Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner KD ... Onkyio 607 czy HK 255 ??

krisiss

Rekomendowane odpowiedzi

jorkers daj spokoj , przyjaciel Mczaj jest inteligentny to widać prawdopodobnie gdybys koło niego stał to nawet czuć , ale jest troszeczke wstydliwy niesmiały to po co mu dosrywasz podajcie sobie dłoń i bedzie dobrze , ps jorkers tylko nie zapomnij przed wyciagnieciem ręki w strone przyjaciela Mczaja założyć sterylną rękawiczke

Jorkers, 16 Lut 2010, 17:05

>krisis smialo bierz rxv800 bardzo dobry model kiedys z 6 lat temu mialem w chacie rx-v550 te stare

>ampli yamahy mialy bardzo dobre brzmienie zdecydowanie polecam , nie pakuj sie tylko w onkyo ta

>firma z kinem ma tyle wspolnego co inteligencja z mczajem

No to facet mi dowaliłeś. Mam 905 i w obecnym przedziale cenowym jest to optimum, a audio selector plus drugie wyjście HDMI w mojej konfiguracji jest nie do przecenienia.

W cenie do 2000zł zmiany jakościowe są wręcz kosmetyczne, dlatego też można brać pod uwagę design. Zauważ ,że w testach nie ma złych urządzeń.

Weź na początek tą 255-tkę. Przetestuj jeśli możesz i podziel się wrażeniami.

Nie wiem jak brzmi Onkyo w porównaniu z Yamahą, ale to że Onkyo nie siedzi w kinie to bzdura; ja pamiętam że w kategorii DPL Surround Receiver Onkyo miało mocną pozycję na rynku niemieckim (RFN, nie NRD) na przełomie lat 80 i 90 ubiegłego wieku... Czyli w czasach gdy kino w domu w Europie dopiero zaczynało raczkować. ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

o nawet sie pomylilem o rok w 85 roku:) a tutaj link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

onkyo wtedy robilo glosniczki do telewizorkow:) i marne integry ktore nie graly w stereo i do dzisiaj zagrac nie chca

Ukryta Zawartość

Koledzy, szkoda czasu na wojny z Jorkersem. Znacie zasadę "nie wdawaj się w dyskusję z głupkiem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem"? Nie można rzeczowo i bez osobistych wycieczek dyskutować z kimś o inteligencji bezpiecznika topikowego ;-) Wiem, zaraz pójdzie do moderacji i mnie zablokują ale po prostu już nie mogę... Po co karmicie tego trolla ??? Jak zaczniecie go ignorować - sam z głodu padnie...

wiatrak i pewnie paru kolegów, pamięta zapewne Vitold_mana? Taka zakała forum, został w końcu zbanowany po n-tej awanturze.

System:

yamaha 3800 + siesta + paradigm pw2200 (to były najlepsze na świecie klocki)

Od razu po zbanowaniu zaczął pisać jako hdtv_fanatic, przy czym klon od razu został zdekonspirowany i blokowany w większości wątków (tego nicka używał vitold_man na innym forum, z którego został wyrzucony).

Tak więc zrezygnował z tego nicka i po miesiącu karencji objawił się nam jorkers.

system:

yamaha 3800 + siesta + paradigm pw2200 (to wciąż są najlepsze na świecie klocki)

też trzy błędy ortograficzne na dwa wyrazy, zero interpunkcji itp.

Dlaczego o tym wspominam? Bo przed chwilą jorkers zalogował się na hdtv_fanatic i ... wysłał do mnie maila.

Koleś naprawdę jest chory.

I nikt nie jest w stanie posprzątać śmiecia? Nie wierzę, żeby to forum tak dryfowało ku mieliźnie i nie było żadnego kapitana czy sternika na pokładzie...Żenujące...

Póki co dodałem go do kolekcji zablokowanych w moim wątku o "Odtwarzacze BR - atak klonów?".

Swoją ścieżką tytuł tamtego wątku (druga jego część) na swój sposób koresponduje z tym dream teamem :))

Sugeruję innym zrobić to samo.

do autora wątku - kup to, co ma specyfikację, jakiej szukasz i to co Ci się podoba z wyglądu. W tej cenie wszystkie klocki są mniej więcej na porównywalnym poziomie, poza tym i tak istotniejsze sa ograniczenia na jakości głośników

moze jeszcze

zerknij sobie na parę testów z linka:

Ukryta Zawartość

są pomiary, jako taki opis funkcjonalności i brzmienia. Najlepiej, gdybyś zorganizował sobie wcześniej jakiś ampli do porównania u siebie w domu.

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Oczyściłem wątek. Dalsze paskudzenie może się dla co bardziej impulsywnych dyskutantów skończyć chwilą odpoczynku od forum.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

krisiss

weź pod uwagę następujące rzeczy, ważne z punktu widzenia codziennego użytkowania i możliwości konfiguracji systemu:

- czytelność wyświetlacza z 3-4 metrów

- wygląd menu ekranowego i łatwość poruszania się po nim

- czy pilot jest podświetlany

- możliwość ustawienia odcięcia na każdym kanale z osobna (przekierowanie basu do suba)

- możliwość podglądu, co tam zmajstrowała autokalibracja - plus możliwość wprowadzania korekt

- czy liczba wejść HDMI odpowiada Twoim potrzebom.

Nie przejmowałbym się za bardzo procesorami video, uzysk z nich jest dyskusyjny. Jak sygnał (obraz) źródłowy będzie dobrej jakości, to procesory nic tu już nie poprawią.

Nie szukaj świętego gralla, bo takiego nie ma, a już na pewno wśród modeli bazowych. Ważniejszy będzie dobór przyzwoitych zestawów głośnikowych.

Po prostu wybierz się do salonu i zaufaj trochę sobie, pobaw się tym, zobacz/posłuchaj w akcji - tylko wtedy będziesz zadowolony.

Poużytkujesz rok-dwa i wtedy już mniej więcej będziesz wiedział, czego szukasz, co chcesz poprawić. Dlatego tak ważne już teraz są głośniki - żeby wymiana amplitunera w przyszłości dała Ci wyraźny progres w brzmieniu całości.

to na tyle mam nadzieje ze moje rady bedą pomocne:) pozdrawiam jak wybierzesz cos ciekawego to daj znac na priv :) jak juz mowilem Celuj w Yamaszke a najlepiej 3800 pozdrawiam

sebastian71 powklejał prowokacyjnie kilka moich wpisów, w tym ten który zgłaszam, pod swoim nickiem. Było ostrzeżenie w tym wątku, czekam więc na reakcję, gdyż wciąż prowokuje. Jak również czekam na reakcję na działalość jorkersa, klona zbanowanego vitold_mana. Czy klonowanie zbanowanych użytkowników jest na audiostereo dopuszczalne?

Ty oczyść forum z użytkowników w stylu jorkers a nie wątek, wydaje mi się że chyba nie można w profilu zamieszczać obraźliwych tekstów pod adresem innego użytkownika.

Ukryta Zawartość

no yamaha nie miała kasy na stoisko na targach :)

Ukryta Zawartość

a tutaj przykład wyposażenia i ceny dwóch ampli

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jorkers, 15 Lut 2010, 22:01

>boras1 wiem co todobre jestem zwolennikiem rzeczy starszych ale z gornej polki nie bez powodu od

>zawsze jezdzilem i nadal jestem wlascicielem mercedesa mimo ze ma 15 lat :) nie jeden roczny ford

>czy opel nei dorasta mu do piet wykonaniem trwaloscia prestizem komfortem itd itp co tu duzo mowic:)

>i tka wlasnie spogladam na onkyo tanie wyposazone ale nie to co ma byc:) dla mnei to taki nowy fiat

>albo ford ktory zawsze bedzie tylko fordem czy opel itd itp takie marki jak audi bwm czy mercedes

>przez 100 lat rzadzily w swiecie motoryzacji i tak jest do dzisiaj i nawet przechwalki innnych

>wlascicieli marek mnei nie interesuja ja wiem swoje i basta:)nawet nie spogladam na inne ata nie

>chce miec ani mnie nie rajcuc ja nie podniecaja itd itp wole 30 letnie mercedesa w115 anizeli nowego

>forda :-)

A tu wpis Vitold_mana zbanowanego użytkownika, obecnie pod nickiem Jorkers. Fr@ntz, dlaczego to tolerujecie?

Vitold_MAN 4 Lis 2008, 17:30

voice-kraft jak dla mnie

posiadacze samochodów typu peugeot ,opel,czy ford to bambry co im jarmusza z papci wystaje

po drugie porownywac w124 do peugeota to chyba masz jakies przejawy debilizmu

jak ty mozesz porownywac w124 do peugeota 405?:))))) nie ta klasa nei ten komfort nie ta cena nie ten prestiz

wykonanie its itp

co do traktora w124

model ten byl produkowany do 95 roku i taki nie jeden model z tych lat potrafi kosztowac 10 tys euro i lepiej jezdzi jak nie jeden nowy vw czy peugeot

mercedesami jezdza od urodzenia o zarania ta marka jest symbolem mojej rodziny

poczawsszy od pontona po przez w108 115 czy 123 i 124 obecnie posiadam w202 i w140 i nie zamienil bym zadnego z moich mercow na zadne nawet inne nowe auto marki nie mercedes

pokaż cały temat Wymiana auta

mczaj jestes nie do podrobienia , prosze cie daj juz spokoj szkoda czasu i nerwow ! , ultro te linki ktore podales tak naprawde mało wnoszą

zawsze mowilem odsluch jest najwazniejszy testy testami niech kolega autor wsiadze w transport i do sklepu marsz ewentualnie wypozyczenie za kaucja sprzetu na dom

inczej mozemy sie tutaj przescigac latami to lepsze nie to lepsze a autor jest nadal w kropce

Kolejne dowody potrzebne że jorkers to vitold_man? proszę:

Vitold_MAN 8 Lis 2008, 17:46

wlascciele aut innych marek jak bmw czy mercedes po prostu nei rozumieja roznicy bo tym nie jezdzia lub nie jezdzili:)

wlanie chodzi o takei drobiazgi jak super skrzynie wysokiej jakosci plastiki prawdziwe drewno wysokojiej klasy skory czego w innych autach innej marki nei dostrzezemy niestety mercedes i bwm w europie to najlepsze auta niestety nei wszyscy sie urodzili zeby ta marką jeżdzić:)

nawet 20 czy 30 letnimi mercami nei kazdy moze jezdzic :) bo statu jego na to nie pozwala

pokaż cały temat Wymiana auta

Dlaczego admin toleruje to, że jorkers loguje się jako HDTV_fanatic? Poniżej mail od niego:

Hdtv_Fanatic > i tak co powiesz ? jak sie sprawuje Onkyacz? 2010-02-16 20:55:51

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.