrobić z tego FAQ. Stąd te linki. Nie chciałem zakładać kolejnego wątku. Lukar dostanie całość i zrobi z tym co zechce. Niestety obecnie w większości wątków powtarzamy linki, a strona linków z forum nie umożliwia dodawania ich z zewnątrz.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87544

witam,

wookash, netboy dziękuje Wam za kolejne wyczerpujące opinie.

Robert->

Linki oczywiście świetne. Do działu linki nadają się jak najbardziej, ale tutaj skupmy się na Kodzie, mieszanie wszystkiego w jednym worku nigdy nie wychodzi na dobre. Rozumiem, że mogłeś mnie żle zrozumieć, mówiąc o faq miałem na myśli (przynajmniej na razie) tylko opinie na Temat Kody.

ps. proszę mi już tutaj nie śmiecić................ :)

Niechciałbym żeby ten wątek przerodził się w jedną wielką baze danych. Zajmijmy się Kodą, potem można coś takiego zrobić z Yamahą, lub z czym innym. Zgadzacie się ze mną?

ps2. Ja tez dzisiaj wieczorem postaram się skrobnąć jakioś artykulik o kodzie....:)

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87585

Jesko,

Ok źle zrozumiałem. Klikam więc nie na temat. Obawiam się tylko, że zaraz wylądujemy z setką wątków typu akcja - nazwa producenta. Przecież od tego jest dział opinie. Są założone tam nazwy większości produktów.

Mam wrażenie, że temu forum FAQ brakuje - nawet z linkami do innych stron. Same linki w dziale linki są dość ogólne i nie kierują w kierunku odpowiedzi. Natomiast jeżeli przy zakładaniu wątku i tworzeniu odpowiedzi pojawiałby się mały link do FAQ to czemu nie? Pozdrowienia.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87625

robert,

nie popadajmy w przesadę. Ponad miesiąc temu nawoływałem żeby ludzie pisali opinie, i w sumie nic z tego nie wyszło, bo pewnie nikomu nie chce się wypełniać tych wszystkich tabelek, pomyślałem więc że skoro wszyscy tak ochoczo rozpisują się o Kodzie w wątkach, to może zrobią to samo tutaj? Jest tutaj przynajmniej 20 posiadaczy tych zestawów, następne tyle je słuchało, a następne 20 pyta się co tydzień jak one brzmią. Ten wątek ma na celu ograniczenie pytań o tą firme, bo zaglądanie na forum staje się coraz bardziej denerwujące. Ostatnio dochodzi do tego że na 10 nowych tematów, 7 dotyczy kody, paranoja jakaś !!!

Mam nadzieje ze jasno przedstawiłem koncepcję tego wątku, od teraz bardzo proszę TYLKO i wyłącznie zamieszczać tutaj obszerne recenzje sprzętu Koda.

ps. Elfan masz tutaj pole do popisu....................

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87629

Jestem posiadaczem zestawu firmy Koda,mama go od 3 miesięcy i jestem bardzo zadowolony,stosunek cena jakośc jest rewelacyjny,otrzymujemy za te pieniądze super sprzęt o super walorach akustycznych,a szczegóły sprubuję przedstawić w mojej krótkiej recenzji.

stereo-fronty z subem grają świetnie w tej konfiguracji, bas z suba mimo jego wielkości i mojego pomieszczenia (12m2) jest super i nie wystepują praktycznie żadne rezonanse, grę kolumn można określić jako przestrzennne,z dużą ilością detali, nie co za bardzo precyzyjne i zdecydowane(ale dla mnie to zaleta)szeroka scena muzyczna i uprządkowana,soprany nie meczące i nie kłujące w uszy ale nieco wyeksponowane,ale to raczej wynikało z winy ampli co miałem wcześniej,teraz po wymiane na obecne ampli w/w wada nie wystepuje,więc wina była raczej ampli ale jak ktoś preferuje łagodne brzmienie to polecam ampli o jeszcze bardziej lagodniejszym brzmieniu niż mój(np.Denon),i jeszcze warto wspomnieć że integracja z subem w trybie stereo jest super i nie wymaga długiego strojenia do uzyskania satysfakcjonujących rezultatów,sub w stereo gra szybko i nie jest to dudniący bas tylko niezle kontrolowany i czysty,ale jeśli miałbym go polecac do konkretnego gatunku muzycznego to raczej rock(którego słucham)i pop, ale przy innych też nie powinno być problemów,co na pewno jest zasługą wzmacniacza który dobrze radzi sobie z 25cm przetwornikiem ,wspone jeszcze o super konstrukcji suba która jest bardzo solidna (waga 21 kg) wewnątrz wzmocnienia i gruby MDF,przetwornik z bardzo duzym zawieszeniem, więc taka konstrukcja za tą cene jest naprawde super,sub dodatkowo posiada wszystkie potrzebne regulacje jak i wejścia i wyjscia i dodatkowo automatyczne wyłączanie,to samo tyczy się frontów które też posiadają wewnętrzne wzmocnienia do usztywnienia konstrukcji,ale wykonana jest z cieńszych płyt MDF niż sub ale to raczej jest oczywiste ponieważ nie występują aż takie duże rezonanse jak w przypadku suba,więc podsumowując te kolumny grają inaczej niż nas Koda przyzwyczaiła ze swych wcześniejszych zestawów serii AV 70...,czyli gra górą i dołem z wycofaną średnicą,w tym zestawie kolumny grają raczej duzo średnicą co w muzyce jest raczej bardzo ważne,górą i wyższym basem co dla mnie jest zaletą,ponieważ preferuje takie brzmienie.

KD-powiem krótko:ten zestaw do tego został stworzony gra bardzo efektownie,,integracja suba z resztą swietna,efekty przestrzenne super,efekty dookólne jak ich lokalizacja bez zastrzeżeń, dbałości o szczegóły,i gra suba który porostu kruszy ściany, ale robi to wtedy kiedy na to przyjdzie okazja i nadąża za akcją a nie pozostaje w tyle, wzmacniacz radzi sobie z tym przetwornikiem super nie pozwalając mu na zbyt długie wybrzmiewanie,powiem jeszcze że pordzas oglądania filmu z mocnym wykorzystywaniem kanału LFE(U-571) jak ściągnełem maskownice i obserwowałem sub to głosnik leciutko tylko się poruszał,choc już moje wnętrzności drgały,a cisnienie akustyczne było naprawde spore,więc sadze że sub nawet w 35m2 grał by super,a surrondy i center choć skromne to spokojnie wykonują to to do nich należy,ale przekierowanie basów ze wsględu na wymiary polecane,więc podsumowując brzmienie w kinie jest bez zarzutu, zwłaszcza za tą cenę!!.

Podsumowanie ogólne-jeszcze raz chciałem przypomniec że za taką cene to jest super sprzęt i chocby kosztował nawet 5 tyś za komplet 5.1 to też była by atrakcyjna propozycja,więc pozostaje mi tylko polecić posłuchać ten zestaw i zwrócić na niego uwage podczas zakupu.

POZDRO.

P.S jesko-super pomysł z tymi recenzjami, mnie też denerwowało w kółko przypominac ludziom dlaczego warto i opłaca się kupic kolumny kody;),w końcu mi by się znudziły a tego nie chce :).

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87631

a moze dodamy jakies fotki (dla nie zorientowanych) wiem ze sa na stronie dystrubutora ale fotek gniazd i srodka nie wiem moze kolce itp. nie ma :) ja niemam narazie ja zrobic ale moze ktos ma takie co o tym myslicie

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87633

P.S "Zajmijmy się Kodą, potem można coś takiego zrobić z Yamahą, lub z czym innym. Zgadzacie się ze mną?"

no z tym to nie mogę sie zgodzić,bo zajmiemy się yamahą,potem denon będzie na forum sławny jak yamaha i też go wywalimy do FAQ,następnie na onkyo przyjdzie pora, i tak dalej,więc wszystkich firm nie wrzucimy do FAQ bo forum by upadło;).POZDRO.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87638

dziękuje za kolejną opinie.

netboy, czemu nie. Jeżeli ktoś ma cyfrówke to niech walnie pare fotek! tylko żeby się nam album nie zrobił...:)

Elfan, oczywiście że szufladkowanie każdej firmy jest pozbawione sensu. Chodzi mi jednak o konkretne modele amplitunerów, pytania o nie są także notoryczne i męczące. Nie mam tu na mysli tylko i wyłącznie Yamahy, pytania dotyczące denona czy onkyo(tu raczej mniej) też bardzo często się pojawiają. Ale chyba najlepszą receptą na to zjawisko, będzie jednak napisanie stosownych recenzji w dziale opinie. Skupmy się tutaj na Kodzie bo jest to na naszym rynku niewątpliwie ewenement!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87722

aha no i fotki zwrotnic. mozna tez podac przyklady modyfikacji tym bardziej ze zwrotnice w kodach nie naleza do najbardziej wyrafinowanych a koszt tej zabawy (kable, kondensatory i oporniki) niest niewielki u mnie zamknelo sie to kwota ok 50 pln a warto bylo o czym juz pisalem. nie twierdze ze kody to absolut i mozna je juz tylko tuningowac ale koszt modyfikacji nie pozwala na dolozenie do lepszego sprzetu no chyba ze ktos ma ale to juz jest zupelnie nowa historia....................:)

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87724

a tak prezentuje sie mój zestaw Kody model F51,a zdięcia zwrotnic nie mam bo nie posiadam aparatu cyfrowego,więc to musi wystarczyć.POZDRO

[obrazekLUKASZ-87737_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87737

elfan

fajnie tylko ze taka fotke kazdy moze sobie zobaczyc na stronie dystrybutora mi raczej chodzilo fotki "rozbierane" jakich bez kupienia sprzetu nie mozna zobaczyc a moga byc pomocne dla ew. przyszlych posiadaczy oraz dla wlascicieli innych modeli kody (a tak dla ciekawosci ) ale poczatek jest dobry :)

pozdrowienia netboy(michal) gg7700644

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87740

P.S a co do tuningu to ja go zastosowałem zaras po kupnie,ale nie z tego powodu że żle grały tylko jak pomyslałem że jest to takie proste i minimalne koszty a poprawa znaczna to czemu nie;) czyli wymiana elektrolitów na polipropyleny i wymiana okablowania,wywaliłem zwykłe druty i wpakowałem Oehlbacha,koszty bardzo niewielkie a poprawa bardzo odczuwalna,więc dodaje do mojej recenzji to że po tuningu góra pasma nabrała więcej blasku i szczegółowości,naprawde polecam taki experyment,wystarczy tylko umiejętność posługiwania lutownicą i śrubokrętem i mozna brać się do roboty;)a co do zwrotnicy to w moich kodach jest raczej minimalistyczna na jednym kondensatorze,ale to nie znaczy że nie wystarczająca,przypominam sobie stare tonsile które miały zamontowaną bardzo rozbudowaną zwrotnice a grały bardzo biednie w porównaniu do kody:)ale radzę wymienić w całym komplecie a nie tylko we frontach.POZDRO

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87750

właśnie myslałem podczas tuningu nad kondensatorami SCR,ale ostatecznie zastosowałem też MKP ale zwykłe za 5 zł a nie SCR MKP za jakies 30zł sztuka,więc raczej róznica pomiędzy SCR a zwykłymi chyba nie powinna być słyszalna,tym bardziej że podobnych doznań po wymianie zaswiadczyłem jak Ty więc scr to raczej to samo,ale nie jestem przekonany w 100% przekonany do tego bo nie porównywałem,ale może kiedyś wymienie na takowe;)POZDRO

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-87762

elfan,

tak jak mówi netboy, fajnie, tylko że każdy to zdjęcie znajdzie na stronie polpaku. Jeżeli nie masz prywatnych i ciekawych zdjęć, to bardzo Cię proszę nie zamieszczaj ich!

druga sprawa elfan netboy, sory że jestem upierdliwy, ale zależy mi na tym, ażeby wątek był bardzo "treściwy", a wasze dyskusje można załatwić prywatnie. Oczywiście sposoby tuningu mile widziane, ale starajcie się opisać to w jednym poście. Tak jak mówiłem w tym wątku nie zależy mi na dialogu ale na zebraniu jak największej ilości opini-recenzji na temat Kody.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-88066

Witam !!

Cieszę się że ktoś pomyślał o założeniu wątku dotyczącego konkretnej firmy.

Jestem posiadaczem zestawu AV702 (bez subwoofera). Zaznaczam też że nie jestem audiofilem.

Dłuższe testy przeprowadziłem na razie w stereo w dwóch pomieszczeniach (9m2 i ok. 24m2).

W pierwszym (z racji swoich rozmiarów) dzwięk był często zdominowany lekkim rezonansem od basów (przy bardzo głośnym graniu). Cała reszta jest ok ale chyba brakowało mi trochę średnicy. Poza tym dźwięk poszczególnych instrumentów trochę się chyba zlewał np. podczas odsłuchu S&M Metallici (Metallica + orkiestra symfoniczna z San Francisco) ale to chyba zrozumiałe (kto tego słuchał ten wie o czym mówię).

Teraz pokój 24m2. Scena się poszerzyła, basu mniej (przyda się subwoofer) ale to "zlewanie się" trochę jakby zanikło... może to była wina wszędobylskiego basu w mniejszym pomieszczeniu ale mogę się mylić. Znawcy niech to poprawią :))

Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Nie wiem czy za te pieniądze można znaleźć coś ciekawszego.

Naprawdę POLECAM !! (ale oczywiście chętni niech najpierw sami przesłuchają)

Ps. wkrótce testy w KD !! więc jeszcze coś napiszę.

Pozdrawiam, M_LesiU.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/#findComment-88081
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.