Skocz do zawartości
IGNORED

AKCJA - KODA !!!

jesko

Rekomendowane odpowiedzi

Koda AV 702 -frony - pracują jako tyły w kiiedomowym

-za cenę 900 zł nie znalazłem nic lepszego co mogło nagłośnić ok 30 m2 i nie kosztowało więcej niż 1000

do kina jk znalazł dużo wysokiego basu + dożo " niższej góry"

- gwizdek rezonans przy 4-6 kHz ( + 6 db) , mało wyrazisty , trochę suchy , najsłabszy punk tych kolumn

na dodatek zabezpieczenie zwrotnicy przed przeciążeniem

- dwa niskośrednotonowce połączone szeregowo - polipropyleny 17 fatalna średnica , za to dmucha basem i niższą średnicą , strojenie bas-reflex gdzieś na 42 Hz , ( - 3 dB) za to efektywność promieniowania otworu ogrmna ( poszli na ilość nie na jakość )

- uwaga nie nadaje się do słuchania jazzu ( fatalny gwizdek ) ani spokonych ballad , dobrze nagrane płyty są przebasowione , a fortepian ( rezonans kopułki ) słychać w tle jakieś przydźwięki.

Zwrotnica 1 rzędu więc daleko od neutralności

powiem wprost najlepszy stosunek ceny / do jakości jaki spotkałem w zestawach budżetowych ale wyłącznie do kina. ,

ludzie , ci co wrzycają do KODY kondziołki SRC to jakieś nieporozumienie , wąskim gardłem jest sam głośnik a nie kondensator ( można ten elektrolit ewentualnie wymienić na jakiś polistyrenowy MKT ) no to tyle

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-88670

"ci co wrzycają do KODY kondziołki SRC to jakieś nieporozumienie , wąskim gardłem jest sam głośnik a nie kondensator ( można ten elektrolit ewentualnie wymienić na jakiś polistyrenowy MKT ) no to tyle'

miało przecież nie być żadnego krytykownia!?!?! a że ktoś tuninguje to jego sporawa,a poza tym to była rozmowa o tuningu zestawu f51 i EX566 a nie av702,w których jest całkiem inna kopułka.POZDRO

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-88836

popieram elfana sam wstawilem "kondziolki" scr mkp i wiem co slysze to tyle :) a po za tym rzerzywiscie ex588f maja troche inna cene a co za tym idzie glosniki (czyt.lepsze)

pozdrawiam netboy(michal) gg7700644

ps choc wydaje mi sie ze z 702 mozna tez sprobowac zaszkodzic napewno nie powinno a zawsze mozna przelutowac spowrotem a nuz widelec bedzie lepiej choc troche tymbardziej ze scr mkp nie kosztuja majatku a raczej sa to wielkosci rzedu kilkunastu pln

jeszcze raz pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-88843

Szkoda ze nie ma zadowolonego wlasciciela Kody NT306f. Chetnie posluchalbym jego opini na temat tych kolumn. Mam je bynajmniej na oku jak i Eltax liberty +7. Tylko tych drugich nie moge nigdzie odsluchac.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-90086

Miałem coś skrobnąć o Kodzie i teraz nadarza się okazja.

Osobiście słuchałem zestawu a raczej pary kolumn ex566

sprzęt towarzyszący to wzmacniacz stereo i cd Harman Kardon (niestety modelu nie pamiętam. Słuchałem ich w pokoju o powierzchni ok. 12m2, słabo wytłumiony, co miało fatalny wpływ na brzmienie. Kolumny są bardzo zgrabne i co tu dużo mówić ładne.

Na pierwszy ogień poszła płyta Gotan Project, płyta na której wychodzą wszystkie wady najniższych rejestrów. Do tej części mam najwięcej zastrzeżeń. Bas bym moim zdaniem grubo przesadzony (nawet po późniejszym odsunięciu kolumny ponad metr od ściany), zupełny brak kontroli, bas przeradzał się w jedno wielkie buuu! zaznaczam jednak, że taki efekt napewno był spowodowany małym pomieszczeniem. Na pochwałę zasługuje przestrzenność i stereofonia, co prawda kolumny nie znikają z pomieszczenia ( to nie ten pułap cenowy ), ale potrafią wciągnąć. Dosłownie wypełniały pokój dźwiękiem, można było się poczuć jak na prawdziwym koncercie. Niestety z lokalizacją instrumentów nie było już tak dobrze, czasami ma się wrażenie że utwór to jeden wielki zlepek dźwięków, dzieje się tak szczególnie gdy pojawia się parę instrumentów na raz.

Po zmianie płyty na M. Davisa było znacznie lepiej, tu już bas nie dominował, raczej przygrywał przyjemnie i ładnie współgrał z resztą pasma. O dziwo tutaj bas był szybki i dość dobrze kontrolowany, no ale tak jak mówiłem Gotan to wyrocznia jeżeli chodzi o bas. Średnica nie razi, pozwala wychwycić to co w utworze najważniejsze, tworzy wraz górą zgraną parę. Góra jest moim zdaniem trochę zbyt jasna, ale jednocześnie nie wybija się co powoduje że słucha się jej bardzo przyjemnie. Poprawiła się też lokalizacja, można było wskazać gdzie gra fortepian gdzie jest perkusja, jednak znowu gdy na scenę wkroczyło kilka instrumentów, zrobił się bałagan widocznie jest to bariera nie do przeskoczenia dla tych kolumn.

Na koniec postanowiłem puścić mało wymagającą płytę Pita Bacardiego (w woli ścisłości francuski Hip - Hop - świetna płyta zresztą). tutaj nie mam praktycznie żadnych zastrzeżeń. Kolumna grała tak jak powinna. Bas głęboki równy i miękki, góra tak jak w przypadku Davisa rozjaśniona, średnica czytelna. Można by powiedzieć że trafił swój na swego, ponieważ nie mogę tutaj wskazać absolutnie żadnych wad. W tego typu utworach przede wszystkim liczy się rytmika, i w tej roli Kody sprawdzały się świetnie.

Test kolumn kody na tych trzech płytach pozwala mi stwierdzić, że nie lubią tłoku na scenie. Niestety wtedy tracą wigor tracą precyzje, tworzą jeden "zlepek" dzwięków, który co bardziej wymagających może zmęczyć. Jednak gdy zaserwujemy im utwory bardziej kameralne (przynajmniej jeżeli chodzi o ilość instrumentów), pokazują klasę. Bas w zależności od płyty zmieniał się z koszmarnego w całkiem przyjemny, ale tak jak mówiłem ten "koszmarny" wynik napewno był spowodowany małą powierzchnią pokoju, gdyby je wsadzić do pomieszczenia 20-25m wynik z pewnością był by dużo lepszy!

Nie miałem niestety przyjemności sprawdzić ich w kinie, ale powinny się sprawdzić. Boje się tylko o ten bałagan na scenie. W scenach batalistycznych Koda może poczuć się trochę zmieszana. Jednakże jeżeli chodzi o bas i przestrzenność to nie mam obaw, tutaj napewno zaskoczą niejednego!

Podsumowując. Biorąc pod uwagę cenę całego zestawu (wraz z subwooferem psw1000), jest to istna rewelacja, głośniki mają co prawda kilka poważniejszych wad, ale za cenę nie przekraczającą 3500zł, można by się spodziewać dużo gorszego wyniku.

ps. na koniec żeby ostudzić emocje co po niektórych muszę przyznać że po początkowym zachwycie jaki wywołały we mnie kolumny kody, podłączyłem b&w 309. Powiem krótko B&w poprostu zniszczyły Kody, i to pod każdym względem....................................

Pozdrawiam

mam nadzieje że się to komuś przyda :)

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-90215

do elfana i netboy

a który z was koledzy wywalił przy wymianie kondziołków zabezpieczenia przeciążeniowe na gwizdku ? miał ktoś odwagę czy też nie ?

Nie przecze że głośnik do EX 566 jest inny niż w AV 702 ( czytaj droższy ) ale gdyby wam przyszło kupować go w selwisie to okazałoby się , że cena jest wyższa o raptem 40-50 zł , więc mówimy to raczej o tej samym przedziale klasowym głośnków ( taki chiński TONSIL ) , w AV 702 zaoszczędzono na obudowie , która jest wyraźnie lźejsza.

Do jesko

też słuchałem B&W 309 ale jak pamiętam one kosztują teraz przeszło 2000 a EX 566 można dostać za 1500 to trochę inna liga , to po pierwsze , ponadto to samo mógłby powiedzieć , że ESA Vivace 2 zmiotła B&W pod każdym względem zwłaszcza w dużym pomieszczeniu.

Zawsze znajdzie się większa ryba

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-90268

dodo,

umiesz czytać? jeżeli tak to zajżyj na początek tego tematu! nie miało tu być żadnych komentarzy. Ale Ci odpowiem porównałem je do b&w bo 309 są droższe tylko 0 500zł, chciałem poprostu uswiadomić kupujących że czasem warto dopłacić, i żeby tego mitu o kodzie nie brali zbyt poważnie!

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-90399

"a który z was koledzy wywalił przy wymianie kondziołków zabezpieczenia przeciążeniowe na gwizdku ? miał ktoś odwagę czy też nie ?"

ja takiego zabezpieczenia nie mam w kolumnach dla kopułki.

jesko,a myslałem że opiszesz zestaw F51,bo byłem ciekaw jak Ty odebrałeś ich brzmienie,a co do B&W to powiem Ci że się nie dziwie że odczułeś rużnice,to normalne jak kolumny są prawie 2 razy drosze;) POZDRO

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-90541

P.S sory,pomyliłem modele myślałem ze chodzi Ci o podłogówki B&W,a co do tej dopłaty do tych 309 i róznicy w brzmieniu to się nie będe wypowiadał bo ten wątek nie służy do krytykowania może kiedy indziej powiem o tym co o tych 309 mysle;)POZDRO

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-90543
  • 1 miesiąc później...

KODA F51 + SW 100B vs KODA 702+SW1000 proszę o opinie tych którzy mieli okazję słuchać i porównywać ww. systemy.

Pokój w którym beda staly ma +- 22 m - równe wymiary. Ampli Yamaha 440. kable real BM250. Poprzednie recenzje na forum juz czytalem i dalej nie jestem zdecydowny. Obu systemów słuchałem ale F51 byly chyba świezo z pudła i moim zdaniem wyszły gorzej.

Dzieki z góry

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-106584

ja polecalabym 702 , moim zdaniem to najlepsze kolumny kody w tej cenie a poza tym w 22 m f 51 zgina (bedziesz musial do stero suba wlaczac a za jakis czas bedzie ci on bardzo przeszkadzal), moim zdaniem sw 1000 tez jest lepszy niz 100B . sluchalam tych zestawów ale pod katem stereo i 702 sa bardziej rytmiczne i mniej plastikowe, buduja prawdziwa scene dzwiekowa co pokazuja nawet z tanim wzmacniaczem stereo. kolumny sa wrazliwe na jakosc pradu, w nocy potrafia zagrac jakby byly dwa razy drozsze, kiedy prad jest kiepski graja fatalnie, powiem tak- w tej cenie graja super i bardzo efektownie mozan je brac z zamknietymi oczami, ale kiedy zaczniesz sluchac drozszych konstrukcji okaze sie ze to granie to dopiero namiatska tego co moze byc , ja wlasnie jestem na tym etapie i jeszcze pol roku temu slepo chwalila bym te kolumny tak teraz widze ze maja cala mase wad.ale jak na pierwsze kolumny sa idealne, postaram sie pozniej dorzucic pare zdjec moich 702. pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-106654

f51 slyszalam na AS ,wedlug mnie gralo w porzadku, 702 mam na co dzien i mysle ze gra dosyc podobnie, naprawde trudno mi stwierdzic co w KD bedzie lepsze, tam byly calkiem inne warunki odsluchowe inny pokoj , elektronika, mysle ze w wiekszych pomieszczeniach lepiej sprawdzi sie 702, ale z tego co zapamietalam to f51 calkiem niezle wypadlo w kinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-106693

ja też słuchałem przed kupnem zestawu 702+Sw1000 i w stereo jak i kinie było super,nie powiem,ale jak został podłaczony zestaw F51+SW100B to już wiedziałem co kupić:) a co do recenzji co usłyszłem to prosze zapoznać się z moją kilka postów wyżej,a tak skrutowo to zestaw 702+Sw1000 pomieszczenie około 20m2,zestaw w kinie grał przyzwoicie przestrzen,bas,efekty dookólne w porządku,ale dało się wyczuć że sub troche nie wyrabiał i pojawiało się dudniene,ale to raczej w bardziej dynamicznych momentach,w stereo już wiedziałem co jest grane,sub dudnił jeszcze bardziej(słuchałem płyty Oxygen-Toxygen) i bas w niektórych utworach dudnił niemiłosiernie,oczywiście przy odpowiedznim natężeniu dzwieku,fornty grały w miare przyzwoicie,przestrzeń która bardzo lubie jak i bas średnica ok,ale nie taka jak w F51,i potem podłaczony został zestaw F51,odpaliłem Billie Jean z płyty Oxygena i jest baardzo super:) zwłasza sub nie grał tak jak sw1000,szybczy i grał bardziej punktowo i dynamiczniej,w kinie masakra,przetrzeń jeszcze lepsza od zestawu 702 jak i o wiele większe efekciarstwo,co w kinie uważam za zalete,więc konkluzja nachodzi mnie taka,oba zestawy super,i F51 jak av702 sobie poradzą z nagłośnieniem do 25m2,tylko w tym 1 zestawie może występować potrzeba wspomagania frontów subem,ja mam 12m2 i gram w konfiguracja 2.1 i bas jest elegancki i nie rezonuje więc w ponad 20m2 nie powinno być problemu,oczywiście experymenty wskazane i odpowiednie dostrojenie suba,ale jak się już uda to będzie klawo.POZDRO

P.S ja teraz we frontach mam SCR KP SN,(center+tyły SCR MKP)więc teraz jest jeszcze o wiele lepiej od orginałow więc wrazenie są jeszcze lepsze a koszty były znikome(150zł)

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-106769

"teraz widze ze maja cala mase wad"

Iza, co dokładnie masz na myśli ?

Poza tym myślicie ze F51 wystarcza do takiej przestrzeni? Wolałbym uniknać dopalania kolumn subem non-stop. Elfan jak myślisz? słuchales ich w wiekszym pomiesczeniu ? Jezeli chodzi o muze ktorej bede sluchal to raczej ciezszy rock/ metal , blues i nowoczesna / klubowa (na pewno odpada jazz i powazna)

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-108951

Mysle ze bez sensu wymieniac bledy kolumn wartych tysiac zl (fronty) , traktujac je jak kolumny warte 3 tys zl. lub wiecej. Zniecheci Cie to tylko do kupna , i na pewno nie pomoze. W tej cenie wytykanie tego typu wad mija sie z celem, ale skoro chcesz to wymienie kilka wlasnych wrazen: wysokie tony nie maja tego blasku co chocby znane avance, scena muzyczna nie za gleboka, i nie za szeroka (tylko miedzy glosnikami) - brak powietrza, czesto mam wrazenie ze poszczegolne instrumenty sklejaja sie ze soba, brak im czystosci znanej np. z kolumn B&W, mam wrazenie tzw. mgielki ktora tlumi dzwieki niepozwalajac sie im do konca wybrzmiec, bas troche za wolny, lubi sie rozlazic, instrumenty ustawione raczej na linii kolumn, (ale za to fajnie slychac stope), kolumny zaczynaja grac od 20.00 w gore ( ale to juz chyba nie ich wina tylko pradu). dobra wystarczy, podsumowujac jesli Cie zniechecilam to absolutnie ojej to co napisalam wyzej , i kieruj sie raczej wlasnym gustem.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-109124

A ja mam na 23 metrach kw. NT306f i czego jak czego ale basu na pewno nie brakuje. Musze go sciagac z pokretel, a dokladnie slucham na direct. Ale jeszcze nie kwestia czy go duzo, ale jak gra, a mysle ze bas w NT jest o wiele bardziej zdyscyplinowany i szybki niz w serii EX. Mysle bo prownywalem. W EX po prostu sie wlecze i muli. W kazdym razie gdybym wczesniej nie kupil subwoofera, po kupnie tych kolumn chyba juz bym w niego nie inwestowal tak dobrze z dynamika i basem. No ale wiadomo ze jak wlacze subwoofer to nie wiem ale chyba wiele kolumn nie jest mu w stanie dorownac pod wzgledem niskiego basu. Goraco polecam NT306f mysle ze po zakupie wiekszosc bedzie zadowolona.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-109618

Aha. W kazdym razie moj kolega ktory ma wzmak stereo denona i B&W602 S3 + kable i wydziwy, stwierdzil ze na direct gra to bardziej dynamicznie niz u niego na wzmaku. Calkiem dobrze ocenil stereo Yamahy. U niego po prostu aby gralo bas musi miec na godzine trzecia.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-109619

"Mysle ze bez sensu wymieniac bledy kolumn wartych tysiac zl (fronty) , traktujac je jak kolumny warte 3 tys zl. lub wiecej."

Iza ale cena nie jest w niektórych przypadkach wyznacznikiem jakosc czy dobrego brzmienia.

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-109747

Kubek pewnie że nie nalezy oczekiwac niewiadomo czego,ale takie kolumny za 1kzł ale bardziej udane i lepiej grające a jakieś za 2kzł a grające w swej klasie bardzo słabo mogą okazać się gorsze od tych za 1kzł,wiec z tego powodu moja uwaga,i jeszcze jak zaaplikujesz tuning zwrotnicy której podzespoły w tych tańszych kolumnach sa raczej marne bo producent zaoszczędził,to po wymianie na jakieś markowe kolumny za 1 kzł moga zagrac jeszcze lepiej,ale to juz indywidualna sprawa,ale każdego na takie experymenty namawiam bo się naprawde opłaca.POZDRO

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-109995

Ku przestrodze - nie wierzcie recenzjom bez odsłuchu. Zamieszczam poniżej ciekawy cytat z pl.rec.kino-domowe. Dodam, że mój znajomy miał zamiar kupić identyczny system. Rozmyślił się po przeanalizowaniu swojego budżetu na kino domowe (miał zamiar wydać na całość 3,5 tys. PLN). Teraz jest szczęśliwym posiadaczem rotela 971 mkII+cd yamahy+B&W s3 602. Wydał 3 tys zl.

Pozdr

kl

"Yamaha RX-V640RDS - moje wrazenia po zakupie

Autor: Mirosław 'Miron' Ambroziak [email protected]

Data: 06-04-2004, 19:25:28

+ pokaż cały nagłówek

--------------------------------------------------------------------------------

Witam szanownych grupowiczów.

Tydzień temu nabyłem zestaw Yamahy RX-V640RDS z odtwarzaczem DVD S-540

oraz zestawem kolumn 5.1 KODA AV-706 Przez 6 tygodni poprzedzających zakup

namiętnie przetrząsałem wszystkie strony polskie i nie, które wypluły mi

Google. Efektem tego było zdobycie przeze mnie mnóstwa opinii użytkowników

oraz decyzja o zakupie modelu 640 zamiast 440. Ponieważ chciałbym się w

jakiś sposób zrewnżowac za te informację postanowiłem podzielić się swoimi

subiektywnymi wrażeniami po tygodniowym użytkowaniu tego zestawu. Do tej

pory uzywałem dość prostego sprzętu audio w postaci amplitunera SA-X100,

do którego podłączone miałem Altusy 140, odtwarzacz CD również Technicsa

oraz laptopa, z którego słuchałem muzyki w postaci MP3 oraz oglądałem

filmy w formacie divx poprzez TV Telestar. W chwili kiedy podłaczałem

zestaw Yamahy miałem jeszce podłączony stary zestaw audio i moim pierwszym

wrażeniem zaraz po właczeniu sprzętu była złość, że sprzęt, na który

wydałem kilka tysięcy złotych gra o wiele gorzej niż mój stary Technics

wart w komisie 900zł. Różnica w odsłuchu (głównie tonów wysokich) była

porażająca na niekorzyść zestawu Yamahy. Okazało się szybko, że powodem

takiego stanu były kolumny KODA. Po podłączeniu do Yamahy Altusów sprzęt

gra jak marzenie. Przez tydzień korzystałem z obecności dwóch zestawów

kolumn podłączonych jako A i B. Próbowałem się przekonać do nowych kolumn

KODy tłumacząc sobie, że Altusy tak mają, graja po prostu za wysoko, a

KODA, która kosztowała mnie 1400zł nie może być tak po prostu słabym

zestawem, zwłaszcza, że przed zakupem byłem pod wrażeniem recenzji :

polpak.com.pl/page_recenzje_show_audio2.php?show=2001-09_koda_av706-sw700

Obecnie jako kolumn przednich używam Altusów, a przednie KODy wylądowały z

powrotem w pudełku czekając na kupca.

Teraz o odtwarzaczu DVD. Przeglądając Google sporo naczytałem się

opinii użytkowników na temat dość głośnej pracy mechanizmu. Niestety ja

też to stwierdzam. Podczas zupełnej ciszy w czasie oglądania filmu dają

sie słyszec halasy nawet z odleglosci 3 metrów. Podejrzewam, ze do tego

przywyknę ale obawą napawają mnie opinie użytkowników, którzy twierdzili,

że wraz z użytkowaniem hałasy się wzmagały aż do awarii sprzętu. To tyle

minusów. Teraz plusy: do tej pory filmy DVD i zdjęcia ogladałem tylko z

odtwarzacza DVD w laptopie i poprzez wyjscie TV. Róznica w jakości jest

ogromna. nawet mój nie najlepszej jakośći TV Telestar odtwarza obraz

filmów i JPG-ów z najmniejszymi szczegółami. Jestem naprawdę pod

wrażeniem. Jeśli dołożę do tego dzwięk wydobywający się z pięciu kanałów,

który tworzy znane mi wczesniej tylko z recenzji pola to jakość moich

dotychczasowych doznań podczas oglądania filmów DVD skoczyła niebotycznie.

Tu muszę wrócić do amplitunera. O ile muzyki nie da się słuchać w innym

trybie niż STEREO, to już oglądanie divixów z komputera, mimo, że mój

laptop nie dekoduje sygnału AC3 jest o tyle sympatyczne, że każdy program

Surround przenosi głosy ludzkie do kanału centralnego pozostawiając inne

dżwięki w pozostałych kanałach, a muzykę w dalekim tle.Podobnie dzieje się

podczas oglądania programów w TV. Jestem pod wrażeniem. Dotychczas

zastanawiałem się nad zakupem osobnego komputera bez monitora tylko do

oglądania dvix ze ściezka audio w AC3 ale chyba poprzestanę na obecnym

zestawieniu bo podejrzewam, że raczej będę się koncentrował na filmach w

formacie DVD, divx zaś powoli będę porzucał.

Bardzo mi się podoba pilot. Bez problemów działa ze wszystkim urządzeniami

RTV w moim domu:) Wreszcie wiadomo, że w domu łapie się tylko za jednego

pilota.

To tyle. Generalnie bardzo jestem zadowolony z opisanego zestawu. Brałem

pod uwage zdania, że do słuchania muzyki nie nadaje się żaden amplituner

kina domowego w cenie niższej niż 6tys. zł ale pozwolę się z tym nie

zgodzić. I własnie opinie, że model 640 gra dużo lepiej w stero niż 440 i

540 zadecydowały o dołożeniu paruset złotych do obecnego modelu:)

--

Pozdrawiam

Mirosław 'Miron' Ambroziak

(Odpowiadając usuń '.spam.trap' z mojego adresu.)"

Pozdr

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-110370

z początku tej historyjki jest smutnie bo autor jest nie zadowolony ale puzniej kończy sie wszystko dobrze:) ale tekst w stylu

"Po podłączeniu do Yamahy Altusów sprzęt

gra jak marzenie"

jest dziwaczny...... altusy lepsze mają wysokie tony od kody 706:)) wiem że są rózne gusta ale ten jest specyficzny,i to chyba sentymeny to brzmienia ala Altus;)

POZDRO

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-110384

Podsumowujac wszystkie spostrzeżenia + własne wrazenia z odsłuchu skłaniam sie raczej do zestawu 702 + sw1000. Nie ukrywam jednak ze zaintrygował mnie ten zestawik KF 225 + Sw 1000 (przynajmniej z wygladu/ parametrów) - poniewaz bede mial okazje go przesluchac dopiero za jakies 2tyg. wielka prosba do szanownych forumowiczów o jakies opinie? Czy ktos w ogóle teog słuchal? na forum dotąd nie było zbyt wielu opinii ...

https://www.audiostereo.pl/topic/6171-akcja-koda/page/2/#findComment-110630
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.