Skocz do zawartości
IGNORED

Krell KAV-400xi, Krell S-300i

stanleypl

Rekomendowane odpowiedzi

No i mamy wątek z "happy endem" :)

Również składam gratulacje i życzę dłuuuugiej satysfakcji.

Aż do następnej wymiany....:)))

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

dokładnie! 3500 to cena OK! Podobnie 2200-2500 za 300i - a one teraz po 4000-5000 są lol :)

skąd takie wywindowanie cen?! jakieś 4-5 miecha temu u sąsiadów poszedł S300-i za 5700 mimo około 38 ofert!! a u nas to wołają po 6-7000 za starszego 400xi!

Ceny są takie jakierynek ustala. Jakby nie było klienta ktory za 400xi placi 6500 to by nikt za taka cene nie wystawial. Ostatnio znajomy kupil 803D za 14k zl jeszcze na gwarancji.. a cena wyjsciowa byla 19kzl. i jak to sie ma do ceny B&W 803 ktore chodza na alegro po 12 tys? Prawda jest taka ze do 6 tys ciekzo znalesc lepszy wzmacniacz.. a jak taki jest to prosze powiedziec to chetnie zamienie! Prawda jest taka ze Krell mocno obnaża niedoskonałości akustyczne pokoju odluchowego, a że wiekoszość osob z forum ma to co ma, czyli gole sciany, tanie plastikowe podlogi i pozniej sie dziwi ze u niego tak salbo to zagralo.

masterofdeath6, 7 Mar 2010, 13:27

>dokładnie! 3500 to cena OK! Podobnie 2200-2500 za 300i - a one teraz po 4000-5000 są lol :)

>skąd takie wywindowanie cen?! jakieś 4-5 miecha temu u sąsiadów poszedł S300-i za 5700 mimo około

>38 ofert!! a u nas to wołają po 6-7000 za starszego 400xi!

To jest myślenie życzeniowe. Za 3500zł to kupię od razu 5szt !

400xi chodzą używane po $1400-1600 (4200-4800zł) w US, a chyba wszyscy się zgodzimy, że w US jest zdecydowanie taniej niż u nas.

Podobnie KAV-300i - $900-1100 w zależności od stanu i wieku, czyli 2700-3300zł. Do tego dolicz przesyłkę, cło itd. Zgadzam się, że może 5000zł za 300i to już sporo, ale z drugiej strony, 2200zł to cena wprost z sufitu, nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością.

Tak samo ten S300i z niemieckiego ebaya. Ktoś z was podsyłał mi do niego linka, abym się mu przyjrzał - facet w pierwszym zdaniu napisał, że wzmacniacz był przywieziony z US i przerobiony. Nic o tym jak i gdzie. Nic dziwnego, że wiele osób się wystraszyło, szczególnie w takim kraju jak Niemcy i wzmacniacz poszedł za okazyjną kwotę - 5700zł o ile dobrze pamiętam. Jeżeli wszystko z nim było w porządku, to osoba która go kupiła, zrealizowała naturalną premię za ryzyko. Jeżeli nie - wtedy nie jestem pewien czy nawet był wart tej ceny.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

masterofdeath6 - zdarzają się fuksy, ale to wyjątki, a te jak wiadomo potwierdzają regułę:)

Jeżeli to nie będzie zbyt osobiste pytanie - to za ile odsprzedałeś tą w "cacy stanie" trzysetkę?

Tylko jeżeli odpowiesz to napisz prawdę, nie kit.

Akurat mam to szczęście posiadania "znajomego w Ameryce" :), który dodatkowo też jest pasjonatem "hajfaju".

Wbrew temu, co piszą niektórzy, Krell ma w Stanach ugruntowaną pozycję i jest jedną z marek, które "trzymają wartość". I to bardzo.

Ceny, które przytacza Elberoth są rzeczywiste.

Chyba tylko w takim kraju "mlekiem i miodem" płynącym jak Nasz Lechistan, gdzie jest tylu Krezusów:), negacja elementarnych praw podaży i popytu jest na porządku dziennym.

Niestety ma ona podparcie jedynie "życzeniowe", czyli żadne.

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

hmmmm niedawno sie pojawił a już takie rozczarowania.....

juz tak szybko w odsprzedaży kolejne knoty Krella -zawiedzionych uzytkowników:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i jeszcze jeden

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wpisy na temat cen są moim zdaniem bez najmniejszego sensu. Mój kolega np. kupił w tym tygodniu 2-letnie kolumny Proaca Studio 100 wraz ze standami Atacama za 850 zł, a Ushery V 601 mógł mieć za 100 zł - więcej zapłaciłby za kuriera. Czy jest ktoś na forum kto może jego pobić cenowo!!!!!!!!!!!!

Panowie - może dajmy już sobie spokój?

Kolega Autor wątku zwrócił się z pytaniem, otrzymał dużo informacji, jak zwykle często skrajnie rozbieżnych:), dokonał jednak wyboru i jest zadowolony.

Po co mu na siłę próbować odebrać radość z zakupu?

>>hmmmm niedawno sie pojawił a już takie rozczarowania.....

juz tak szybko w odsprzedaży kolejne knoty Krella -zawiedzionych uzytkowników:

Czy jest jakiś wzmacniacz którego się nie odsprzedaje? Krell w polsce jest na tyle popularny że dużo ludzi go kupuje a potem pewne jednostki sprzedają szukając dalej swojego brzmienia. Tylko czemu trzeba to Tobie tłumaczyć skoro to takie oczywiste :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

stanleypl, 9 Mar 2010, 05:56

>Wpisy na temat cen są moim zdaniem bez najmniejszego sensu. Mój kolega np. kupił w tym tygodniu

>2-letnie kolumny Proaca Studio 100 wraz ze standami Atacama za 850 zł, a Ushery V 601 mógł mieć za

>100 zł - więcej zapłaciłby za kuriera. Czy jest ktoś na forum kto może jego pobić cenowo!!!

Tak - głośniki mam za darmo, a za stendy Atacama dałem 200zł :)

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

P.s. Wczoraj na e bay poszły 2 dość nieskromnie wyglądające krelle KRS-200 :D za 3300Eur :)

a to to raczej nijak się ma do tych zabaweczek zintegrowanych hehe

tyle tylko że tu już pewnie trza mieć układy z energetyką hahaha

masterofdeath6, 9 Mar 2010, 10:16

>P.s. Wczoraj na e bay poszły 2 dość nieskromnie wyglądające krelle KRS-200 :D za 3300Eur :)

>a to to raczej nijak się ma do tych zabaweczek zintegrowanych hehe

>tyle tylko że tu już pewnie trza mieć układy z energetyką hahaha

Nie wiem, czy tylko ja mam problem ze zrozumieniem sensu twoich wpisów ? Jaki sens ma porównywanie 25 letnich monobloków do nowej integry ? Czego to ma niby dowodzić ? Chyba tylko całkowitej ignorancji osoby która to pisze ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 2 tygodnie później...

Krell S-300i. Dzisiaj sluchalem w Top Hi-Fi. Znakomita kontrola pod kazdym wzgledem, rzucajaca sie od razu dynamika oraz PRAT. Barwna, ale dosc beznamietna srednica pozbawiona melodyjnosci, spiewnosci i bardzo zla jak na te klase cenowa gora pasma - ogolnie obcieta, zamulona bez blasku i finezji. 12 000 za ten wzmacniacz to jakies totalne nieporozumienie. "hiendowosc" Krella istnieje chyba jedynie w pelnych urojen umyslach recenzentow i reklamodawcow. Tanszy Musical Fidelity M6i upokorzyl Krella.

Morven, 17 Mar 2010, 19:44

>Krell S-300i. Dzisiaj sluchalem w Top Hi-Fi. Znakomita kontrola pod kazdym wzgledem, rzucajaca sie

>od razu dynamika oraz PRAT. Barwna, ale dosc beznamietna srednica pozbawiona melodyjnosci,

>spiewnosci i bardzo zla jak na te klase cenowa gora pasma - ogolnie obcieta, zamulona bez blasku i

>finezji. 12 000 za ten wzmacniacz to jakies totalne nieporozumienie. "hiendowosc" Krella istnieje

>chyba jedynie w pelnych urojen umyslach recenzentow i reklamodawcow. Tanszy Musical Fidelity M6i

>upokorzyl Krella.

napisz "szczym" ten krell grał ?

czy słuchałeś stojąc w drzwiach czy odsłuchiwałeś jako zainteresowany siedząc w foteliku.

ogólnie mam słabe zdanie o krellu ale to co napisałeś to myślowy złom.

Mam ten wzmacniacz od 2 tyg., było u mnie dwóch kolegów i żaden nie stwierdził żeby ten wzmacniacz nie był muzykalny albo góra słaba. Fakt jest taki że musi się trochę rozgrzać, ok 1-2 godz. i dopiero zaczyna grać.

Fakt sluchalem go bardzo krotko i to byc moze bylo powodem mej dosc skrajnej oceny. Sprzet towarzyszacy to VA Bach Grand, Musical Fidelity M6CD i wysokie okablowanie audioquesta. Gora pasma nie byla oddana w odpowiedniej proporcji w stosunku do reszty. Raczej glowna role odgrywala tutaj srednica. Wzmacniacz na pewno nie jest wyprany z barw, co zarzucano poprzednim modelom Krella, ale tez nie powiedzialbym, ze gra jakos szczegolnie muzykalnie. Brak byc moze lekkiego doslodzenia, ktore sprawia, ze dzwiek zaczyna czarowac i towrzy magie. Gore pasma odebealem jako ewidentnie niedoswietlona. Po podlaczeniu Musiacala roznica in plus byla wyrazna. Dzwiek sie otworzyl, nabral blasku i melodynosci. Pojawila sie charakterystyczna "spiewnosc", ktora bardzo lubie i cenie. dbx

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.